Skocz do zawartości

Rok 2020 rokiem bez związku wędkarskiego

Pescador_de_caña

Rekomendowane odpowiedzi

Emerytura wędkarska i zarobek z wystwionego sprzętu na giełdzie jerka. Piszę poważnie. :lol:

Jeśli uda się sprzedać, bo kto kupi jeśli nie zapłaci składek i nie będzie mógł wędkować?

Kolego Artku, jeden rok bez wędki to nieduże poświęcenie. (...)

Jestem po zawale, mam wszczepione w moją "pikawę" 7 stentów, w razie kolejnego nie wiadomo czy uratują mnie bajpasy, mam 70 lat. Dla mnie rok to długi okres, czy uda mi się przeżyć cały...? :(

Od dwóch lat nie opłacam PZW. Zapisałem się do paru miejscowych stowarzyszeń wędkarskich i jakoś daje radę.

Nie ukrywam, że też chcę wstąpić do takowego, lecz lista oczekujących dłuuuga a liczba członków limitowana, nie zamierzam jednak rezygnować z PZW.

Jak Cię to wyszło finansowo jeśli to nie tajemnica?

• Like 1

Nie bardzo rozumiem niektórych po co dociekają, na co idą nasze składki. Kasa za składki idzie do okręgu i tyle. Zapłaciłem, mam pozwolenie i spokojnie sobie łowię. Można na to spojrzeć z innej strony. Łowimy na łowisku prywatnym, mając w czterech literach znienawidzony PZW, płacimy za dniówkę powiedzmy 25zł właścicielowi  i też dociekamy na co owy właściciel wyda te nasze 25zł?  Czy za te pieniądze zarybi, czy zakupi gorzałę, to jego sprawa. Ale my w to nie wnikamy.

• Like 1

Czyli i Ty dojdziesz do takich wniosków jak ja ...czego Ci życzę :)

Robert, niestety, w moim okręgu jest zbyt mało prywatnych stowarzyszeń i DOBRYCH łowisk komercyjnych, a na tych które są, spinningista jest niemile widziany... :(

• Like 1