Skocz do zawartości

Daiwa ALPHAS Finesse Custom 105HL-opinie.

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

• 8 miesięcy temu...
Rzutowo jest bardzo dobrze od 3gram na luzie 2g też pociągnie.Testowana z kijkiem morethan branzino 3,00m 5-28g.Praca nienaganna.

Cześć

Tomy,a powiedz mi jaki według Ciebie będzie (jest) górny zakres rzutowy tej maszynki :rolleyes:

Kupiłem tą maszynke tu na forum,kto wie, być może to ten egzemplarz :)

Bardzo fajna maszynka,ja rzucałem nim od 5g,ileci mi lepiej niż z curado 101.

Szkoda tylko że szpulka jest bardzo płyciutka,w curado 101 wchodzi troche więcej linki.

Czy jest możliwość włożenia do niego głębszej szpulki, i czy jest sens rzucać nim w gramaturach do 30g :rolleyes:

Pozdrawiam

Darek

Edytowane przez fish28

Ok,ale rozumiem że do boleniówek, takich do 20g,będzie ok :)

A co do szpuli,to jest możliwość kupić głębszą :rolleyes:

Wolałbym mieć jednak troszke głębszą,żebym mógł nawinąć linke 15lb ze 100m

Obecnie,linki 10lb wchodzi 75m.Po prostu szkoda mi wobków boleniowych (w większości Twoich) stosować ze zbyt cieńką linką :) Lubie mieć świadomość,że mam w razie czego dużo linki :D

• Like 2

• 6 lat później...

Po kilku perypetiach i ja stałem się posiadaczem tego multiplikatora. Lepiej późno niż wcale  ;)  Stan z opisów ogłoszeń kolegów bardzo dobry, nie rozkręcany i tak też zdaje się jest. Wizualnie ideał bez rysek co przyznam szczerze lekko mnie zdziwiło bo przecież był używany zapewne choć kilka razy. Mechanicznie według mnie jest za duży luz osiowy na przekładni głównej. U mnie będzie pracował z przynętami maksymalnie (masa skupiona) 10 gram choć może sprawdzę co potrafi z 15 gramami :)

Edytowane przez SlawekNikt
  • Like 2

Nie przesadzaj. Szkoda do takiej gramatury. Takie perełki trzeba szanować.

Jeszcze nim nawet nie rzucałem ... :D Ostateczny werdykt co do gramatur podejmę po solidnym obrzucaniu sprzętu  :)

Tak wygląda na żywo :)

post-65395-0-77270100-1547832700_thumb.jpg          post-65395-0-49466300-1547832710_thumb.jpg

post-65395-0-82263100-1547833013_thumb.jpg          post-65395-0-45011400-1547833071_thumb.jpg

Edytowane przez SlawekNikt