szczuply_maciek Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zaczynają pojawiać się ciekawe wpisy w internecie o nadciągającej premierze dziobówki GARMINA :-) http://www.bbcboards.net/showthread.php?t=982384 https://www.facebook.com/1436876199894511/posts/2306672352914887/ https://fishingtackleretailer.com/bill-dance-slips-garmin-trolling-motor-debut-on-facebook-live/ Ciekawe co przyniesie lipcowy ICAST 2019 ??Jeśli jest to prawda to skończy się problem integracji echosondy Garmina z dziobówkami innych firm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 Od nowosci . . .tak chodzil . . silnik ma kilka miesiecy .Może być jak napisał Maciek - wina pilota. Tymbardziej, że te piloty obecne to mało udane - trzy reklamacje wśród znajomych - silniki jednosezonowe.W jednym zacinał się jeden przycisk, a pozostałe dwa - po prostu się przestały włączać. Garmin bez problemu wymienił na nowe i zrobił to bardzo szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 Egzemplarze z pierwszych lat produkcji były dość awaryjne, ale wymieniane bezproblemowo przez producenta, teraz jest lepiei. Może po prostu trafił się tobie jakiś leżak magazynowy albo jakiś wadliwy pilot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 Może być jak napisał Maciek - wina pilota. Tymbardziej, że te piloty obecne to mało udane - trzy reklamacje wśród znajomych - silniki jednosezonowe.W jednym zacinał się jeden przycisk, a pozostałe dwa - po prostu się przestały włączać. Garmin bez problemu wymienił na nowe i zrobił to bardzo szybkoDaniel z pilotami to jest tak, że jeszcze taki się nie urodził, co by dogodził- all brands. MG- tandetne i nieszczelne. MK- link z niewymiennym ogniwem to pomyka. Garmin- duży i nieporęczny. W sumie to dziwię się, że garminowcy nie wypuścili dotąd jakiegoś uzupełniającego małego pilota, bo z cegłą na szyi to tak sobie się łowi. MK tak ma i u mnie będzie zakup właśnie micro BT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 No ja mysle ze to silnik .. .. bo nie działa plynie co ma do tego pilot . jak widzicie na filmiku wrecz mozna stwierdzic po szarpnieciach ze zacina sie przekladania . ale expertem nie jestem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 (edytowane) No ja mysle ze to silnik .. .. bo nie działa plynie co ma do tego pilot . jak widzicie na filmiku wrecz mozna stwierdzic po szarpnieciach ze zacina sie przekladania . ale expertem nie jestem .Wystarczy że będzie wysyłał przerywany sygnał o krótkich przerwach i gęstoZareklamuj - co ci szkodzi. To nic nie kosztuje Edytowane 8 Stycznia 2024 przez Dano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 JA juz chyba z miesiac wysylam do garmina filmiki . . . do wsparcia technicznego . ALe dzis powiedzial aby otworzyli reklamacje . Tylko wiecie demontaz silnika pozniej ponowny montaz .. . to czas i kasa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 (edytowane) JA juz chyba z miesiac wysylam do garmina filmiki . . . do wsparcia technicznego . ALe dzis powiedzial aby otworzyli reklamacje . Tylko wiecie demontaz silnika pozniej ponowny montaz .. . to czas i kasa .Racja - zapomniałem - ja montuję takie rzeczy, więc inaczej na to spojrzałem. Ale klient płaci. Niemniej - silnik, który mam okazję używać najczęściej działa tak samo równo na obu urządzeniach sterujących - zarówno na pilocie jak i na pedale. Edytowane 8 Stycznia 2024 przez Dano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 Racja - zapomniałem - ja montuję takie rzeczy, więc inaczej na to spojrzałem. Ale klient płaci. Niemniej - silnik, który mam okazję używać najczęściej działa tak samo równo na obu urządzeniach sterujących - zarówno na pilocie jak i na pedale. No ok ale na pedale chyba inna predkosc jest i inna przekladnia . .. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 No ok ale na pedale chyba inna predkosc jest i inna przekladnia . .. ? Na pedale pracuje szybciej, na pilocie wolniej ale w obu przypadkach równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 LEci reklamacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 (edytowane) LEci reklamacja I bardzo dobrze - to są za drogie zabawki, żeby sobie tak po dziadowsku działały.Daj znać potem, jak się potoczyło. Jeśli będziesz miał ochotę oczywiście Edytowane 8 Stycznia 2024 przez Dano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 spoko - opisze co i jak . . Na cwile obecna kontakt z Garminem jestem zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 spoko - opisze co i jak . . Na cwile obecna kontakt z Garminem jestem zadowolony .No tu akurat Garmin zawsze wzorowo jak do tej pory i z moich doświadczeń lub klientów. To akurat na duży plus, że nie ma użerania tylko po prostu działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 No tu akurat Garmin zawsze wzorowo jak do tej pory i z moich doświadczeń lub klientów. To akurat na duży plus, że nie ma użerania tylko po prostu działaNo to juz wiemy wszytko : Wymiana urządzenia w trybie gwarancji: Miesiac wysylania filmikow testow z dzialem serwisowym, po stwierdzeniu ze jednak nie uudalo nam sie nic z tym zrobic zdalnie mam juz decyzje o wymianie silnika na nowy . ( ciekawe czy przyjdzie nowy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 No to juz wiemy wszytko : Wymiana urządzenia w trybie gwarancji: Miesiac wysylania filmikow testow z dzialem serwisowym, po stwierdzeniu ze jednak nie uudalo nam sie nic z tym zrobic zdalnie mam juz decyzje o wymianie silnika na nowy . ( ciekawe czy przyjdzie nowy ) Moim zdaniem - bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 a stary co kurier odbiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 (edytowane) Moim zdaniem - bardzo dobrze Ja jestem zadowolony . Serwis - angieslki robił co mógł - i zlecił wymianę na nowy . Temat trochę się przeciągał ale nie zawsze mogłem w lodzi wykonać film i testy . Ogólnie jestem zadowolony z pracy serwisu . Ciekawy jestem co przyjedzie bo kurier przyjedzie po sam silnik . Pilot / pedal ma zostać u mnie . (mam nadzieje ze nie przyjedzie jakaś używka po naprawie) Fajnie gdybym to spakował i oddal komplet i otrzymał komplet ale chyba to tak nie działa. Ps - Dostałem informacje ze jesli silnik był montowany we własnym zakresie ( a nie przez stocznie tak to nazwali) to musze sam zdemontować i zamontować 2silnik . Myślę ze gdybym się uparł to mogę to oddać teraz do stoczni i otrzymana fa vat przedstawić do Garmina wtedy musze zwrócić $$ ale już zrobię to we własnym zakresie .Ważne ze wymienili . Edytowane 8 Stycznia 2024 przez KsZegoSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womar Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Panowie, jak jest z użytkowniem Force'a w wodzie słonawej (np. Zalew Wiślany albo Rugia) lub słonej?W instrukcji piszą o płukaniu słodką wodą i potraktowaniu sprayem silikonowym Czy ktoś ma jakieś doświadczenia? no i druga kwestia - które elementy "silikonować"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czaja911 Opublikowano 7 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 Silnik dziobowy na rugii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womar Opublikowano 7 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 A co w tym dziwnego? Swoja lajba nie byłem jeszcze, ale dziobowka sie swietnie sprawdza w niektorych miejscach Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czaja911 Opublikowano 8 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2024 Przepisy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womar Opublikowano 10 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2024 Fakt, nie wiedziałem - łowiłem kiedyś z łodki znajomego, który najwyraźniej też nie wiedział.Wróćmy do meritum - jakieś info dot. traktowania Force'a po kąpieli solnej? wystarczy spłukać wodą słodką? silikonować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DAM Opublikowano 2 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2024 Witam.Czy ktoś z obecnych ma problemy z Garmin Force z późniejszych lat produkcji?Czy warto kupować ten silnik czy może nową MK Terrovę 24v 80 lbs?Najważniejsza jest bezusterkowość, kwestie z jakimi echosondami będzie to współpracować są drugorzędne.Będę wdzięczny za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 2 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2024 Terrova sporo tańsza, a działa na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2024 Witam.Czy ktoś z obecnych ma problemy z Garmin Force z późniejszych lat produkcji?Czy warto kupować ten silnik czy może nową MK Terrovę 24v 80 lbs?Najważniejsza jest bezusterkowość, kwestie z jakimi echosondami będzie to współpracować są drugorzędne.Będę wdzięczny za informację.Force dorosły wreszcie, bo coraz mniej czytam o problemach z nimi. Firmware 5 i wyższe znacznie usprawniło algorytmy kotwicy gps. Moim skromnym zdaniem największą bolączką tego silnika jest pilot. Duży, nieporęczny i daleki od user-friendly. Nad Krakenem pomyśl- wiadomo że stosunkowo rzadki a przez to może być nie do końca "rozpoznany" ale wygląda obiecująco choćby poprzez wsteczne obroty śruby, która będzie cofać łódź bez kręcenia głowicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szczuply_maciek
Zaczynają pojawiać się ciekawe wpisy w internecie o nadciągającej premierze dziobówki GARMINA :-)
http://www.bbcboards.net/showthread.php?t=982384
https://www.facebook.com/1436876199894511/posts/2306672352914887/
https://fishingtackleretailer.com/bill-dance-slips-garmin-trolling-motor-debut-on-facebook-live/
Ciekawe co przyniesie lipcowy ICAST 2019 ??
Jeśli jest to prawda to skończy się problem integracji echosondy Garmina z dziobówkami innych firm.
Top użytkownicy dla tego pytania
30
23
19
15
Popularne dni
8 Sty
21
15 Cze
13
9 Lip
11
17 Wrz
10
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 30 odpowiedzi
Arkadio 23 odpowiedzi
psulek 19 odpowiedzi
fxd 15 odpowiedzi
Popularne dni
8 Sty 2024
21 odpowiedzi
15 Cze 2020
13 odpowiedzi
9 Lip 2019
11 odpowiedzi
17 Wrz 2024
10 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
Zgadza się to co piszesz. Wprawdzie ja mam Krakena Force a nie Force od tego roku, łącznie jakieś 3 tygodnie już był na rybach i ja nie widzę w stosunku do Ulterry, którą miałem wcześniej żadnych abso
psulek
Tak, jest licznik na stronie od dłuższego czasu i został dzień. Dostawcy prawie nie trzymają dziobówek na stanie. Gdzieś na YT widziałem filmik z targów z silnikiem za mleczną szybą, żeby nie było wid
okonek2u
Na stronie Garmina jest praktycznie wszystko czego potrzebujesz jeżeli chodzi o wiedzę na ten temat ????
221 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi