Skocz do zawartości
  • 0

Garmin Force - silniki dziobowe

szczuply_maciek

Pytanie

Zaczynają pojawiać się ciekawe wpisy w internecie o nadciągającej premierze dziobówki GARMINA :-)

http://www.bbcboards.net/showthread.php?t=982384

https://www.facebook.com/1436876199894511/posts/2306672352914887/

https://fishingtackleretailer.com/bill-dance-slips-garmin-trolling-motor-debut-on-facebook-live/

Ciekawe co przyniesie lipcowy ICAST 2019 ??

Jeśli jest to prawda to skończy się problem integracji echosondy Garmina z dziobówkami innych firm.

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Od nowosci . . .tak chodzil . .  silnik ma kilka miesiecy  .

Może być jak napisał Maciek - wina pilota. Tymbardziej, że te piloty obecne to mało udane - trzy reklamacje wśród znajomych - silniki jednosezonowe.

W jednym zacinał się jeden przycisk, a pozostałe dwa - po prostu się przestały włączać. Garmin bez problemu wymienił na nowe i zrobił to bardzo szybko

• 0

Może być jak napisał Maciek - wina pilota. Tymbardziej, że te piloty obecne to mało udane - trzy reklamacje wśród znajomych - silniki jednosezonowe.

W jednym zacinał się jeden przycisk, a pozostałe dwa - po prostu się przestały włączać. Garmin bez problemu wymienił na nowe i zrobił to bardzo szybko

Daniel z pilotami to jest tak, że jeszcze taki się nie urodził, co by dogodził- all brands. MG- tandetne i nieszczelne. MK- link z niewymiennym ogniwem to pomyka. Garmin- duży i nieporęczny. W sumie to dziwię się, że garminowcy nie wypuścili dotąd jakiegoś uzupełniającego małego pilota, bo z cegłą na szyi to tak sobie się łowi. MK tak ma i u mnie będzie zakup właśnie micro BT. 

• 0

No ja mysle ze to silnik .. ..  bo nie działa plynie co ma do tego pilot .  jak widzicie na filmiku wrecz mozna stwierdzic po szarpnieciach ze zacina sie przekladania . ale expertem nie jestem .

Wystarczy że będzie wysyłał przerywany sygnał o krótkich przerwach i gęsto

Zareklamuj - co ci szkodzi. To nic nie kosztuje

Edytowane przez Dano.
  • Like 1

• 0

JA juz chyba z miesiac wysylam do garmina filmiki . . .  do wsparcia technicznego . ALe dzis powiedzial aby otworzyli reklamacje . 

Tylko wiecie demontaz silnika pozniej ponowny montaz  .. . to czas i kasa .

Racja - zapomniałem - ja montuję takie rzeczy, więc inaczej na to spojrzałem. Ale klient płaci. 

Niemniej - silnik, który mam okazję używać najczęściej działa tak samo równo na obu urządzeniach sterujących - zarówno na pilocie jak i na pedale. 

Edytowane przez Dano.

• 0

Racja - zapomniałem - ja montuję takie rzeczy, więc inaczej na to spojrzałem. Ale klient płaci. 

Niemniej - silnik, który mam okazję używać najczęściej działa tak samo równo na obu urządzeniach sterujących - zarówno na pilocie jak i na pedale. 

No ok ale na pedale chyba inna predkosc jest i inna przekladnia .  .. ? 

• 0

spoko  - opisze  co i jak . . 

Na cwile obecna kontakt  z Garminem jestem zadowolony .

No tu akurat Garmin zawsze wzorowo jak do tej pory i z moich doświadczeń lub klientów. 

To akurat na duży plus, że nie ma użerania tylko po prostu działa

• 0

No tu akurat Garmin zawsze wzorowo jak do tej pory i z moich doświadczeń lub klientów. 

To akurat na duży plus, że nie ma użerania tylko po prostu działa

No to juz wiemy wszytko  : 

Wymiana urządzenia w trybie gwarancji:

Miesiac wysylania filmikow testow z dzialem serwisowym, po stwierdzeniu ze jednak nie uudalo nam sie nic z tym zrobic zdalnie mam juz decyzje o wymianie silnika na nowy . ( ciekawe czy przyjdzie nowy )

• 0

No to juz wiemy wszytko  : 

Wymiana urządzenia w trybie gwarancji:

Miesiac wysylania filmikow testow z dzialem serwisowym, po stwierdzeniu ze jednak nie uudalo nam sie nic z tym zrobic zdalnie mam juz decyzje o wymianie silnika na nowy . ( ciekawe czy przyjdzie nowy )

Moim zdaniem - bardzo dobrze 

• 0

Moim zdaniem - bardzo dobrze 

Ja jestem zadowolony . Serwis - angieslki  robił co mógł - i zlecił wymianę na nowy .  Temat trochę się przeciągał ale nie zawsze mogłem w lodzi wykonać film i testy .   

Ogólnie jestem zadowolony z pracy serwisu . 

Ciekawy jestem co przyjedzie bo kurier przyjedzie po sam silnik . Pilot / pedal ma zostać u mnie . (mam nadzieje ze nie przyjedzie jakaś używka po naprawie) 

Fajnie gdybym to spakował i oddal  komplet i otrzymał komplet ale chyba to tak nie działa. 

Ps - Dostałem informacje ze jesli silnik był montowany we własnym zakresie ( a nie przez stocznie tak to  nazwali) to musze sam zdemontować i zamontować 2silnik . Myślę ze gdybym się uparł to mogę to oddać teraz do stoczni i otrzymana fa vat przedstawić do Garmina wtedy musze zwrócić $$ ale już zrobię to we własnym zakresie .

Ważne ze wymienili .

Edytowane przez KsZegoSZ

• 0

Panowie, jak jest z użytkowniem Force'a w wodzie słonawej (np. Zalew Wiślany albo Rugia) lub słonej?

W instrukcji piszą o płukaniu słodką wodą i potraktowaniu sprayem silikonowym

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia? no i druga kwestia - które elementy "silikonować"?

• 0

Witam.

Czy ktoś z obecnych ma problemy z Garmin Force z późniejszych lat produkcji?

Czy warto kupować ten silnik czy może nową MK Terrovę 24v 80 lbs?

Najważniejsza jest bezusterkowość, kwestie z jakimi echosondami będzie to współpracować są drugorzędne.

Będę wdzięczny za informację.

• 0

Witam.

Czy ktoś z obecnych ma problemy z Garmin Force z późniejszych lat produkcji?

Czy warto kupować ten silnik czy może nową MK Terrovę 24v 80 lbs?

Najważniejsza jest bezusterkowość, kwestie z jakimi echosondami będzie to współpracować są drugorzędne.

Będę wdzięczny za informację.

Force dorosły wreszcie, bo coraz mniej czytam o problemach z nimi. Firmware 5 i wyższe znacznie usprawniło algorytmy kotwicy gps. Moim skromnym zdaniem największą bolączką tego silnika jest pilot. Duży, nieporęczny i daleki od user-friendly. Nad Krakenem pomyśl- wiadomo że stosunkowo rzadki a przez to może być nie do końca "rozpoznany" ale wygląda obiecująco choćby poprzez wsteczne obroty śruby, która będzie cofać łódź bez kręcenia głowicą.