Blackstarpro Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Mam silnik Honda bf 50, filtr oleju Honda 15400-pfb-014. Czy mogę kupić zamiennik w sklepie motoryzacyjnym, czy musi być ,,zaburtowy", bo np inne zaworki , gęstość papieru itp . Może jakaś marka szczególnie podchodzi...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszek91 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 A żebyśmy się źle nie zrozumieli. Ja nie namawiam kolegi żeby kupował filtr typowo z serwisu Honda. Wiadomo marża itp. itd... Tylko jeśli będzie kupował niech dołoży kilka zł i się nie martwi tylko cieszy użytkowaniem silników. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 8 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Przy oryginale Hondy najbardziej boję się podróby, bo wiadomo, że wtedy jest najtańszy z najtańszych i tylko logo namalowane. Otworzę używany Honda i Quicksilver , kupię na próbę zamiennik , też otworzę i popatrzę. Wrzucę relację. Może w filtrach olejowych nie ma takich różnic jak w tych do paliw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszek91 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Przy oryginale Hondy najbardziej boję się podróby, bo wiadomo, że wtedy jest najtańszy z najtańszych i tylko logo namalowane. Otworzę używany Honda i Quicksilver , kupię na próbę zamiennik , też otworzę i popatrzę. Wrzucę relację. Może w filtrach olejowych nie ma takich różnic jak w tych do paliw.Tak jak kolego mówisz. Ja odniosłem się do tego co widziałem żeby zobrazować jakoś sytuacje. Czekamy na Twoje wnioski i spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Dokonałem sekcji Quicksilvera i Hondy. Nie znalazłem żadnego powodu dla którego miałbym się upierać przy oryginałach, są ,,normalne" Kupiłem Boscha do Mercurego i Meyle do Hondy, bo akurat takie były od ręki (nie no name). 50 za dwa. Bosch made in germany. Przyjrzałem się dokładnie w dwóch okularach- bibuła gęsto, zawór przeciw cofaniu jest i bypass też, gwint w grubej płytce stalowej. Nie ma co kroić nowych, zakładam bez obaw, żałuję tylko, że nie mieli Filtrona, może będzie następnym razem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Blackstarpro
Mam silnik Honda bf 50, filtr oleju Honda 15400-pfb-014. Czy mogę kupić zamiennik w sklepie motoryzacyjnym, czy musi być ,,zaburtowy", bo np inne zaworki , gęstość papieru itp . Może jakaś marka szczególnie podchodzi...?
29 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi