Skocz do zawartości

lead core pokryte trwałym pvc

Vin_Cok

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie... początkujący w muchówce, może uzyskam odpowiedź jak się to zarabia od strony przyponu i np. od strony głowicy...

jest jakiś patent?

z karpiowymi nic trudnego... ale ten z pcv (pvc?), pierwszy raz do czynienia mam

może jakieś linki?

dziękuję57c4c53ea522faa88d2a35608f864bbd.jpg1882c19ac54d8ab08305b9d3f89599a3.jpg

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

opad szczeny ;)

koszulka termokurczliwa w której stopił linkę...

warte próby, choć już na chwilę obecną opracowałem działanie z pierwszej odpowiedzi

od przybytku głowa nie boli, przyjdzie lead core, popróbuję

dzięki za inny sposób

potrenuj na starej lince z rdzeniem plecionym...

przegrzejesz otuline, zagotuje się, szlag trafi robote.

Przegrzejesz rurke - to samo.

Przy rdzeniu mono dochodzi "margines błędu" - temperatura topienia się otuliny jest niewiele mniejsza od tej która powoduje zniszczenie rdzenia.

Albo duuużo wprawy, albo łut szczęścia, albo opalarka z regulacją temperatury ;)

Nie to żebym Cię zniechęcał do prób, bo w zwykłych linkach robię takie pętelki, w tipach wolę jednak wiązać :)

potrenuj na starej lince z rdzeniem plecionym...

przegrzejesz otuline, zagotuje się, szlag trafi robote.

Przegrzejesz rurke - to samo.

Przy rdzeniu mono dochodzi "margines błędu" - temperatura topienia się otuliny jest niewiele mniejsza od tej która powoduje zniszczenie rdzenia.

Albo duuużo wprawy, albo łut szczęścia, albo opalarka z regulacją temperatury ;)

Nie to żebym Cię zniechęcał do prób, bo w zwykłych linkach robię takie pętelki, w tipach wolę jednak wiązać :)

na razie jedno - wiązanie, potem jak już nie będę miał co z czasem zrobić, to może kiedyś spróbuję z opalarką

dla mnie wiązanie pewniejsze, jak by mi się to rozkleiło nad rzeką... wiązanie, wiązanie z pewnością ;)

pokrycie jak w klasycznej lince - PVC,  bedzie sie topic jak powinna.

Na poczatku wazna jest przezroczysta rurka termokurczliwa, co umozliwia nowicjuszowi(i nie tylko)lepsza kontrole na procesem.

Moje wszystkie petle mam spawane wlasnorecznie i jeszcze zadna nie puscila. :good:

panowie, jak już zgłębiam ten temat lead coru, mogę się dowiedzieć od was, czy są inni producenci tej linki na naszym rynku?

wędkarstwo muchowe

gdzie kupujecie, czy to jest stała waga 1 metra, może się coś innego jeszcze wam nasuwa?

pokrycie jak w klasycznej lince - PVC, bedzie sie topic jak powinna.

Na poczatku wazna jest przezroczysta rurka termokurczliwa, co umozliwia nowicjuszowi(i nie tylko)lepsza kontrole na procesem.

Moje wszystkie petle mam spawane wlasnorecznie i jeszcze zadna nie puscila. :good:

tutaj jakoś przejrzyściej, a i głosu nie trzeba wyłączać ;)

ale pomysł jest pomysł, dzięki

• 3 tygodnie później...

Filmik fajnu. Też tak robiłem. Ważne ❕ jak robisz pierwszy raz. Mianowicie, jak opalasz rurkę z linka najlepiej robic to tak żeby była wyprostowana. Nie trzymać w jednej ręce linkę a w drugiej opalarke lub zapalniczke. Jak sie opala w powietrzu jedna ręką nagrzana rurka się wygnie od ciepła co przełoży się na linke i taką dostanie pamięć. Nie będzie prosta tylko krzywa jak banan. Ścięcie końcówki sznura najlepiej robic pod dużym kątem żeby pętla ładnie przechodziła przez przelotki. Obcinke robiłem nożyczki ale lepiej wychodzi skalpel. Wszytskie pętle robiłem sam. Mocno trzymają. Osobiście wolę je od łączników. Pozdro ????

Edytowane przez DinekOracz