Skocz do zawartości
  • 0

Ponton BARK

lopez77m

Pytanie

Witam

Miał ktoś do czynienia z pontonami marki Bark( Ukraina)? Interesuje mnie porównanie do BUSHA ,PRO MARINE i pontonami z firmy infomedia.Jakość Barka podobno wyższa niż BUSHA :D

Model BN-360S lub BT-360S

http://bark.in.ua/(Ciekawa cena)

http://www.ponton-bark.pl/

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A ja mam pytanie. Czy` warto zamienić. Chcę kupić barka 360 SD, a sprzedawca proponuje mi 450 w tej samej cenie bo mu zostały trzy na koniec sezonu

samo 360 waży swoje, ale to już nie do dźwigania samemu - rozładunek załadunek. Jeśli tak jak pisał maweric - przyczepa, to bierz większy, nawet jak będziesz pływał sam - super komfort i można nawet w dwie osoby spać na pontonie.

Jeśli ma być mobilnie i za każdym razem składania i rozkładanie to i tak musisz pomyśleć o kołach do pontonu 360, bo sam nie dasz razy zwodować pontonu - znam to z autopsji, nawet jak łowimy we dójkę (320 - waga samego pontonu 56kg) to i tak zakładam koła, a po załadowaniu całego sprzętu to się robi około100kg - silnik, aku, echo, kotwice itp.

Edytowane przez Mateos_74

• 0

Pływam Barkiem BT 310 trzeci sezon. Nie mam zastrzeżeń do jakości, spisuje się dokładnie tak jakie było jego przeznaczenie. Pakuję go w auto i wiozę dziś tam, jutro gdzie indziej... Ogarniam go samemu bez problemu a zwodować mogę go dosłownie wszędzie. Spiningowanie samemu pełen komfort, dwie osoby już trochę ciasno ale da się łowić nawet cały dzień.

Ten z ogłoszenia to już spora łajba a 2000 to dobra cena... 

• Like 1

• 0

Cena kusząca ale co z gwarancją  , z ogłoszenia osiem stówek więcej + gwarancja i chyba warto przemyśleć sprawę . Kolega ma 330 i niestety puszcza mu powietrze przy pawęży w samym rogu przy podłodze ,  kupił jak najtaniej znalazł i bez gwarancji a ponton cztery lata . Powiem tak , jeżeli masz przyczepkę i ponton cały czas będzie napompowany to można śmiało brać ale gdyby miał być cały czas składany to bym się zastanowił

• 0

Bedzie jeździł na przyczepce.

Tyle że kusi mnie także Kolibri 450dsl bo ma balony większe 4cm i chyba jednak wykonanie lepsze bo z tego co wiem rzadko puszczały powietrze jak w barku.

Ponton będzie pływał z silnikiem 25km.

A dlaczego ponton bo jednak na wielkie zaporówki najbezpieczniejszy.

• 0

Mam problem z gumiakiem a dokladniej z paweża. Ponton 270cm expedition silnik do 5km ale wysokość pawęży to 31cm a do stopy S powinna mieć 38cm dokupiłem silniczek 2.3 stopa S nie liczę na ślizg bo mi nie potrzebny ale 10km/h to trochę mało moim zdaniem. Jak podnieść pawęż zrobić jakąś nakladke czy coś ? Pomoże to coś ?

• 0

Mam problem z gumiakiem a dokladniej z paweża. Ponton 270cm expedition silnik do 5km ale wysokość pawęży to 31cm a do stopy S powinna mieć 38cm dokupiłem silniczek 2.3 stopa S nie liczę na ślizg bo mi nie potrzebny ale 10km/h to trochę mało moim zdaniem. Jak podnieść pawęż zrobić jakąś nakladke czy coś ? Pomoże to coś ?

38cm to długość stopy a nie wysokość pawęży. 

Przy 2.3KM nie licz na więcej przy tej długości jednostce. 

Ile wystaje Ci płyta poniżej dolnej krawędzi pawęży ? 

• 0

Właśnie za dużo pod wodą bo 11cm i tak zmieniam silnik na 5km ale to dopiero na przyszły sezon. Też stopa S więc też będzie tak głęboko sruba

Pod wodą będzie każda ale tu ważne ile od spodu pawęży. 

Mniejsza o to. Moje zdanie jest takie, że ciężko będzie wyłuskać coś więcej. 

Na 2.2KM w 2T Suzuki na Wiśle pod prąd na Bushu Kaimanie K285R udawało mi się płynąć maks 7-8km /h, z prądęm ciutkę więcej. 

Jedyne co może zrobić to pobawić się podkładkę pod uchwyt silnika, ale na tyle, by śruby mocujące trzymały tą pawęż oryginalną. 

Można byłoby się pobawić i zrobić taki fajny ceownik z grubą ścianką górną, ale czy ta zabawa ma sens ? 

• 0

Pływam tylko po zaporowce. Ogarnąłem właśnie taką nakładkę z nierdzewki wyspawałem, dokręce ją do pawęży i będzie 7cm wyżej. Bo pod uchwyt nic nie podłoże żeby podniesc bo śruby nie złapią pawęży. Nie mam jak wrzucic filmiku z ostatniego pływania ale kotłowało się strasznie za pontonem.