witoldn Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 By zabić czas przed sezonem smaruję co w szafie. Przy okazji tego dość egzotycznego sprzętu postanowiłem zrobić sesję zdjęciową. Z lewej strony widać odtłuszczacz do hamulców - spray Sonaxa. Do kupienia w marketach dla majsterkowiczów za ok 18 zł. Mogę go gorąco polecić do mycia! Baaardzo skuteczny i błyskawicznie wymywa smary i brudy z zakamarków. Dalsza część sesji w najbliższym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witoldn Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Po przeglądzie serii wykonanych zdjęć i uwzględniając limity obowiązujące na forum wybrałem fotki zbliżeń. Na głównym kole przekładni widać nieśmiałą walkę producenta o zmniejszenie wagi i odciążanie mosiężnej zębatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 bebechy solidne widać dużo metalu dlatego zawsze takie ciężkie w porównaniu z innymi były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 ostatnio tez rozbieralem Tice, model znacznie prostszy jednak solidność wykonania zrobiła nam mnie wrażenie, zresztą kołwrotek do dziś dnia nie ma żadnych luzów, bardzo podoba mi sie konstrukcja łożyska oporowego - wygląda bardzo pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Jak ma ksywkę Taurus to świadczy o jego mocy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Madra konstrukcja ten byczek. Sprawdzone rozwiazania i srodek wyglada naprawde dobrze.Nie mialem okazji miecy nigdy tego modelu w rekach, czy to w sklepie, czy na lowisku, ale jesli precyzja wykonania odpowiada idei konstruktora to jest to naprawde bardzo zacna maszyna. Pozdrawiam i milego uzytkowania Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 piekna solidna maszynka,jedyne co denerwujace w nim to strasznie wysoki kablak ,mogliby troche zmniejszyc srednice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Nie wiem na ile bolączki z jednego modelu przekładają się na drugi, ale ja mam tego Taurusa w wersji 5000. Szczególnie zadowolony nie jestem.Miał to być kołowrotek do ciężkiego łowienia i tego egzaminu nie zdał.Z wad, to lubi nabrać niewłaściwie linkę na pałąk, a właściwie nie nabrać do końca i przy rzucie trzeba tego pilnować <_< Ponadto, chociaż nie przesadzałem z intensywnością eksploatacji i dosyć o niego dbałem, szybko zaczął rzęzić i właściwie od nowości choci dosyć ciężko <_< Zważywszy, że tak tani nie był to uważam, że nie był wart swoich pieniędzy.P.S. Gdzieś mam jego schemat, jak znajdę to wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 a jesli chodzi o lozysko oporowe,to takie samo montowane jest w modelach duzo,duzo tanszych np camry,gainer mnie osobiscie rozlecialo sie w camry tzn ulamala sie ta metalowa nasada ktora kryje cale lozysko,duzo lepiej i prosciej wyglada to w modelu libra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris541 Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Dorzucę coś od siebie bo używam takiego w wersji Gold. Uważam że Mari miał pecha. Pomijając ju z moje zdanie kołowrotek ten zawsze miał bardzo dobrą np. w USA, Niemczech opinię jako bardzo mocny, perfekcyjnie pracujący i niezawodny. Oprócz drogich flagowych JDM od Shi or Daiwa Taurus ma najmniejsze opory pracy spośród dużych maszynek. Jest perfekcyjnie ułożyskowany. Ale ma też drobne wady: wiadomo - ciężar, ale także modele 4000 i wyżej potrafią zamknąc kabłąk podczas rzutu, ale tylko wtedy gdy korbka znajduje się w górnym położeniu no i wykonamy bardzo gwałtowny ruch a szczególnie natychmiastowe zatrzymanie. Na jednym z forów USA koledzy doszli do wniosku że przyczyny to: ciężar korbki, minimalne opory jej obrotu, brak spec. zabezpieczenia. Radzili obracac kabłąk przed rzutem (absurd) lub coś tam spiłowac w zawiasie aby kabłąk mocniej się otwierał i tym samym ciężej zamykał. Tak czy inaczej oraz pomijając młynki powyżej 3tys zł nie widzę lepszej alternatywy do cięższego ale jednak finezyjnego łowienia np. w silnym nurcie. Nie istnieje inny kołowrotek w tej cenie, który z taką lekkością i łatwością ciągnie oporowe woblery itp. Zachęcam wszystkich do zakupu po atrakcyjnej cenie. W USA trwa wyprzedaż Tica Outlet - wszystkie modele Taurusa po 120$ - moim zdaniem w relacji do jakości to jest prezent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Podaj linka do tego outletu chetnie bym sobie sprawił tą maszynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 http://ticafishingoutlet.com/index.php?main_page=index&c Path=66_75_79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris541 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 http://ticafishingoutlet.com/index.php?main_page=product_inf o&cPath=66_75_79&products_id=188 Wysyłka droga, w opcjach mają Polskę ale jak napisałem do nich to odpowiedzieli że nie wysyłają do Polski. Obawiam się że wysyłają a w biurze po prostu siedzi jakiś matołek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Też przed chwilą pisałem, że wysyłka wychodzi 165 USD i że to trochę drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris541 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Jedyna rada to poprosic kogoś kto mieszka w usa. W moim przypadku o ile pamiętam wysłali za 12$ do San Francisco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 To bardzo prosimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witoldn Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Też przed chwilą pisałem, że wysyłka wychodzi 165 USD i że to trochę drogo.40-45 USD za przesyłkę do PL to dość standardowa cena za przesyłkę. Zostaje jeszcze do zapłacenia 23% VAT na cle.A tak przy okazji, to ponieważ Taurus już jest nieprodukowany, to to co jest dostępne, to już ostatnie sztuki magazynowe, także komu zależy niech nie zwleka zbyt długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Sama wysyłka to 165,00 USD + młynek 120,00 USD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris541 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Ja kiedyś miałem coś w rodzaju skrzynki pocztowej w firmie Polamer. Na ebay miałem wpisany ich adres w usa, a wartośc i zawartośc wysyłałem pani emailem. Oni przeadresowywali i szło do mnie bez cła lub z mniejszym. Obsługa w usa to polacy - może warto zadzwonic i zapytac się? To było dawno i nie wiem jaka teraz jest sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Też przed chwilą pisałem, że wysyłka wychodzi 165 USD i że to trochę drogo.40-45 USD za przesyłkę do PL to dość standardowa cena za przesyłkę. Zostaje jeszcze do zapłacenia 23% VAT na cle.A tak przy okazji, to ponieważ Taurus już jest nieprodukowany, to to co jest dostępne, to już ostatnie sztuki magazynowe, także komu zależy niech nie zwleka zbyt długo Taurus jest jeszcze produkowany http://www.ebay.de/itm/TICA-Taurus-TP3000SH-SILVER-TP-3000-S H-High-Speed-NEW-MODEL-/170838131213?pt=LH_DefaultDomain_0&a mp;hash=item27c6bf020d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Może znajdzie się jakaś polonijna dobra dusza i pomoże ściągnąć kilka sztuk dla kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Może znajdzie się jakaś polonijna dobra dusza i pomoże ściągnąć kilka sztuk dla kolegów Podpisuj sie pod tym obiema rękami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Jak uda mi się rozwiązać problem z paypal-em to będę prawdopodobnie ściągał dla siebie byczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 A jak ominiesz ten chory koszt transportu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Jeśli ktoś ma możliwosc załatwienia tego przez znajomych w juesej to na 100% sie pisze na ten krecioł, ta cena jest naprade świetna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi