ezehiel Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 (edytowane) Możesz bardziej rozwinąć myśl luke i am your father Sorry nie mogłem się powstrzymać... Porównaj kije daiwa i ryobi slam.Inne długości, te same gramatury, podobny wygląd. Zapewne ryobi robi dla daiwy i przy okazji wypuścili "swoje" kije Edytowane 15 Czerwca 2019 przez ezehiel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Klonami tych Silver Creek są Slamy. Dla mnie ten Zodias to jest lekka pałka na sandacza.1 z tanich okoniowek mi sie zajebiscie lowilo mikado nihonto flash spin 235 (wersja do 10g byla tez wersja do 7 chyba krotsza, a moze to mocniejsza byla dluzsza?) - koije po 200. Przy czym ja kije wybieram pod przylow (masa szczupakow mi siada na gumki male). Jak pod "polskie okonie" flash spin za twardy to masz jakies podobne wersje typu red cut czy cos (tam chyba sa mieksze wklejki i mniej miesa w dolniku - tylko 1 mialem w rece w irlandii ich nie ma w sklepach). 2 co do sztywnych kijow shimano mam 2 shimano poison adreny - jedna do 7g druga do 12. Na oko ta do 12 to jest pala na szczupaka (spokojnie rzucam i prowadze np slidera 10f, albo (juz tak raczej na koncu skali, ale z taka przyneta wyciagnal moje pb szczupaka) dragona bandita 12.5cm na glowce 10 (to dobre 40g) a brania lepiej czuc niz na tej do 7. Bez kitu jak wsadze gume do wody bez dotykania dna w srednim nurcie (rzeka plynie na tyle wolno, ze mozna bez problemu w dryfie brzeg oblawiac np jerkami) w zakotwiczonej lodzi to czuje "mrowienie" na kiju - wydaje mi sie, ze to woda obmywajaca plecionke - bo jak wyjme przynete z wody to nie czuc nic. Nie wiem czy to czulosc czy nie i wiem, ze to brzmi jak "wiem w ktora strone mi sie obrotowka obraca", ale kolega tez potwierdzil, ze czuje "mrowienie" - guma w trakcie experymentu jesli ruszala sie to w taki sposob, ze stojac na lodzi nei bylo tego widac. Zdazaly mi sie na nia okonie 10cm nie spadajace w trakcie holu... 3 uzywalem tez st croix panfish - i to taka lejaca kluska pod 40cm okoniem gnie sie niemal po rekojesc. Problemem jej i pozyzszego nihonto bylo to, ze brania byly kiepsko do reki przenoszone i w st croix szczupak 60 ja niemal zamykal.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 SIlvery i slamy macalem machalem uginalem , jeden czort to to , bardzo przyjemny kijek nosilem sie z zamiarem kupna ale dublowałby mi sie. na chwile obecna jaxon zrobil kozaka symbiana i goraco polecam , z reszta nie tylko Ja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 SIlvery i slamy macalem machalem uginalem , jeden czort to to , bardzo przyjemny kijek nosilem sie z zamiarem kupna ale dublowałby mi sie. na chwile obecna jaxon zrobil kozaka symbiana i goraco polecam , z reszta nie tylko Ja.Możesz coś więcej o tym symbianie? Zastanawiam się na nim, tylko ja szukam kija xfast. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Symbian to taki xf tylko pracujacy pod ryba . Dolnik nie jest palowaty super kijek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeSkywalker Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Trochę Ponad budżet. Ale dziś miałem okazję macać Westin Streetstick 1-5g. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Może obejrzyj kije Mikado LEXUS SAPPHIRE SPIN.Bardzo fajne kije, klasyka gatunku, teraz jest jeszcze wersja extra Mikado LEXUS SAPPHIRE 30, ale to już jakieś 600-700 pln. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 (edytowane) Ostatnio na giełdzie sprzedałem phenixa za troszkę ponad 500 zł. ... I nic nie ujmując wędkom seryjnym to śmiem twierdzić, że wędka z pracowni na pewno będzie bardziej elektryczna w porównaniu do tej samej na fabrycznym zbrojeniu ... A jeszcze jak budowniczy łowi w gramaturach, które nas interesują to sukces murowany bez żadnego ale ☺ Także ten tego ... Wybór należy do Was ???? Aczkolwiek eksperymentować też trzeba co i ja czynię bo dopiero po co najmniej kilkunastu godzinach nad wodą i wyjęciu kilkudziesięciu rybek będziecie wiedzieli, że to ta ???? ... Do czasu, aż pojawi się następna ???? I PS. Musi być. W moim przypadku powyższy schemat dotyczy każdej gramatury. A w Waszym ? Cóż jak nie poeksperymentujecie to się nie dowiecie ???? A na koniec masiakra. Mam i seryjne patyki ???? i to jest w kazdym sporcie najpiękniejsze ☺ Ta lekka nutka niepewności ???? Edytowane 15 Czerwca 2019 przez Sławek Nikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Możesz coś więcej o tym symbianie? Zastanawiam się na nim, tylko ja szukam kija xfast. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaSymbian ma swój wątek na JB. Używam 2,57 3-15g w razie co pytaj. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 3-10g? Ja łapie na to okonie od 7cm (ochotka berkleya i hak 8) do 44cm i uważam ze to mega okoniowka a nie pałkaDarek byłem wczoraj trochę zmęczony i chyba pomyliłem Zodiasa z Adrena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Darek byłem wczoraj trochę zmęczony i chyba pomyliłem Zodiasa z Adrena. być może dziś na Zodias wyciągałem wzdręgi ale troszkę poniżej forumowego wymiaru Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byku121 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Posiadam Fenwick ElitaTech 08-5g już 8 rok i nie zamienił bym na żadną inną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeSkywalker Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Staje przed konkretnym wyborem. Pomiędzy konger streeto 185 cm 0.6-6g a westin Streetstick 183m 1-5g, co radzicie? Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Ja myśle nad Gunki Reinbo 1-4 a StreetStick 1-5, głównie bialoryb ale i może pstrągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Pomyslcie o konger tango, naprawdę super wendki na okonia i do tego niedrogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Chyba wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Chyba wędki.Konger ma specjalną budżetową wersję,Ze względu na niski budżet nazywają się - Wendki, a te najtańsze Wentki. ROTFL :-D Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Może trochę droższa propozycja, ale pojawiły się kolejne MS-X'y od Dragona, niby okonkowe, ale świetne i pod mniejsze pstrągi http://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego/117175-spinning-dragon-cxt-ms-x-microspecial-1-98m-0-5-8g-recenzja#184320 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Chyba wędki. oczywiście, że tak. Każdemu chyba zdaży się literuwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 A co myślicie i dragonie invader ?? 1-7g , 1,5-8g ?? Wklejanka, potrzebuje żeby tez ogarnął drop shota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuCeK Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Być może wszystko zostało już powiedziane o pierwszych seriach wędki Konger Champion Tango ale dorzucę swoje 3 grosze ????Kilka dni temu upolowałem ( tak upolowałem bo na rynku wtórnym tych kijków jest niewiele ) zielony egzemplarz Champion Tango 275, cw.1-10 gram w stanie wzorowym.Na sucho kijek szybki ale to co odróżnia go od innych wklejek okoniowych to przepiękne półparaboliczne ugięcie pod nieco większą rybą.Uważam, że pomimo swojej delikatności kij spokojnie poradzi sobie z przyłowami nieco większego klenia, jazia, bolenia czy też miarowego szczupaka.Jego dość głębokie ugięcie pod obciążeniem i praca na długości 2/3 blanku w trakcie holu większej ryby pozwala na finezyjne przynęty, cieniutkie żyłki i pletki oraz relatywnie bezpieczny hol bez spinek.Choć wędka już „wiekowa” i pewnie są na obecnym rynku o wiele „bardziej zaawansowane technologicznie” kije to Champion zostaje u mnie na zawsze.To tyle w temacie chwaliposta i subiektywnych odczuć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 A Teton 2-10g już nie w modzie ? Ja lubię. Od 3g rzuca dobrze. 2 też poleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi