smerfik Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Lód puszcza i kryje się pod warstwą wody, widziane osobiście dnia dzisiejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaex Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Smerfik, bardzo dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfilo Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Rozmawiałem z nim wielokrotnie i zaklinał się że nie. Wypiliśmy morze wody rozmownej i nie puścił pary z ust. Podobno stawia coś od czasu do czasu ale zabiera tylko białoryb.Widziałem nawet duże leszcze. Robiłby sam sobie krzywdę, bo sezon nad tym jeziorem trwa od maja do listopada i kasa z wędkarzy też jest przyzwoita. Z tych którzy by przyjechali poplażować to niewiele by przyszło Mniejsza ilość drapieżników może wynikać z dużej presji wędkarskiej na to jezioro - coraz więcej łódek pływa na tym odludziu. Poza tym szczupak ma tam gdzie się ukryć.Byłem jakiś czas temu na Szlamach podczas zbierania siat przez gospodarza. Wszystkie szczupłe były od razu wypuszczone - zabierali tylko karasie leszcze i sumy. Co ciekawe trafił się też piękny karp pełnołuski i nie wiedzieli co to za ryba, twierdzili że trafił się pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 A ja widzialem w tym roku goscia który zlowil na lodzie 2 szczupaki takie okolo 6 kg każdy niestety na żywca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfilo Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Na Szlamach jest zakaz łapania na żywca i obowiązuje limit górny 5kg dla szczupaka. Zawsze mnie dziwiło że górny wymiar jest w kg. a nie w cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 To to wiem wymiaru to przestrzega tam moze ze 20% wedkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfilo Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Osobiście byłem zaskoczony ilością sumów - wprawdzie nie były to potwory bo największy miał ok metra, ale było ich naprawdę sporo.Jeżdżę tam od kilku lat przynajmniej kilka razy w roku i nigdy mi nie zdarzyło się złapać wąsatego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) . Edytowane 8 Lutego 2016 przez Pumba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Witam. Był może ktoś ostatnio na Szelmencie? Może jakieś wieści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Chyba nikt tam nie jeździ, cisza jak po pogrzebie organisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Panowie kto dzierżawi teraz to jezioro? W wykazie wód PZW Suwałki nie ma go....http://www.pzw.suwalki.com.pl/index.php?id=102Będę nad nim spędzał majóweczke i przy okazji chciałem sobie tam powędkować 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Pzw białystok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Panowie kto dzierżawi teraz to jezioro? W wykazie wód PZW Suwałki nie ma go.... http://www.pzw.suwalki.com.pl/index.php?id=102 Będę nad nim spędzał majóweczke i przy okazji chciałem sobie tam powędkować To wpadaj na ognisko bede u siebie całkiem nieopodal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 ... to gdzie grillujesz ? Jakiś załącznik ...? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 (edytowane) To wpadaj na ognisko bede u siebie całkiem nieopodalHehehehe tylko gdzie ja tam kierowcę znajdę żeby gdzieś dojechać Może ubera wezmę Edytowane 25 Kwietnia 2022 przez Mr.Happy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 (edytowane) Witam Koledzy temat jak zawsze .......wyjazd na pare dni na jezioro Szelment Wielki.... Co tam mozna próbować ?? drapieznik,splawik i białoryb Z brzegu,łodka?? Dziekuje za wszystkie podpowiedzi--pzdr M Edytowane 14 Lipca 2022 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Pływałem ostatnio trochę za szczupakiem. Łowiłem głównie w łanach rdestnicy i spadach gdzie nie złowiłem żadnego.Trafiały się w zielsku na początku czerwca, później z dnia na dzień coraz gorzej. Czasem leniwie podnosiły się, ale nie dawały się skusić. Same małe. Za toniowymi nie pływałem z braku odpowiedniego sprzętu. Miejscowy wędkarz twierdził, że w lutym ostro czesano niewodem i wielu wędkarzy przeniosło się na inną wodę. ile w tym prawdy nie wiem. Faktem jest jednak, że bywały dni, gdy poza nim nie widziałem żadnego innego wędkarza.na wodzie. Na żywca miał również słabe wyniki. A spotykałem go zawsze ilekroć tam byłem...Woda z brzegu raczej trudno dostępna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi