cyprys19 Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego A ja Tobie powiem Michale-rób takie, jakie się Tobie podobają, bo najłowniejsze są te, które najczęściej trafiają do wody. Po czasie wytypujesz swoje ulubione wzory i kolory,ryby nie będą dopytywać jak w oryginale nazywa się ten wabik,a największą frajdę sprawiają ryby złowione na własnoręcznie robione przynęty! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego No pewnie! Jest wolność, a każdy jig z piórami to kogut Tradycja - wy....ać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Już Tobie Paweł w jednym wątku napisał- ''Ty masz zawsze rację '' Michale rób swoje, nawet jeśli ma się to przepiórka nazywać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego I się nie myli Starsi wiekiem, wiedzą i stażem, tak mają.. I po raz wtóry, też masz rację - skoro już wymyślamy nowe przynęty, to dajmy im też nową nazwę. Czemu znowu plagiat? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego Moje pierwsze, teraz czekam na dostawę materiałów i jadę dalej, chcę zrobić kilka podstawowych wzorów w trzech gramaturach. 1738358997225.jpg 1738358997217.jpg 1738358997206.jpg Mam też do Was pytanie, może trochę dziwne dla rasowych "krętaczy"Co determinuje masę główki w kogucie? Zawsze myślałem że wynika to tylko z potrzeby zejścia na większą głębokość, np w rzece o dużym uciągu, ale czuję że coś innego jest na rzeczy. Czy kogut musi "walić" głośno o dno? Przeważnie koguty które widuję w sklepach lub na giełdzie, są na główkach typu 18-20-30 itp Mam wrażenie że to bardzo ciężko, biorąc chociażby pod uwagę sprzęt który ma to obsłużyć. Mam np w łowisku 5-6 metrowe blaty, to chyba 10-14g wystarczy. Kupiłem na początek po 10 sztuk główek 10-14-18gpozdroMichałBardzo fajne koguty! Cykaj fotki jak na nie wyharatasz szczupłego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi