Krzysiek_W Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Właśnie ta głębokośc mnie zastanawia. Wiem, że tam na pewno są, ale słobiutko u mnie z tym. Co prawda z pływadła łowię tylko na zaproszenie, częściej z brzegu, niemniej efekty choć skromne miałem bardziej w pół wody, żeby nie powiedzieć, że pod powierzchnią- w zdecydowanej większości między zachodzem słońca a nocą głęboką. Mam namierzone rezydencje, ale tam nie próbuję bo wiem, że w razie zacięcia nie wyjdę z rybą na normalną wodę. Raczej obszary wytypowane, na podstawie potencjalnych żerowisk + miejsce strategicznie dostęne. Liczebności mogę się jedynie domyślać.... Być moze nadchodzący sezon zaowocuje być może jakąś nadwyżką wolnego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Super rybska gratulacje chciałoby się u nas takie łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Piękne ryby! Zazdrość <_< . Gratuluję. Żeby na Odrze były takie ilości. Ech...Nie jest tak źle z tą Odrą. Zanim odwiedziłem Ebro myślałem, że w Odrze tych sumów jest wciąż mało, bo np. miałem 2 brania w ciągu całego dnia. Teraz myślę inaczej - sumów w Odrze w okolicy Wrocławia jest sporo, jednak sukcesem jest sportowiec 120-160cm a szansa na fortepian powyżej 2m jest DUŻO mniejsza niż na Ebro. Poprawka jednak na fakt,że warunki pogodowe mieliśmy totalnie awangardowe. Z drugiej strony pływając w Hiszpanii w ostatni dzień we dwóch nie zaliczyliśmy ani jednego brania, a jeden z kompanów nie złapał żadnego suma przez 6 dni łowienia po 12 h. Ponadto w Odrze łatwiej się do nich dobrać niż w Ebro - była sobie taka rynna szerokości ok 50-100m i długości ponad 1 kilometra głęboka na 12-15m. Ryby stały na 3, 6, 8m a większość przy dnie Teraz dobierz się do nich, zakładając w ogóle, że aktywnie żerują A to dopiero początek rozterek... Dokładnie tak jest. Wcale tych brań więcej niż u nas w PL nie ma, tylko rozmiarówka inna.Warunki pogodowe Wam sprzyjały - klamoty się ruszyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Piękne ryby! Zazdrość <_< . Gratuluję. Żeby na Odrze były takie ilości. Ech...Nie jest tak źle z tą Odrą. Zanim odwiedziłem Ebro myślałem, że w Odrze tych sumów jest wciąż mało, bo np. miałem 2 brania w ciągu całego dnia. Teraz myślę inaczej - sumów w Odrze w okolicy Wrocławia jest sporo, jednak sukcesem jest sportowiec 120-160cm a szansa na fortepian powyżej 2m jest DUŻO mniejsza niż na Ebro. Poprawka jednak na fakt,że warunki pogodowe mieliśmy totalnie awangardowe. Z drugiej strony pływając w Hiszpanii w ostatni dzień we dwóch nie zaliczyliśmy ani jednego brania, a jeden z kompanów nie złapał żadnego suma przez 6 dni łowienia po 12 h. Ponadto w Odrze łatwiej się do nich dobrać niż w Ebro - była sobie taka rynna szerokości ok 50-100m i długości ponad 1 kilometra głęboka na 12-15m. Ryby stały na 3, 6, 8m a większość przy dnie Teraz dobierz się do nich, zakładając w ogóle, że aktywnie żerują A to dopiero początek rozterek... Dokładnie tak jest. Wcale tych brań więcej niż u nas w PL nie ma, tylko rozmiarówka inna.Warunki pogodowe Wam sprzyjały - klamoty się ruszyły Tak sie ruszaly, ze nastepnym razem( jesli bedzie tak zimno) wezme na lodke Prozac Albo pol litra... Trzeba miec psyche ze stali i wierzyc w to co sie robi, zeby trolingowac za hiszpanskim sumem, kiedy codziennie temperatura wody spada, a czlowiek siedzi w kalesonach...8,5 stopnia pokazalo mi echo na Ebro pod zapora...Segre 12 stopni...Mega sumowe warunki jak na kwietniowa Hiszpanie W dniu w ktorym zlowilem ,,fortepian'' nie mialem ochoty wyjsc z lozka, tak bylo przyjemnie na dworze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 W dniu w ktorym zlowilem ,,fortepian'' nie mialem ochoty wyjsc z lozka, tak bylo przyjemnie na dworze... I to jest wlasnie PIEKNE !!!Nie chce sie wyjsc z lozka (domu)ale jak wyjdzies to wlasnie TAKIE NIESPODZIANKI cie czekaja !!!Bigos Graty za FORTEPIAN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 'BeeGees' - wszyscy tu czekamy na nieco więcej info cóżeś tam ułowił... Skoro 'jet lag' już mija to daj chociaż jakieś numeryczne info, albo zajawkową fotkę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Mateusz to sie nazywa budowanie napiecia Na sama myśl o takim FORTEPIANIE robi sie ciepło Byle do poczatku sezonu na naszej Oder Bigos no wypal w końcu z tymi fotkami Nie daj sie prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 'BeeGees' - wszyscy tu czekamy na nieco więcej info cóżeś tam ułowił... Skoro 'jet lag' już mija to daj chociaż jakieś numeryczne info, albo zajawkową fotkę... 240 cm z Rio Segre. Nie wiem ile wazyl, sakramencko ciezki byl... Wyholowany na polamana wedke, osobiscie wyladowalem go do lodzi, bez pomocy. Hol dramatyczny, ale rece mi sie nie trzesly Przyneta: Salmo Whitefish SDR 13 cm. Amen Szersza relacja w okolicy weekendu na moim blogu w Salmo Adventures. Musze sie teraz ogarnac i zrobic fotony.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Filmik z holu jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Filmik z holu jest? Jest i sa zdjecia - i co teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Filmik z holu jest? Jest i sa zdjecia - i co teraz ? Chwal się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Jak jest i filmik i zdjecia to juz nic mu nie mozna zarzucic ! I do niczego przyczepic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 coś się znajdzie... może był nieogolony... albo klnie jak szewc na filmie... zawsze coś się znajdzie... no i trzyma rybę na wyciągniętych rękach, więc pewnie miała góra 160... fak, 240... to już nie jest zdrowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Masz racje Baloo napewno trzyma tego SUMIKA na wyciagnietych rekach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 dawać jakąś fotę tego klocka... ile można czekać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 dawać jakąś fotę tego klocka... ile można czekać! Popieram żądanie, jeszcze trochę i będą bluzgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 A już w tamtym roku ostrzegałem Guza... Przyjedzie i posprząta Co te ryby w tym Bigosie widzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Może to ten taki rudawy motor oil tak działa?!? (Bigos - oczywiście z ogromną sympatią i dużą dawką żartu...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 A już w tamtym roku ostrzegałem Guza... Przyjedzie i posprząta Co te ryby w tym Bigosie widzą? Moze padlina smierdze? Wieczorem wstawie na bloga fotony razem z bajka.Robote mam, a nie tylko ryby i ryby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Może to ten taki rudawy motor oil tak działa?!? (Bigos - oczywiście z ogromną sympatią i dużą dawką żartu...) Stary, najlepszym obiektem do zartow jestem sam dla siebie. Nie dasz rady przebic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 nawet nie będę próbował... tak tylko szukam niemerytorycznych powodów uwielbienia ryb.. Podrzucisz coś sam, czy mamy jakiś atak hackerski szykować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Oj Bigos bylo choc jedna fotke wrzucic i nie draznic towarzystwa <_< PS. juz chyba sie doczekam do wieczora Panowie piekne rybki w watku - 2012 startuje z grubej rury - gratulacje dla wszystkich lowcow.Kilka moich fotek z wspomnianej juz tu wyprawie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Piekne Kijanki graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 @krycek, dzięki za fotki. Filmiki na blogu pierwsza klasa. A i Bigos się w końcu nad nami zlitował: http://www.salmo-adventures.com/blogs/index/page:1#hiszpansk i-sum-240-cm-pokonany-45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Nie zlitowałem sie. U mnie wieczor konczy sie czasem nad ranem Tutaj story: http://www.salmo-adventures.com/blogs/index/page:1#hiszpansk i-sum-240-cm-pokonany-45 Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi