Skocz do zawartości
  • 0

Zamienniki filtra oleju

Blackstarpro

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Przy oryginale Hondy najbardziej boję się podróby, bo wiadomo, że wtedy jest najtańszy z najtańszych i tylko logo namalowane. Otworzę używany Honda i Quicksilver , kupię na próbę zamiennik , też otworzę i popatrzę. Wrzucę relację. Może w filtrach olejowych nie ma takich różnic jak w tych do paliw.

• Like 1

• 0

Przy oryginale Hondy najbardziej boję się podróby, bo wiadomo, że wtedy jest najtańszy z najtańszych i tylko logo namalowane. Otworzę używany Honda i Quicksilver , kupię na próbę zamiennik , też otworzę i popatrzę. Wrzucę relację. Może w filtrach olejowych nie ma takich różnic jak w tych do paliw.

Tak jak kolego mówisz. Ja odniosłem się do tego co widziałem żeby zobrazować jakoś sytuacje. Czekamy na Twoje wnioski i spostrzeżenia.

• 0

Dokonałem sekcji Quicksilvera i Hondy. Nie znalazłem żadnego powodu dla którego miałbym się upierać przy oryginałach, są ,,normalne" Kupiłem Boscha do Mercurego i Meyle do Hondy, bo akurat takie były od ręki (nie  no name). 50 za dwa. Bosch made in germany. Przyjrzałem się dokładnie w dwóch okularach- bibuła gęsto, zawór przeciw cofaniu jest i bypass też, gwint w grubej płytce stalowej. Nie ma co kroić nowych, zakładam bez obaw, żałuję tylko, że nie mieli Filtrona, może będzie następnym razem.

post-67630-0-22249700-1560258764_thumb.jpg

post-67630-0-02826100-1560258779_thumb.jpg

• Like 5