Skocz do zawartości

Abu Soron STX 60

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

@Guzu mam nadzieje , ze to oryginalny nawoj a nie recznie dopracowany , oczywiscie zartuje , calkiem niezle to wyglada jak na abu. Ja jednak wybralem battle ze wzgledu na przelozenie , potrzebuje szybkiego kreciola te 5.1:1 troche za wolno :D

Tak, siedzialem i nawijalem recznie zeby pokazac Wam jaki wspanialy kolowrotek sobie kupilem i zebyscie mnie poklepali po ramieniu i pochwalili, ze taki super :D

:unsure:

Linka to

Sunline Cast Away

Saltwater PE

60 lb (PE #4)

Made in Japan

Gruboscia odpowiada europejsko - amerykanskim 40 lb. Jest jednak zdecydowanie bardziej miekka i sliska od power pro 40 czy sufixa.

Taka linka to spory wydatek, ale po zeszlorocznych testach ciut cienszej (40 lb) kupilem ta bez zajakniecia :D

http://www.japantackle.com/Lines/Sunline_CastAwayPE.htm

Pozdrawiam

Guzu

p.s. Nie wiem czy Soron nie trafi na lawke rezerwowych. Bo cos tam sie zbiera na HoryzonCie

Fajna fotorelacja...

Poniewa?ź sam jestem na etapie wyboru młynka pod podobne zastosowania więc mam w swojej tajnej tabelce por?łwnawczej r?łwnie?ź Soron'a. Inne moje typy to:

- Penn Atlantis 4000 (poj. 0,35/175m, waga 308gr)

- Abu Soron SX 60 (poj. 0,35/190m, waga 403gr)

- Penn Atlantis 5000 (poj. 0,35/240m, waga 409gr)

- Tica Taurus 4000 (poj. 0,35/184m, waga 430gr)

- Abu Soron STX 60 (poj. 0,35/190m, waga 447gr)

- Daiwa Capricorn Pilk 4500J (poj. 0,35/315m, waga 470gr)

No i na tu co się zdecydować???

ABU pod względem cenowym wyglądają najfajniej dlatego te?ź czekam z niecierpliwością na relację z placu boju

• 4 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

Chcialem zapytac jaka jest roznica (poza cena i kolorem) pomiedzy SX a STX? Od roku uzytkuje SX 60 i tylko jedna rzecz ktora mnie lekko denerwuje to w miare glosny szum podczas krecenia chociaz kreci sie nim lagodnie i bez oporow. Myslalem ze tak jest na poczatku lecz nadal jest tak samo mimo ze go przesmarowalem. 

Zrodlem szumu moze byc ktores z lozysk.

Tez mi sie tak wydaje. Rozumie ze po kilku sezonach....ale zeby tak od poczatku. Moze dlatego te kolowrotki byly w Cabelasie za pol ceny. Krecilem ostatnio Abu Garcia Orra i w tych modelach tez niestety szumi. Ciekawi mnie czy tak jest z wszystkimi kolowrotkami tych modeli czy tylko moze jakas seria. 

• 2 lata później...