Jozi Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 (edytowane) Tomasz Podkul został Spinningowym Mistrzem Świata!!!!Drużyna ma również złoto!!!!!https://www.facebook.com/FIPSed1954/?__xts__[0]=68.ARBaPnKny0_rIp4hfxYSlxN64wqaj-1NUk6JTg0YQpO4-x89lyNOHceIAP8OJiqBzaS7b9-I-uYNeqYDPPM7S35wmQ9cjaHiQevge_JHiPb-GKMc6dCxV5jECFb09gv0nfKfnLdGH4MXVca1UZp-0xCBWLC6oGOrGOAyXNqeDxwveAlPbu7MJ8geZtOlJVchY6T3cvqKiWQgL5CylXrQpkskZAfzC1y5XoMVZ2diOnWrBGF5sW2DMepz7qZGuS8XBGbOJ2txFVK1-dEKbYCN61Ye53kyxIAGOYTzD0DzlNRKfjUL3FUD731HUKgCK2g6PX1EmnWapP332EdnsBd_F7TQz8c&__xts__[1]=68.ARDrfdJqOpfldqOUXNI7z3-I4kMeVzznC4UFUhWXZHrpZEx_45Tb_lFct2liIsjHQGrMYSChZenB8inn2nbGl7_hQrGArSMwfI_1wXg3lrVDmGsGbMab3wyt0ObIWjY8lD9HAd95rrJN-3jPHbwL5tsptHIyv_zSvhpZna5MdX2ruyAFU3a3QU32Vugj-c3kqXJSILrVimAksgN0FmUdjeXc4_fQJfV-EbzBahcflglNBUeoj1mZhszdR1dKkhnzwUOIhFh2x12xlV-fdGm0MF1kGTzuu52vS6PdMhMNFVNk-RRapBoQJhRcsRrHSzLU0Y8QjjCb89lYX2ASxH5FAAwAZzI&__tn__=kCH-R&eid=ARAhwwIfv9H7thWbiRvSCZRocW9oRaOyhyAQzlQ7UVN4JxzIsS-TxLALCkE2m5cmsFHabJvxM5LGApxx&hc_ref=ARTBJSKt1XGq3K1g-LRQtDmcCvexom1tH8uoOhZk7Wgeq1XEH31qnP2LujY28WCP8BE&fref Edytowane 2 Czerwca 2019 przez Jozi 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 i to jest wspaniała wiadomość na koniec fajnego weekendu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Tomasz Podkul został Spinningowym Mistrzem Świata!!!!Drużyna ma również złoto!!!!!https://www.facebook.com/FIPSed1954/?__xts__[0]=68.ARBaPnKny0_rIp4hfxYSlxN64wqaj-1NUk6JTg0YQpO4-x89lyNOHceIAP8OJiqBzaS7b9-I-uYNeqYDPPM7S35wmQ9cjaHiQevge_JHiPb-GKMc6dCxV5jECFb09gv0nfKfnLdGH4MXVca1UZp-0xCBWLC6oGOrGOAyXNqeDxwveAlPbu7MJ8geZtOlJVchY6T3cvqKiWQgL5CylXrQpkskZAfzC1y5XoMVZ2diOnWrBGF5sW2DMepz7qZGuS8XBGbOJ2txFVK1-dEKbYCN61Ye53kyxIAGOYTzD0DzlNRKfjUL3FUD731HUKgCK2g6PX1EmnWapP332EdnsBd_F7TQz8c&__xts__[1]=68.ARDrfdJqOpfldqOUXNI7z3-I4kMeVzznC4UFUhWXZHrpZEx_45Tb_lFct2liIsjHQGrMYSChZenB8inn2nbGl7_hQrGArSMwfI_1wXg3lrVDmGsGbMab3wyt0ObIWjY8lD9HAd95rrJN-3jPHbwL5tsptHIyv_zSvhpZna5MdX2ruyAFU3a3QU32Vugj-c3kqXJSILrVimAksgN0FmUdjeXc4_fQJfV-EbzBahcflglNBUeoj1mZhszdR1dKkhnzwUOIhFh2x12xlV-fdGm0MF1kGTzuu52vS6PdMhMNFVNk-RRapBoQJhRcsRrHSzLU0Y8QjjCb89lYX2ASxH5FAAwAZzI&__tn__=kCH-R&eid=ARAhwwIfv9H7thWbiRvSCZRocW9oRaOyhyAQzlQ7UVN4JxzIsS-TxLALCkE2m5cmsFHabJvxM5LGApxx&hc_ref=ARTBJSKt1XGq3K1g-LRQtDmcCvexom1tH8uoOhZk7Wgeq1XEH31qnP2LujY28WCP8BE&frefTylko dlaczego za nasze pieniądze? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Tylko dlaczego za nasze pieniądze?Bawią się ! W końcu to związek sportowy więc jak ma się możliwość to się można pobyczyć za związkowe ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 ważne, że Nasza flaga w tle ... czas zmazać stereotyp polaka-pijaka-złodzieja w Europie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Tylko dlaczego za nasze pieniądze?Zamiast się cieszyć z ogromnego sukcesu ludzi, którzy całe swoje życie podporządkowali wspaniałej pasji..Ech, czasem brak mi słów. Naprawdę. Jestem dumny i mogę powiedzieć tylko to - Brawo Tomku! Brawo Polacy! Ogromne podziękowania! 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zamiast się cieszyć z ogromnego sukcesu ludzi, którzy całe swoje życie podporządkowali wspaniałej pasji..Ech, czasem brak mi słów. Naprawdę. Jestem dumny i mogę powiedzieć tylko to - Brawo Tomku! Brawo Polacy! Ogromne podziękowania! Dokładnie Janusz to ująłeś, nic dodać nic ująć.Od siebie mogę dodać, że jakby nie mieli na startowe to chętnie dorzuciłbym z 50zł.Zapewne wielu myśli podobnie jak ja Janusz i inni koledzy i też by dorzucili.Brawo dla Tomka, pozostałych kolegów w drużynówce również.Szczególnie jestem dumny bo w dużej mierze to chłopaki z Podkarpacia Tomek, Piotrek, Robert, których znam osobiście. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Dorzuciłbym 500zł. Ciekawi mnie tylko, czy drużyny innych krajów finansowane są ze składek stowarzyszeń wędkarskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Dorzuciłbym 500zł. Ciekawi mnie tylko, czy drużyny innych krajów finansowane są ze składek stowarzyszeń wędkarskich? Nic nie musisz dorzucać. Wystarczy im to co dostają na podstawie zapisu w statucie stowarzyszenia do którego dobrowolnie należysz... chyba...Wielkie Gratulacje dla polskiej ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Dokładnie Janusz to ująłeś, nic dodać nic ująć.Od siebie mogę dodać, że jakby nie mieli na startowe to chętnie dorzuciłbym z 50zł.Zapewne wielu myśli podobnie jak ja Janusz i inni koledzy i też by dorzucili.Brawo dla Tomka, pozostałych kolegów w drużynówce również.Szczególnie jestem dumny bo w dużej mierze to chłopaki z Podkarpacia Tomek, Piotrek, Robert, których znam osobiście. To może jak wielu tak myśli to może warto zmienić zapis w statusie i niech udział w zawodach będzie sponsorowany z wpłat sponsorów a kasa ze składek niech idzie na ochronę wód. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Nic nie musisz dorzucać. Wystarczy im to co dostają na podstawie zapisu w statucie stowarzyszenia do którego dobrowolnie należysz... chyba...Wielkie Gratulacje dla polskiej ekipy Szkoda, że od razu przy wstępowaniu nie wyjaśnia się, że tu chodzi o stowarzyszenie prezesów, dyrektorów i księgowych.... i "mistrzostwa" w turystyce wędkarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Jest to dobra wiadomość To że za nasze składki to pikuś, pytanie jest takie, czy związek wykorzysta ten fakt, czy był na taki fakt przygotowany, czy potencjał zostanie zmarnowany? - czy skrojono profesjonalną relację video dla przyszłych sponsorów i inwestorów?- czy przygotowano kampanię promującą wędkarstwo jako dyscyplinę, którą reprezentujemy na światowym poziomie?- czy korzystając z okazji przełamany zostanie wizerunek dziada w gumakach marnującego swój czas w krzakach?- czy ministerstwo sportu wie o tym - w odpowiedniej oprawie PR/marketingowej?- czy wiadomości wędkarskie tam były? Z tego co wiem Seba nie, gdyż aktualnie jest na sandaczach na południu polski Nie mniej jednak gratuluję, jest to ważne dla polskiego wędkarstwa. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Dla przypomnienia. Związkiem sportowym to już nie jesteśmy, więc ministerstwo już raczej nie dopłaca do sportu wędkarskiego. Pieniądze na wyczyn są zapisane w statucie, to zapewne jakieś grosze z każdej naszej składki, więc nie ma specjalnego powodu kruszyć kopii. Na inne rzeczy wykładamy więcej, efektów tego nie widać i nie płaczemy z tego powodu. Są tacy i jest ich niemało, którzy za nasze bawią się lepiej. Pamiętam, że koledzy którzy kiedyś bawili się w wyczyn większość pieniędzy wykładali z własnej kieszeni, a że z tym bywało różnie, to wielu musiało zrezygnować. Pewnie dzisiaj sporo wykładają sponsorzy i dobrze. Będą wyniki - znajdą się pieniądze. Na koniec jeszcze jedno. Gdyby Niemcy zostali mistrzami świata w pluciu na odległość, to by to natychmiast podały największe stacje telewizyjne. Mnie tam cieszy każdy taki sukces Polaków. Brawo. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Szkoda, że od razu przy wstępowaniu nie wyjaśnia się, że tu chodzi o stowarzyszenie prezesów, dyrektorów i księgowych.... i "mistrzostwa" w turystyce wędkarskiej. Wyjaśnia się bardzo dokładnie. Wyjaśnienie nazywa się Statut PZW. Trzeba ci to narysować? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Jest to dobra wiadomość To że za nasze składki to pikuś, pytanie jest takie, czy związek wykorzysta ten fakt, czy był na taki fakt przygotowany, czy potencjał zostanie zmarnowany? - czy skrojono profesjonalną relację video dla przyszłych sponsorów i inwestorów?- czy przygotowano kampanię promującą wędkarstwo jako dyscyplinę, którą reprezentujemy na światowym poziomie?- czy korzystając z okazji przełamany zostanie wizerunek dziada w gumakach marnującego swój czas w krzakach?- czy ministerstwo sportu wie o tym - w odpowiedniej oprawie PR/marketingowej?- czy wiadomości wędkarskie tam były? Z tego co wiem Seba nie, gdyż aktualnie jest na sandaczach na południu polski Nie mniej jednak gratuluję, jest to ważne dla polskiego wędkarstwa. Sławku, ani PZW ani Ministerstwo nic na tym sukcesie nie ugra... bo nie ma takiej potrzeby społecznej. Ani wśród rzeszy szarych członków, ani wśród wędkarzy chcących uchodzić za bardziej profesjonalnych niż szarych, a tym bardziej wśród ludzi spoza branży.Zresztą popatrz sam... Największy portal spinningowy w Polsce. I co? Skromny niusik i kilka zaledwie odpowiedzi - z czego połowa to durne, oklepane teksty w stylu "znów sie ch...e bawią za moje"A wrzuć posta - "super kręcioł z Aliexpres" - przez miesiąc nie spadnie z pierwszej strony Jerka....Smutne... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Wyjaśnia się bardzo dokładnie. Wyjaśnienie nazywa się Statut PZW. Trzeba ci to narysować?Tomku.Przyjacielu. Oczywiście masz rację, Statut PZW mówi jasno o celach i zadaniach naszego zrzeszenia. Ale ostatnie zdanie było nad wyraz nieuprzejme. Mam wielką prośbę, byś unikał takiego tonu. Tutaj jest jerkbait.pl i tutaj mamy ponadprzeciętną wiedzę, umiejętności oraz kulturę wypowiedzi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieroz Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Niestety tak to bywa jak ludzie którzy nigdy nie startowali bądź nie próbowali startować w zawodach typu GP Polski nie dowiedzą się co im zapewnia ich rodzimy okreg i dlatego piszą bzdury , a okreg chociażby zapewnia wpisowe , oddaje kilometrówke i w większości przypadkach opłaca nocleg , ale najlepiej gadać że to za "moje" wystarczy ruszyć cztery litery na eliminacje do takich zawodów zakwalifikować się i już będzie inne spojrzenie na takie sprawy , ale najlepiej krytykować....BRAWO POLACY !!!!! BRAWO TOMEK !!!!!!! Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Nikogo nie obchodzą żadne ryby, PZW, jakieś zarybienia, statuty, bobry wydry, kłusole i inne kormorany! W ogóle o czym jest ta dyskusja?!(retoryczne). Super, że raz na jakiś czas nasze składki nie idą wpiz du(bardzo mała część, bo reszta, to wiadomo)!Brawo Panowie!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Wyjaśnia się bardzo dokładnie. Wyjaśnienie nazywa się Statut PZW. Trzeba ci to narysować?Oj, nie ma potrzeby. Przy wszelkich tematach dotyczących finansów najwięksi beneficjenci kołchozowego sponsoringu zaczynają wymachiwać statutem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Dla przypomnienia. Związkiem sportowym to już nie jesteśmy, więc ministerstwo już raczej nie dopłaca do sportu wędkarskiego. Pieniądze na wyczyn są zapisane w statucie, to zapewne jakieś grosze z każdej naszej składki, więc nie ma specjalnego powodu kruszyć kopii. Na inne rzeczy wykładamy więcej, efektów tego nie widać i nie płaczemy z tego powodu. Są tacy i jest ich niemało, którzy za nasze bawią się lepiej. Pamiętam, że koledzy którzy kiedyś bawili się w wyczyn większość pieniędzy wykładali z własnej kieszeni, a że z tym bywało różnie, to wielu musiało zrezygnować. Pewnie dzisiaj sporo wykładają sponsorzy i dobrze. Będą wyniki - znajdą się pieniądze. Na koniec jeszcze jedno. Gdyby Niemcy zostali mistrzami świata w pluciu na odległość, to by to natychmiast podały największe stacje telewizyjne. Mnie tam cieszy każdy taki sukces Polaków. Brawo. Januszu, zacząć by chyba trzeba było od tego, że łowienie rybek ze sportem jakoś trudno skojarzyć. Trzeba chyba nigdy nie mieć kontaktu z prawdziwym sportem, żeby próbować z tej czystej rekreacji wygiąć jakiś wynaturzony wyścig. No ale czasy się zmieniają spodnie rurki coraz bardziej w modzie....Ciekawy jestem jak Niemcy rozwiązują sprawy sponsoringu wędkarskich "zawodowców" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 No i widzisz Januszu - Przyjacielu? Poziom zjeb....nia często... bardzo często ...przekracza poziom merytoryczny jakiego życzyłbyś sobie na Jerku. Nie dziw się więc że czasem akcja inicjuje reakcję. Nawet jeśli reakcja nie przystaje do Twoich kanonów " wystarczająco wysokiego poziomu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Każdy sam, na swój własny rachunek wystawia sobie świadectwo w sieci. Jeden doceni talent i pracowitość prawdziwych asów, inny będzie marudził, że "za jego piniądze" się bawią. Asa najbardziej doceni inny as, lub ten, kto jak równy z nim się zmagał - i nie dał rady zwyciężyć. A maruda zawsze marudzić będzie i do poziomu asa zbliżyć się nie zdoła. No cóż, jak we wstępie napisałem - każdy sam i na własny rachunek wystawia sobie świadectwo w sieci 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Szanowne Woblery, poziom "asów" widać gołym okiem i zbliżyć się do niego faktycznie nie sposób. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Irek, być może wędkarstwo nie spełnia wymogów aktualnej definicji sportu. Ona też zmieniała się i ta dzisiejsza znacznie odbiega od obowiązującej przed stu laty. Rzymskie koloseum także było kiedyś areną zmagań sportowych. Jak wyglądał sport w tamtym wydaniu- wiemy. Tak się zastanawiam dlaczego chcemy być koniecznie bardziej święci od papieża? Zawody polegające na łowieniu ryb rozgrywa się na całym świecie i czasem mi się wydaje, że tylko my szukamy dziury w całym. Stoi stu muszkarzy w Sanie, praktycznie każdy łowi do oporu. Nikt nie widzi problemu. Stoi stu zawodników. Święte oburzenie. Bo męczą ryby dla punktów, w dodatku za nasze pieniądze! Ktoś zadał sobie trud policzenia jakiego rzędu to wydatek przypadający na jednego z sześciuset tysięcy członków PZW? Tych stu łowiących rekreacyjnie też męczy i też czerpie z tego przyjemność. A ilu z nich łowiąc podobno rekreacyjnie, ale też na wyścigi?Prawdę mówiąc nie bardzo się sprawą interesuję, ale wiem, że wbrew dość powszechnej u nas opinii zawody wędkarskie są jednak na terenie Niemiec rozgrywane. Przynajmniej o takich czytałem na stronach berlińskich organizacji. Jak to godzą z obowiązującymi limitami i ustawą o ochronie zwierząt - nie wiem? Jeśli chodzi o finansowanie to myślę, że wygląda bardzo podobnie jak u nas. Też pewnie zawodnicy wykładają z własnej kieszeni, pewnie także organizacje wędkarskie coś dokładają i z pewnością za najlepszymi zawodnikami stoją firmy (sklepy, wytwórnie sprzętu itp.). Tu chyba nie ma specjalnych różnic.Bardzo jestem Irku ciekaw, ilu gorących przeciwników zawodów wędkarskich ma jakieś obiekcje oglądając olimpijskie zmagania w skokach koni przez przeszkody lub wyścigi psich zaprzęgów? Bo co konie i psy by na temat powiedziały, gdyby potrafiły mówić, to ja przynajmniej się domyślam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Ależ mnie świerzbi, by zapytać Wielce Szanownego @Pluszszcz'a, a w czym Ty jesteś najlepszy na świecie? No dobra, obniżyłbym poprzeczkę - najlepszy w Polsce? Nie będąc zbyt ambitnym, poprzeczka leci w dół - w czym jesteś Szanowny najlepszy w swoim mieście? Miasteczku? Miejscowości? Ale nie jestem okrutny i pytania tego nie zadam. Bo odpowiedź znam. I każdy z czytelników tego wątku również odpowiedź tą zna. Niestety. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi