legion Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Panowie,tak z nudy i ciekawości Czy kt?łryś z koleg?łw orientuje się dla czego Wzdręga ma wymiar ochronny a Płoć nie,i jaka jest argumentacja PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Bo prawdopodobnie jest rzadziej występującym gatunkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bobesku Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Np.Pomyśl sobie ile w ostatnich 5 latach złowiłeś wzdręg takich 30+cm, a ile płoci tych rozmiar?łw:) Ja taką wzdręgę w ciągu 5 lat jedną lub dwie. (pewnie tez dlatego,?źe 90% siedzę na Warcie..a tam wzdręga raczej rzadki widok..no ale na Wielkopolskich jeziorach ,jeziorkach,stawach ,stawikach i starorzeczach te?ź ułowić ładnej wzdręgi nie mogę...)Płoci 30+ nie zliczę p.s lubię i łowię te?ź od czasu do czasu na spławiczek i do tej metody nawiązałem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kubaS 1 Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 U mnie na zbiorniku są takie pod 45 cm ale nie wolno tam jeszcze łapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bobesku Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 U mnie na zbiorniku są takie pod 45 cm ale nie wolno tam jeszcze łapać Rekord Polski z WW to 46cm z 2005 rokuNajwiększa zgłoszona do WŚ to 40cm:) Czyli masz same rekordy Polski w zbiorniku hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kubaS 1 Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Szczerze to kiedyś była akcja ?źe na kanale odprowadzającym wodę znaleziono siatę a w niej wzdręgi 41 cm największa widziałem na własne oczy.Ten zbiornik to zbiornik posiarkowy Mach?łw Tarnobrzeg 500 H 45m najgłębiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bobesku Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Najlepszy jest rekord Jazia. 5,10 kg i 83 cm (szok) z 73 roku bodaj?źe. Ciekawe czy jest gdzieś fota w necie bo dwa takie 5,10 kg złowiono:)Mo?źe nawet więcej ale dwa zgłoszone. Pewnie na Wieprzu hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kubaS 1 Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Na tym zbiorniku co m?łwiłem to giganty pływają nie tylko wzdręg ale te?ź okoni i szczupak?łw a to dlatego ?źe od początku nie wolno tam łowić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
legion
Panowie,tak z nudy i ciekawości
Czy kt?łryś z koleg?łw orientuje się dla czego Wzdręga ma wymiar ochronny a Płoć nie,i jaka jest argumentacja PZW.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi