szczuply_maciek Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zaczynają pojawiać się ciekawe wpisy w internecie o nadciągającej premierze dziobówki GARMINA :-) http://www.bbcboards.net/showthread.php?t=982384 https://www.facebook.com/1436876199894511/posts/2306672352914887/ https://fishingtackleretailer.com/bill-dance-slips-garmin-trolling-motor-debut-on-facebook-live/ Ciekawe co przyniesie lipcowy ICAST 2019 ??Jeśli jest to prawda to skończy się problem integracji echosondy Garmina z dziobówkami innych firm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 2 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2024 Używam Garmin Force. Prawie wszystko w nim mi odpowiada; moc(24V), współpraca z ploterami Garmin, pilot, funkcje i możliwości. Ma kilka drobnych mankamentów ale jeden jest wybitnie wkurw...jący. Wymieniłem go za XI5, który był dość dobry a pod tym względem pobijał Force na głowę. Chodzi o dźwięk korekty obrotu głowicy.Nagrałem kilka filmików, link do jednego: W Garmin pół roku temu stwierdzono że wszystko ok, ale niedawno znowu wróciłem do tematu i czekam na odpowiedź, bo bardziej chodzi nie o konstrukcję a oprogramowanie które tym steruje.Więc jeżeli nie przeszkadza ci takie wycie, 1-2 razy na minutę, bierz. Swoją drogą nie znam w ogóle Minnkoty i nie wiem jak w nim jest z tym hałasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 2 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2024 (edytowane) Bo ja wiem, czy ten pilot w Garminach taki straszny. Osobiście uważam, że w skali jakości obecnie to jest najlepszy. Nowy pilot MK budzi u mnie mieszane uczucia. Uważam, że ergonomia jest wyraźnie gorsza od zwykłego i-pilota. W mojej skali Garmin ma teraz chyba najlepszy pilot, Mk druga, Motorguide to dla mnie tandeta. W MK można przynajmniej dokupić mikro. Co do dzwięku w MK to zależy, ale aż takich szybkich strzałów nie ma, chociaż na flaucie też potrafi kręcić. Wydaje się, że jest ciszej, ale z samego nagrania ciężko ocenić. Edytowane 2 Lipca 2024 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 Bo ja wiem, czy ten pilot w Garminach taki straszny. Osobiście uważam, że w skali jakości obecnie to jest najlepszy. Nowy pilot MK budzi u mnie mieszane uczucia. Uważam, że ergonomia jest wyraźnie gorsza od zwykłego i-pilota. W mojej skali Garmin ma teraz chyba najlepszy pilot, Mk druga, Motorguide to dla mnie tandeta. W MK można przynajmniej dokupić mikro. Co do dzwięku w MK to zależy, ale aż takich szybkich strzałów nie ma, chociaż na flaucie też potrafi kręcić. Wydaje się, że jest ciszej, ale z samego nagrania ciężko ocenić.Paweł- mi lepiej ten advanced remote leży w ręce, nie wnerwia dotykowy ekran, który co chwila robił problem no i zasilanie bateryjne. A micro mam już także. Co do Forca- to dramat jak dla mnie procedura aktualizacji, tam pedał nawet m firmware- które trzeba wgrywać po wifi. Tworzenie kilku sieci WiFi po to, by wgrać soft jest jak dla mnie kłopotliwe. Ale o gustach się nie dyskutuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielun22 Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 Używam Garmin Force. Prawie wszystko w nim mi odpowiada; moc(24V), współpraca z ploterami Garmin, pilot, funkcje i możliwości. Ma kilka drobnych mankamentów ale jeden jest wybitnie wkurw...jący. Wymieniłem go za XI5, który był dość dobry a pod tym względem pobijał Force na głowę. Chodzi o dźwięk korekty obrotu głowicy.Nagrałem kilka filmików, link do jednego: https://youtu.be/dLE2BOOCRDUW Garmin pół roku temu stwierdzono że wszystko ok, ale niedawno znowu wróciłem do tematu i czekam na odpowiedź, bo bardziej chodzi nie o konstrukcję a oprogramowanie które tym steruje.Więc jeżeli nie przeszkadza ci takie wycie, 1-2 razy na minutę, bierz. Swoją drogą nie znam w ogóle Minnkoty i nie wiem jak w nim jest z tym hałasem.To fakt na flaucie obracanie głowicy i trzeszczenie skręcającego sie przewodu jest mega wkurwiające....Ja zauważyłem jeszcze jeden mega irytujący problem a mianowicie funkcja kotwicy.Jedziesz sobie powoli 1km/h naciskasz kotwice a silnik jak debil odwraca się w miejscu i pcha cie 10m do tyłu choć od momentu na ciśnięcia guzika przejechałeś może 2m. Silnik robi taki kocioł w wodzie że ryba którą namierzyłeś znika z prędkością światła[emoji1751] Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2024 To fakt na flaucie obracanie głowicy i trzeszczenie skręcającego sie przewodu jest mega wkurwiające....Ja zauważyłem jeszcze jeden mega irytujący problem a mianowicie funkcja kotwicy.Jedziesz sobie powoli 1km/h naciskasz kotwice a silnik jak debil odwraca się w miejscu i pcha cie 10m do tyłu choć od momentu na ciśnięcia guzika przejechałeś może 2m. Silnik robi taki kocioł w wodzie że ryba którą namierzyłeś znika z prędkością światła[emoji1751] Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalkaale podobne zachowania ma mg i mk . ja przed miejscem kotwicy wylaczam silnik i kotwicze gdy lodz ma znikoma predkosc- to nieweluje takie zachowania czesciowo ( uzywam mk) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2024 Też maksymalnie zwalniam przed włączeniem kotwicy, żeby nie było tego harmidru.Akurat na trzeszczenie przewodów mam sposób; pryśnij lekko obudowę o którą przewody się skręcają jakimś teflonem. Pomaga.Piszcie i dzwońcie z tym wyciem obrotu do Garmina. Im więcej będzie zgłoszeń, tym może inżynierowie coś z tym zrobią. Wrzucajcie też filmiki z tą pracą na YT.Pani Małgorzata z Garmina jest bardzo pomocna i może przesłać takie uwagi do techników w Stanach.Zaproponowałem żeby dodać w ustawieniach możliwość stopniowania dynamiki korekty obrotu silnika, tak samo jak Anchor Gain i Navigation Gain.Nie wiem czy ktoś się nad tym pochyli ale jak się nie będzie próbować..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielun22 Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2024 ale podobne zachowania ma mg i mk . ja przed miejscem kotwicy wylaczam silnik i kotwicze gdy lodz ma znikoma predkosc- to nieweluje takie zachowania czesciowo ( uzywam mk)Adaś ja mam świadomość tego że każdy silnik tak ma ale w garmin force to jest przegięcie pały. Nawet przy wytraconej prędkości obraca się i cofa za dużo moim zdaniem. Terrova której używałem też tak robiła ale cofnięcie było nieznaczne a tutaj jest dramat. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2024 Adaś ja mam świadomość tego że każdy silnik tak ma ale w garmin force to jest przegięcie pały. Nawet przy wytraconej prędkości obraca się i cofa za dużo moim zdaniem.Terrova której używałem też tak robiła ale cofnięcie było nieznaczne a tutaj jest dramat. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu TapatalkaOczywiście zmniejszyłeś Anchor Gain na małe wartości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2024 W tym roku byłem z kolegami w Szwecji na trzech bardzo podobnych łodziach Finvala. Każdy miał inną dziobówkę więc była okazja zrobić parę głupkowatych "testów" podczas kiedy ryby nie brały. Głównie chodziło nam o korekty na kotwicy. Ja mam Force Kraken, była też Terrova i Xi5 - oba 12v. Najlepiej zdecydowanie, czy to fala czy flauta, trzymał Xi5, Terrova nieco bardziej nerwowo, natomiast Kraken zachowuje się jakby się naćpał jakiejś amfetaminy. Próbowałem go kalibrować ale nic to nie dało. Może jest za mocny do łodzi, bo regularnie skakał o około metr albo i więcej w każdą stronę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2024 Podejrzewam, że nie był ustawiony. W garmin force trzeba ustawić skalę łodzi na najmniejszą i jest ok. Myślę, że kraken ma tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 12 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2024 Podejrzewam, że nie był ustawiony. W garmin force trzeba ustawić skalę łodzi na najmniejszą i jest ok. Myślę, że kraken ma tak samo. Wydaje mi się, że to ustawiałem. Sprawdzę następnym razem na wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kokot Opublikowano 19 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2024 Czy do łódki z tworzywa, waga około 80kg dlugość 440cm garmin force 24v nie będzie zbyt mocny i wielki? Czy lepiej pójść po xi5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2024 Czy do łódki z tworzywa, waga około 80kg dlugość 440cm garmin force 24v nie będzie zbyt mocny i wielki? Czy lepiej pójść po xi5?Będzie. Znam wiele przypadków wciśnięcia tego silnika na zbyt mały i lekki kadłub a potem lamenty ludzi na privach, że dziobówka chce ich wyrzucić do wody na kotwicy...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 19 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2024 Czy do łódki z tworzywa, waga około 80kg dlugość 440cm garmin force 24v nie będzie zbyt mocny i wielki? Czy lepiej pójść po xi5?Zdecydowanie cos 12v wystarczy. I to w zupelnosci Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kokot Opublikowano 19 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2024 Dziękuję za konkretne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kacperw22 Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Czy do łódki z tworzywa, waga około 80kg dlugość 440cm garmin force 24v nie będzie zbyt mocny i wielki? Czy lepiej pójść po xi5? Będzie. Znam wiele przypadków wciśnięcia tego silnika na zbyt mały i lekki kadłub a potem lamenty ludzi na privach, że dziobówka chce ich wyrzucić do wody na kotwicy......Jaka bedzie minimalna waga i dlugosc lodki dla tego silnika?200kg 4,5m plus zabutrowy 30HP wystarczy? Czy tez bedzie wesole miasteczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Jaka bedzie minimalna waga i dlugosc lodki dla tego silnika?200kg 4,5m plus zabutrowy 30HP wystarczy? Czy tez bedzie wesole miasteczko Będzie wesołe miasteczko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womar Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 (edytowane) Nie koniecznie, ja mam Force'a na Tangiri 420 z silniiem 30km i działa bez zarzutu Edytowane 19 Sierpnia 2024 przez womar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebka Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 (edytowane) Heyka mam pytanie. Kupiłem dwa lata temu dziobówkę garmina force i mam problem bo jest mega głośna. Chodzi o stan na kotwicy gdy kręci w prawo i w lewo i rzezi okrutnie. Mam porównanie z innymi i nie wiem czy moja dziobówka jest zepsuta czy tak poprostu hałasują garmina? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 19 Sierpnia 2024 przez Sebka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Heyka mam pytanie. Kupiłem dwa lata temu dziobówkę garmina force i mam problem bo jest mega głośna. Chodzi o stan na kotwicy gdy kręci w prawo i w lewo i rzezi okrutnie. Mam porównanie z innymi i nie wiem czy moja dziobówka jest zepsuta czy tak poprostu hałasują garmina?Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPoczytaj tutaj: https://jerkbait.pl/topic/127869-garmin-force-silniki-dziobowe/?p=3217105Wycie tego silnika to jakieś szaleństwo. A w Garmin twierdzą że działa prawidłowo. Tak jest zaprojektowany.Użytkownicy powinni zasypać serwis Garmin zgłoszeniami.Niektórzy piszą że inne też są głośne. Miałem XI5 to mam porównanie jak silnik może być cichy.Nagrania tego jazgotu: A tutaj dochodzi jeszcze klekotanie przy zatrzymywaniu: Jakie ryby nie będą od tego rabanu uciekać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebka Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Uf czyli ten silnik jest do dupy, serio wszytko ma fajne ale ten jazgot jest nie do zniesienia masakra Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebka Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Ponoć garmin kraken jest cichy wie ktoś coś ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebka Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 (edytowane) Generalnie te silniki są super i same zalety ale ten hałas to szok Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 19 Sierpnia 2024 przez Sebka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Ponoć garmin kraken jest cichy wie ktoś coś ? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNie jest. Z tego co niechcący przesłali na Yt "niezależni" testerzy z USA jęczy tak samo głośno. Żaden z nich nawet się nie zająknie na temat tego wycia. Mówią że jest cichy i mają PRAWIE rację, ale prawie ma zasadnicze znaczenie, bo faktycznie jest cichy poza tą korektą obrotu. Dodatkowo gdzieś wyczytałem że jego długość powoduje że jest problem z wyciąganiem tego z wody.Jeden z "Niezależnych" testerów kiedy napisałem że XI5 był cichy w porównaniu do Force ,odpisał że " nigdy by go nie kupił: https://youtu.be/_ZT_o7uWorQ?si=vN22VaTNnQ3PM-qZI tyle z ich obiektywizmu.W Polsce też jest jakieś dziwne milczenie na ten temat. Nie znalazłem na Yt żadnego filmu na którym ktoś krytykowałby tą wadę. Garmin pod ochroną.Nie chodzi mi o totalną krytykę Garmina(bo mam trochę ich sprzętu i zasadniczo nie narzekam) ale na tyle skuteczną żeby zmobilizować producenta do rozwiązania problemu, który wg mnie jest prosty do rozwiązania za pomocą modyfikacji oprogramowania.Bez zmian konstrukcyjnych. Chociaż zapewne lepszy dobór napędu obrotu też mógłby to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 (edytowane) Nie koniecznie, ja mam Force'a na Tangiri 420 z silniiem 30km i działa bez zarzutu Odnośnie właśnie tego wycia Force. Napiszesz coś na ten temat? Używałeś innych silników? Jeżeli tak, masz porównanie, jeżeli nie, jest to do akceptacji? Wiem, że niektórzy po wydaniu takich pieniędzy będą zachwalać, a przynajmniej milczeć, ale ja, jak widzisz, też wydałem i przedstawiam fakty takie jakie są Edytowane 19 Sierpnia 2024 przez Ardoro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szczuply_maciek
Zaczynają pojawiać się ciekawe wpisy w internecie o nadciągającej premierze dziobówki GARMINA :-)
http://www.bbcboards.net/showthread.php?t=982384
https://www.facebook.com/1436876199894511/posts/2306672352914887/
https://fishingtackleretailer.com/bill-dance-slips-garmin-trolling-motor-debut-on-facebook-live/
Ciekawe co przyniesie lipcowy ICAST 2019 ??
Jeśli jest to prawda to skończy się problem integracji echosondy Garmina z dziobówkami innych firm.
Top użytkownicy dla tego pytania
30
23
19
15
Popularne dni
8 Sty
21
15 Cze
13
9 Lip
11
17 Wrz
10
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 30 odpowiedzi
Arkadio 23 odpowiedzi
psulek 19 odpowiedzi
fxd 15 odpowiedzi
Popularne dni
8 Sty 2024
21 odpowiedzi
15 Cze 2020
13 odpowiedzi
9 Lip 2019
11 odpowiedzi
17 Wrz 2024
10 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
Zgadza się to co piszesz. Wprawdzie ja mam Krakena Force a nie Force od tego roku, łącznie jakieś 3 tygodnie już był na rybach i ja nie widzę w stosunku do Ulterry, którą miałem wcześniej żadnych abso
psulek
Tak, jest licznik na stronie od dłuższego czasu i został dzień. Dostawcy prawie nie trzymają dziobówek na stanie. Gdzieś na YT widziałem filmik z targów z silnikiem za mleczną szybą, żeby nie było wid
okonek2u
Na stronie Garmina jest praktycznie wszystko czego potrzebujesz jeżeli chodzi o wiedzę na ten temat ????
221 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi