pitt Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 watek subskrybuje z powodow oczywistych sam mialem/mam zamiar zaopatrzyc sie w mniejszy model tego kolowrotka do gumowania za szczupakiem ale ze wzgledu na to, ze mam czas, to poczekam na guzowa relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Witam ponizej zapowiedziane zdjecie szpuli z nawinieta linka. . Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 @Guzu mam nadzieje , ze to oryginalny nawoj a nie recznie dopracowany , oczywiscie zartuje , calkiem niezle to wyglada jak na abu. Ja jednak wybralem battle ze wzgledu na przelozenie , potrzebuje szybkiego kreciola te 5.1:1 troche za wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 @Guzu mam nadzieje , ze to oryginalny nawoj a nie recznie dopracowany , oczywiscie zartuje , calkiem niezle to wyglada jak na abu. Ja jednak wybralem battle ze wzgledu na przelozenie , potrzebuje szybkiego kreciola te 5.1:1 troche za wolno Tak, siedzialem i nawijalem recznie zeby pokazac Wam jaki wspanialy kolowrotek sobie kupilem i zebyscie mnie poklepali po ramieniu i pochwalili, ze taki super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Układa linkę pierwsza klasa Coraz niecierpliwiej czekam na relację z pola walki @Guzu, a tak przy okazji, co to za linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Linka to Sunline Cast AwaySaltwater PE60 lb (PE #4)Made in Japan Gruboscia odpowiada europejsko - amerykanskim 40 lb. Jest jednak zdecydowanie bardziej miekka i sliska od power pro 40 czy sufixa. Taka linka to spory wydatek, ale po zeszlorocznych testach ciut cienszej (40 lb) kupilem ta bez zajakniecia http://www.japantackle.com/Lines/Sunline_CastAwayPE.htm Pozdrawiam Guzu p.s. Nie wiem czy Soron nie trafi na lawke rezerwowych. Bo cos tam sie zbiera na HoryzonCie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Fajna fotorelacja...Poniewa?ź sam jestem na etapie wyboru młynka pod podobne zastosowania więc mam w swojej tajnej tabelce por?łwnawczej r?łwnie?ź Soron'a. Inne moje typy to:- Penn Atlantis 4000 (poj. 0,35/175m, waga 308gr)- Abu Soron SX 60 (poj. 0,35/190m, waga 403gr)- Penn Atlantis 5000 (poj. 0,35/240m, waga 409gr)- Tica Taurus 4000 (poj. 0,35/184m, waga 430gr)- Abu Soron STX 60 (poj. 0,35/190m, waga 447gr)- Daiwa Capricorn Pilk 4500J (poj. 0,35/315m, waga 470gr) No i na tu co się zdecydować???ABU pod względem cenowym wyglądają najfajniej dlatego te?ź czekam z niecierpliwością na relację z placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Guzu- ... Kolo przekladni podobno jakies mocne.Abu Soron STS 60 31, 5 mm srednicy wobec 34 w Stelli 4000 SW i 34 w Stelli 98 (4000). Tak dla ciekawości w TP4000 XTR - 34 mm, Daiwa Inf. Q 3000-33,5mm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pursuit Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Może ktoś wie jak zdemontować osłone podkładek hamulca w szpuli ?Jakoś nie moge tego rozgryść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Guzu,Używałeś Sorona, czy przerzuciłeś się na inny młynek.Możesz coś napisać na temat tego młynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Czesc, Nie. Juz nie uzywam Sorona. Zreszta nie mam obecnie wogole kolowrotka spiningowego, ktory mozna by okreslic "sumowym".Przeszedlem na Abu Revo Toro 61 HS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 dziękiPytałem bo szukam coś do jigowania i na lżejsze przynęty, takiego uniwersał spinningowego .Interesuje mnie mocna maszyna o dobrym nawoju linki (sparzyłem się pennem), przystępnej masie i cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Chcialem zapytac jaka jest roznica (poza cena i kolorem) pomiedzy SX a STX? Od roku uzytkuje SX 60 i tylko jedna rzecz ktora mnie lekko denerwuje to w miare glosny szum podczas krecenia chociaz kreci sie nim lagodnie i bez oporow. Myslalem ze tak jest na poczatku lecz nadal jest tak samo mimo ze go przesmarowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zrodlem szumu moze byc ktores z lozysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zrodlem szumu moze byc ktores z lozysk.Tez mi sie tak wydaje. Rozumie ze po kilku sezonach....ale zeby tak od poczatku. Moze dlatego te kolowrotki byly w Cabelasie za pol ceny. Krecilem ostatnio Abu Garcia Orra i w tych modelach tez niestety szumi. Ciekawi mnie czy tak jest z wszystkimi kolowrotkami tych modeli czy tylko moze jakas seria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 zobacz czy szumi pod obciążeniem czy bez , jeśli pod ,to prawdopodobnie łożysko rolki ( u mnie tak było ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Szumi nawet podczas krecenia na "sucho" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Odgrzebie temat. Interesują mnie opinie na temat Sorona STX 40, ale wszystkie odnośnie całej serii też. Ktoś gdzieś coś tam coś kiedyś widział lub słyszał. Prosiłbym o konkretne opinie lub spostrzeżenia osób które miały z nim styczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi