Pescador_de_caña Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 cóż za myśl!na pewno jakieś głębokie przemyślenia za tym stoją... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 21 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Jak ktoś nie skumał to już nie moja wina. Chyba nie łowi na wodach dzierzawionych przez związek lub obecna sytuacja mu odpowiada. Propozycja to zrezygnowanie z kupna składek na rok 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Rezygnuj, będzie więcej miejsca dla nas nad wodą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Po prostu.Ale to tak wszyscy, bo tak Ty chcesz czy tylko namawiasZ ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 21 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Ja już dawno. Ale rozumiem, że masz tu swoją Szwecję xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 21 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 (edytowane) Ale to tak wszyscy, bo tak Ty chcesz czy tylko namawiasZ ?Nie namawiam. Pada na razie luźna propozycja. Edytowane 21 Czerwca 2019 przez Pescador de caña Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 (edytowane) To ja nie skorzystam, bo bym musiał zrezygnować z hobby ,więc nie widzę w tym żadnego sensu dla mnie. Edytowane 21 Czerwca 2019 przez filip 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Niestety, nie stać mnie na korzystanie wyłącznie z komercji, a likwidacja PZW - choć to relikt postkomunistycznej przeszłości - to mrzonki.Konieczna jest reforma, ale nawet oddolne inicjatywy nic nie wskórają, nomenklatura trzyma się stołków wszystkimi czterema kopytkami i szanse mogą być określane co najwyżej w "gigamicronach"... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 (edytowane) Wypisałem się z tego skostniałego reliktu zawiadującego w moim powiecie kilkoma bezrybnymi bajorami i rzeką Iną.Na łowisko mam około 50 km,Spółdzielnia Regalica, tam też złowiłem swoje ryby "życia"Płace składkę roczną liczona od dnia wpłaty.Polski Związek Wędkarski można położyc na jednej szali z Polskim Zwiazkiem Działkowców, oba do likwidacji. Edytowane 21 Czerwca 2019 przez Małkociniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Pomarzyć o likwidacji dobra rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 21 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Ludzie małej wiary... nie chodzi też o likwidację ale o otwarcie oczu. Jak już nic nie dociera, to brakiem pieniędzy składkowych postraszyć moszna. Jest nas 23tyś tylko na forum. Połowa z nas niech się postawi to związek straci grubo ponad 2 000 000 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Ludzie małej wiary... nie chodzi też o likwidację ale o otwarcie oczu. Jak już nic nie dociera, to brakiem pieniędzy składkowych postraszyć moszna. Jest nas 23tyś tylko na forum. Połowa z nas niech się postawi to związek straci grubo ponad 2 000 000 złotych.Dajmy na to żebym nie zapłacił, i co ja wtedy poczne, mam czekać to upadku PZW czy poczekać za nowym użytkownikiem wód ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Jaki by to miało mieć sens wogóle ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Jakie korzyści daje wystąpienie z PZW, pytam poważnie bo nie wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 21 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Napiszmy taką roboczą listę postulatów, może 3-5 punktów ale najistotniejszych dla nas. Później promocja akcji. Zobaczymy czy rzeczywiście jesteśmy taką "garstką bez znaczenia" że nic nie mamy do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Ludzie małej wiary... nie chodzi też o likwidację ale o otwarcie oczu. Jak już nic nie dociera, to brakiem pieniędzy składkowych postraszyć moszna. Jest nas 23tyś tylko na forum. Połowa z nas niech się postawi to związek straci grubo ponad 2 000 000 złotych.To napisz kolego ilu z tych 23 tyś z forum się postawi? Ilu z reszty wędkarzy w Polsce się postawi. Nie każdy ma mozliwość łowić na komercji i nie każdego na to stać. Ja opłacam skladki w O. Nadnoteckim, wody mam w pip i nazad . Moja opłata to 235zł, wód do obłowienia tyle, że jak bym nawet chciał, to i tak w skali roku nie dam rady. Dokładnie 102 jeziora, 10 zb. zaporowych, o rzekach już nie wspominając. Mając tyle wody kto przestanie płacić? Także w moim okręgu PZW ma się dobrze. Zresztą 500 razy było pisane o likwidacji, kruszeniu PZW, namawianie do niepłacenia składek. I co? I jajco. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Jakie korzyści daje wystąpienie z PZW, pytam poważnie bo nie wiem.Emerytura wędkarska i zarobek z wystwionego sprzętu na giełdzie jerka. Piszę poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 21 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Kolego Artku, jeden rok bez wędki to nieduże poświęcenie. Poza tym przy odpowiednim rozgłosie może nasze warunki zostaną spełnione bez konieczności odkładania kija na bok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Kolego Artku, jeden rok bez wędki to nieduże poświęcenie. Poza tym przy odpowiednim rozgłosie może nasze warunki zostaną spełnione bez konieczności odkładania kija na bok.No dobrze, tylko napisz ilu się poświęci? Odkładanie wędki na rok, jest gorsze, niż zakaz picia piwa przez rok. A po roku co dalej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 (edytowane) Kolego Artku, jeden rok bez wędki to nieduże poświęcenie. Poza tym przy odpowiednim rozgłosie może nasze warunki zostaną spełnione bez konieczności odkładania kija na bok.Może dla Ciebie, np. nie łowienia-to nieduże poświęcenie... .Rozpowszechnij jak chcesz i namów ludzi do "rebeli" jeśli Ci się uda...,będzie to taki KOD wędkarstwa, to ja już się na to nie pisze.Z PZW jeśli się wygrywać to trzeba po prostu z nimi wygrywac w przetargach wg. mnie innej możlwości nie ma.Tylko przyjdzie nowy użytkownik jak np na Wieprzy i Parsęcie i co z tego... jest lepiej ? wg tak samo póki co. Edytowane 21 Czerwca 2019 przez filip 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 (edytowane) ... dzis juz nikt nie wierzy w ideologiczne zrywy, razem nie istnieje na wieksza skale, bo zamiast patrzec na idee patrzymy na tego co stoi obok i niestety nie zachwyca nas to ze uwierzyl w te sama piekna idee, tylko to ze "wczoraj" zrobil cos czego nie akceptujemy, ze z "nim" to moze nawet zwyciezyc wstyd,- dlatego tez nic sie nie zmienia a obsmiane slowa Kononowicza sa coraz blizsze spelnienia z tym suwerenem. Edytowane 21 Czerwca 2019 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 W młdości miałem sporo ideałów Też nie jestem zwolennikiem PZW, ale ja po prostu nie wierze że np3/4 nie zapłaci składek w jednym roku i PZW zostanie samoistnie rozwiązany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Obawiam się że nas "przetrzymają" ten rok i większość pęknie i zapłaci. Ja też nie wytrzymałbym dłużej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 (edytowane) Moja prywatna opinia - alternatywą dla PZW są w moich okolicach wody spółek rybackich, tak skutecznie czyszczone siatami i prądem, że wody PZW mimo presji i znikomej kontroli są niczym eldorado. Dodatkowo jeśli za jedno puste jezioro mam zapłacić niewiele mniej niż za cały okręg PZW - w informatorze około 150 pozycji, to sorry ale nie.Na wodach mojego okręgu PZW nie utrzymuje brygad rybackich jakby co. No do dyspozycji mam jeszcze komercje. Tyle że te warte uwagi to wydatek kilkudziesięciu złotych za dzień/osobę no i w zasadzie wyłącznie białoryb, do tego obcy. Owszem, mam jakieś 70km na fajne łowisko gdzie na spina mogę szczupaki połowić, ale od października, jak karpiarze skończą sezon.PZW wymaga reform, ale dla mnie nie ma dlań alternatywy sensownej. 2mln. zł. to niewiele.. zresztą spadek liczby członków spowoduje wzrost opłat na rok kolejny i tyle. Ja opłacać będę. Edytowane 21 Czerwca 2019 przez morrum 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi