Yeah Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Witam dostalem ostatnio jakiegos poperka, mam pytanko jak go prowadzic? nie tonie, przy szybkim prowadzeniu strasznie chlapie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 no to chyba sobi? sam odpowiedziales, one maja chlapac i nie tonac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 no tak tak, ale chcialem sie dowiedziec jak Wy to prowadzicie. raczej powoli, z przysankami czy raczej szybko, robiąc dużo szumu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 i znowu sam sobie odpowiedziales kombinuj chlopie kombinuj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 hmm...no ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Yeah Mozesz jerkować poperem. tak żeby po serii szarpnięć i ostrym chlapaniu zatrzymał się na jakiś czas i póżniej ponawiasz agresywne prowadzenie. Generalnie musi byc słychąć i widać że płyniepozdrawiam Jerzyp.s co to za popery?? jakos ich nie rozpoznaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 jeah ty to kurde zdolniacha jestes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 jurek na moj gust wyglada jak jaxon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 jurek na moj gust wyglada jak jaxon o to nawet nie wiedzialem, ze jaxon ma takie przynety w swojej ofercie. jakoś wxcześniej mi się nie rzuciły w oczy. ciekaw jestem ile warzą i jaka jest ich lotność?? Ja w tym roku katowalem popery kamatsu. 88mm i prawie 20g ragi!!!! latały aż miło!! pozd JW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 ten wazy 7 gram, nauczylem go juz latac z tego co czytalem na stronie producenta, jest to najmniejszy popperek z tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) . Edytowane 24 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 widzisz yeah, teraz juz wiesz, ze poppery potrafia chlapac, nie tona i ... no? ... i potrafia latac ... jednym slowem to fantastyczne, nie tonace i chlapiace przynety latajace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 widzisz yeah, teraz juz wiesz, ze poppery potrafia chlapac, nie tona i ... no? ... i potrafia latac ... jednym slowem to fantastyczne, nie tonace i chlapiace przynety latajace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 widzisz yeah, teraz juz wiesz, ze poppery potrafia chlapac, nie tona i ... no? ... i potrafia latac ... jednym slowem to fantastyczne, nie tonace i chlapiace przynety latajace Dzieki, jak cos złapie to się przekonam do tego rodzaju przynęt i na pewno się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Cześć miałem ten sam problem ktoś mi sprezentował na imieniny popka i nie wiedziałem jak się nim odpowiednio zająć.Łowię na starorzeczu warty,gdzie 75% zbiornika jest zarośniete przez grążele.Nie sposób się dostać do żerujących pod nimi szczupakami.Poper okazał się strzałem w dziesiątke w wąskich ścieżkach miedzy liściami prowadzę krótkimi skokami lub mocnymi szarpnięciami cały czas kręcąc kręciołem.Na wolne jednostajne prowadzenie nie stwierdziłem brań.Brania są tak efektowne że trudno się oprzeć i ja zostałem zachłyśnięty tą metodą bo któż nie lubi patrzeć jak do skaczącego popka nagle z 3 m rusza torpedai gejzer po którym czuć pulsujące ciało ryby.Ważne aby dopiero wtedy zaciąć nie wcześniej.Przetestowałem dość dużo popków znajdujących się na rynku i moge spokojnie powiedzieć, że najlepszym popkiem na rynku jest jaxon ale ten 5cm malowany na okonia,ma najlepszą pracę i odnotowałem zdecydowanie najwięcej brań na ten wabik łącznie z 35 cm okoniami.Podstawą jest w miarę twardy kij taki do 45 gr nawet do 60 gr bo wędeczką do 25 gr bardzo ciężko wydostać 70 cm szczupaka z zielska no i oczywiście plecionka ja stosoje 0.08 berkleya.No i podejście do stojącego na często 20 cm wodzie szczupaka musi być ciche ja łowie z pontonu. Jeżeli lubisz chodzić lub pływać z 1 pudełkiem przynęt i oglądać ataki ryb to polecam! _____________________________________________-poprkowiec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnnyJohn Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Ja mam kilka takich popperów i łowię na nie garbusy w nocy.Rzucam jak najdalej i prowadzę jak jerki. Nic nie widać tylko słychać jak jest coraz bliżej...Takie łowienie na słuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 @warciak hymmm, jakoś mi dziwni epasuje kompozycja kija do 60 gr i fireline 0,06mm. odnosze wrazenie ze ten kijek to bedzie pracowal tak na minimum minimum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Kolego 0.08 kolor grafitowy kupuje ją a Sklepie Perfekt Sulechów i moge ją spokojnie polecić i prędzej bym kij złamał niż ją zerwał natomiast co do grubości nie wiem orientacyjnie moge powiedzieć, że to nie powróz bo na 0.17 też łowie.Polecam a przy tym 50 zł/100m ___________________________________poperkowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Ja mam kilka takich popperów i łowię na nie garbusy w nocy.Rzucam jak najdalej i prowadzę jak jerki. Nic nie widać tylko słychać jak jest coraz bliżej...Takie łowienie na słuch Napisz coś więcej bo w moim starorzeczu też są kapitalne garbusy ale narazie dorwałem się tylko jednemu kilowcowi do skóry??_______________________poperkowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Kolego 0.08 kolor grafitowy kupuje ją a Sklepie Perfekt Sulechów i moge ją spokojnie polecić i prędzej bym kij złamał niż ją zerwał natomiast co do grubości nie wiem orientacyjnie moge powiedzieć, że to nie powróz bo na 0.17 też łowie.Polecam a przy tym 50 zł/100m ___________________________________poperkowiec warciak25 kolega mifek uzywa kolowrotkow z ruchoma szpulka więc fireline raczej go mile nie zaskoczy. ja próbowalem fireline 0,15 fluo na multiku. kaszana strasznazazdroszczę takiego starorzecza. Na warcie kolo Poznania gdzie łowie, o kilowych okoniach mozna zapomnieć. pozd jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Kolego 0.08 kolor grafitowy kupuje ją a Sklepie Perfekt Sulechów i moge ją spokojnie polecić i prędzej bym kij złamał niż ją zerwał natomiast co do grubości nie wiem orientacyjnie moge powiedzieć, że to nie powróz bo na 0.17 też łowie.Polecam a przy tym 50 zł/100m ___________________________________poperkowiec warciak25 kolega mifek uzywa kolowrotkow z ruchoma szpulka więc fireline raczej go mile nie zaskoczy. ja próbowalem fireline 0,15 fluo na multiku. kaszana strasznazazdroszczę takiego starorzecza. Na warcie kolo Poznania gdzie łowie, o kilowych okoniach mozna zapomnieć. pozd jerzy Jerzy z Poznania do tego starorzecza masz jakies 45 km ale żeby złapaćkilowca to sam wiesz ile trzeba czasu poświęcić.Plusem jest to ,że na popery na tą wodą łowie tylko ja na 20 wypraw raz wróciłem bez szczupłego a 2 razy z kompletem co przed tym było nie do pomyślenia.________________poperowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 @warciak @jerzy tak sie sklada, że jeszcze 2 lata temu używałem fireline;a i byla ona niemal wylacznie ze zrodla sulechowskiego - od Adama. tak czy siak nie zmienie zdania. Plecionka cienka al edla mni enie ma zadnego zastosowania. moze gdybym mial jedna szpule do lwienia TYLKO I WYLACZNIE w zielsku (bez kamieni i zaczepow twardych) to moze bym sie zdecydowal. Uwazam ze sa lepsze plecioni za porownywalna cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 a jakie jeżeli są za porównywalną cenę chetnie spróbuje bo z plecionką za dużego doświadczenia nie mam __________________poperowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 jeszcze jedno bo mi się przypomniało to nie był fireline tylko jakoś inaczej teraz nie moge sobie przypomnieć ale kapelony tnie aż miło ________________poperowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 @ mifek jak rozumiem za malymi rybami typu pstrągi, okonie, klenie itd nie chodzisz? mnie jakoś trudno zaakceptować łowienie malymi i srednimi przynetami na linke np. 15 lb @warciak25skoro na 20 wypraw zawsze wracaleś z jakąś rybą a nawet z kompetem to jestem ciekawy co bedziesz lowił w przyszłym sezonie?? 45km mowisz? Chetnie odwiedził bym to miejsce pozd jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi