Skocz do zawartości

REGA

heniutek

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem 3 nad Regą, ludzi całe mnóstwo w Nowielicach jak na zawodach w mieście trochę luźniej, przy nas gośc złowił rano tęczaka 3,5kg i krótką trotkę.

Artech czy ta 80 padła przed zmierzchem 3 stycznia?

Jeżeli tak to złowił ją znajomy miała dokładnie 77cm :mellow:

Ja złowiłem na miejskim na 4 obrotówkę lipka 32 cm, zapiętego za trzy groty kotwicy...Desperat <_< <_<

Ale Trocie nie współpracowały..., kolejny pusty wyjazd ale się już przyzwyczaiłem :(

Niestety obawiam się że kłusole robią swoje.

Choc faktem jest ,że nad Regą przeszedłem pierwszą od długiego czasu kontrole kart wędkarskich na pomorskich rzekach.

Wczoraj Rega od 8:00 do 16:00 od mostku w Borzęcinie do mostu kolejowego z kolegą, i nawet brania Jedyny pozytyw to że rzeczka w na tym odcinku o wiele ładniejsza i wędkarzy mniej ale śladów po siatkach duuuużo więcej to był mój trzeci wypad nad Regę w tym sezonie na pusto, nawet branka. Na odcinku na którym łowiliśmy wiemy że padły dwie rybki po około 2 kg.

• 5 miesięcy temu...

Witam wszystkich,wybieram się na 10dni na wcasy z żonką i bąblem w okolice regi i parsęty.Mam zamiar trochę poganiać po haszczach w.w rzek.Może macie jakieś wieści czy letnie sreberko już jest :unsure:?bede bardzo wdzięczny za każdą wiadomość na ten temat(stan wody,ryby,miejscówki,itp).Pozdrawiam tomzoo

• 7 lat później...
  • 2 lata później...

Dzięki za odpowiedz, kiedyś ładną torpedę widziałem z mostu koło zamku w Świdwinie. Jakie metody/przynęty polecacie na Redze w okolicach Świdwina i Łobez ?

Jest sens brodzić ?

Ile masz czasu na łowienie?

około 2-3 pełnych dni

Witam ! 

Polecam miejscowość Łobez i odcinek no-kil na Redze. Połowisz piękne lipienie a i pstrąg ładny się trafi  :)

Pozdr. MK.  

Postaram się odwiedzić.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Taka ciekawostka:

ZARZĄDZENIE PORZĄDKOWE Nr 2

OKRĘGOWEGO INSPEKTORA RYBOŁÓWSTWA MORSKIEGO W SZCZECINIE

z dnia 29 maja 2017 r.

w sprawie czasowego zakazu wykonywania rybołówstwa rekreacyjnego.

Na podstawie art. 106 ustawy z dnia 19 grudnia 2014 r. o rybołówstwie morskim (Dz. U. z 2015 r. poz. 222, z 2016 r. poz. 1948 oraz z 2017 r. poz. 60), zarządza się co następuje:

§  1.  W związku z prowadzonym zarybieniem, w okresie od dnia 3 czerwca 2017 r. do dnia 14 czerwca 2017 r., zabrania się wykonywania rybołówstwa rekreacyjnego w granicach portu Mrzeżyno oraz na obszarze wód Zatoki Pomorskiej o promieniu 500 m od głowic falochronów w ujściu rzeki Regi do morza.

§  2.  Zarządzenie podlega ogłoszeniu w drodze obwieszczeń wywieszonych na tablicach ogłoszeń w biurze inspektora rybołówstwa morskiego w Mrzeżynie, w Zarządzie Portu Morskiego Mrzeżyno oraz w bosmanacie portu Mrzeżyno i podlega opublikowaniu w Dz. Urz. Woj. Zachodniopomorskiego.

§  3.  Zarządzenie wchodzi w życie z dniem 3 czerwca 2017 r.

Ciekawe czym zarybiają.

Edit: przejrzałem przepisy i zorientowałem się, że tego typu czasowych zakazów było w ostatnich miesiącach więcej, głównie w Mrzeżynie, Darłowie i innych portach w ujściach rzek do morza. Czyli chodzi najprawdopodobniej o zarybienia łososiowatymi.

Edytowane przez Krzysiek Rogalski

• 1 miesiąc temu...

Koledzy,

wybieram się w drugiej połowie sierpnia na kilka dni do Mrzeżyna i chciałbym zasięgnąć informacji gdzie najlepiej wybrać się z muchówką na Regę? Jak jest z dojazdem samochodem, tzn. gdzie można bezpiecznie zostawić auto?

Z góry dziękuję