mercoss Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 https://www.mojanorwegia.pl/zycie-w-norwegii/uwaga-wedkarze-niedlugo-w-zycie-wchodzi-caloroczny-zakaz-polowow-dorsza-15907.html Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Na Bałtyku obowiązują od dawna strefy w których nie można prowadzić jakichkolwiek połowów dorsza, w określonym przepisami czasie i obszarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Swoją drogą na własnych wodach dorsza chronią a ich paszowce bałtycką populację niszczą odławiając szproty na mączkę dla łososi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 (edytowane) Swoją drogą na własnych wodach dorsza chronią a ich paszowce bałtycką populację niszczą odławiając szproty na mączkę dla łososi.Nie wiem skąd masz takie info. WG. informacji dostępnych np. w MIR PIB takie połowy prowadzą te kraje które posiadają wyłączne strefy ekonomiczne na Bałtyku. Głownie to duńskie, szwedzkie i polskie paszowce sieją postrach. Limit połowu szprota i śledzia(gatunki ryb najczęściej wykorzystywane do produkcji pasz) przydzielony Polsce w wysokości 100tys. ton jest wykorzystywany w 105%, a np takich ryb jak dobijak i tobiasz nawet łącznie 200%. Jest kupiec(głównie właściciele akwakultur) na towar to i są producenci. To że odbywa się w sposób charakterystyczny dla gospodarki rabunkowej w Polsce nie powinno dziwić.Jak ktoś chce poczytać:http://www.rybackie.mir.gdynia.pl/archiw.php Edytowane 14 Czerwca 2019 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Swoją drogą na własnych wodach dorsza chronią a ich paszowce bałtycką populację niszczą odławiając szproty na mączkę dla łososi.Spędzam na Bałtyku średnio 1/3 roku od kilku lat i jeszcze nigdy nie widziałem norweskiej jednostki rybackiej. Sugeruję następnym razem trochę poczytać a dopiero później wziąć się za klawiaturę a nie odwrotnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi