Skocz do zawartości
  • 0

zniszczony wirnik silnika.

gooral

Pytanie

Witam dzisiaj znosilo mnie na trzciny i odpalilem silnik na wstecznym na 20 senund i musialem trafic na je*na skale. omalo nie wypadlismy z lodzi i do tego zlamalem 1 pioro w wirniku a 2 pozostale powyginalem.... Pytanko jako, ze musze kupic nowy wirnik to moge sobie powybierac - jest sens kombinowac czy zamawiac oryginalny jaki byl przy silniku (suzuki df6). Ps sa jakies tanie zamienniki czy od razu trzeba do suzuki leciec?

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Hehe, zakładałem takie same warunki (ilość osób, wagę).

Natomiast czarno widzę ślizg pontonu 3,8 na df6. Jeśli faktycznie taka sztuka się uda (przy zafalowaniu wody) to będę w szoku i może zamiast szukać czegoś 15-25KM zostanę przy 6KM (chociaż doskwiera mi brak ładowania). Na pewno portfel by się ucieszył

Niestety zakup pontonu mi się opóźnia i nie mogę osobiście sprawdzić :(

• 0

Hehe, zakładałem takie same warunki (ilość osób, wagę).

Natomiast czarno widzę ślizg pontonu 3,8 na df6. Jeśli faktycznie taka sztuka się uda (przy zafalowaniu wody) to będę w szoku i może zamiast szukać czegoś 15-25KM zostanę przy 6KM (chociaż doskwiera mi brak ładowania). Na pewno portfel by się ucieszył

Niestety zakup pontonu mi się opóźnia i nie mogę osobiście sprawdzić :(

Kolega twierdzi, ze plywa okolo 30-32km/h z wiatrem i okolo 27 km/h pod wiatr wiec obstawiam, ze w slizg wchodzi.

Wlasnie kolega ma teraz identyczna zagwozdke bo silnikow mniejszych jak 15KM nawet nie bral pod uwage...

• 0

To onie mozw co pozyczylem silnik od kolegi goorol.Tak Zeczywiscie wchodzilem w slizg przy max predkosci 30-32km z wiatrem. a pod wiatr jakies 25km dodam ze niebyl to silny wiatr lekkei falowanie na wodzie. I co zauwazylem ze musialem sie na max wyciagnac do przodu pontonu jak tylko moglem. Przedluzka rumpla by ulatwila sprawe. Nie mialem duzego obciazenia wiaderko z przynetami, jakas torba, kotwica 3kg akumulator do elektycznego silnika i to wszystko . No plus ja 95kg. do pujscia w slizg to potrzebowalem jakies 10-15m