Skocz do zawartości

Sumy 2012

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

No jak się tak wygina wędkę pod Publikę to nic dziwnego że się łamię.

On ja tak caly czas naginal. Jak masz dwumetrowego kloca na koncu zestawu to nie myslisz o publice, tylko zeby go z wody wyjac.

To nie byla wedka na takie sumy. Skonczyla jak skonczyla.

Gdybym mial plecionke 0,12 mm to co innego :D

Pozdro

Gratulacje Bigos :D

Patrze na zdjecia i az mam ciarki.

Tym bardziej że zbroiłem tego Łami-Lamiglasa dla Guza i w zamysle ta wedka miała byc pod szczupaki.

Blank IC 78 H. 6'6”. 1-skład. 15-30lbs 3/4-3 oz dolnik 0.635 szczytówka 7.5 wiec nie byle co... a jednak postawiony do pionu :mellow:

W SUMIE to i sobie tez troche gratuluje :D

Guzu!!! Widać że jesteś typowym AMATOREM i żal mi takich ludzi jak ty!!!! I z wiązku z tym musisz usuwać czyjeś posty...Guwno wiesz o wędkowaniu !!!

Guwno wiem...pewnie tak.

Ale wiem tez jak wyglada lowienie sumow = > poogladaj sobie watki z poprzednich lat...

Wiem jak wyglada losos z hodowli.

I wiem jak wygladaja ryby lapane i fotografowane aparatem, w ktorym pada bateria i dlatego wg exifow wychodzi ze to ta sama ryba.

Takich NIEAMATOROW jak ty nie jest mi zal. Ja z takimi NIEAMATORAMI walcze.

Guzu

@Psari78 niezle wejscie :lol: Nie wiem o co chodzi ale po twojej wypowiedzi widac ze jestes na tym samym poziomie jak sumy czyli na dnie :lol:

@Guzu bo ty blad robisz, zaloz Guzu Team Espania i wrzucaj filmy na YT jak to sie silujesz z sumami, targasz po piasku, przetrzymujesz na agrafkach. Nie zapomnij w filmach rzucac miechem i pic browca, no i bym zapomnial koszulki firmowe z sumem tez musza byc. Wtedy bedziesz Pro i bedziesz Cool :lol: :lol:

Gugciu, w jednym się tylko mylisz: to raczej nie jest wejście, a wyjście :mellow: Jeżeli numerek 78 w nicku wskazuje na rocznik (to jest i mój rocznik i - jak to mówią - to dobry rocznik był), to należałby się czegoś więcej spodziewać po userze, który ma grubo ponad trzy dychy na karku; może jakiegoś wyjaśnienia, kulturalnej polemiki… Taka wycieczka świadczy dość jednoznacznie na niekorzyść jej autora…

@Psari78 albo nie wiesz co piszesz albo nie do konca rozumiesz mniejsza, Lubie jak ktoś wie o czym pisze i o kim, jeśli tego kogoś zna,ale najwyrażniej nie znasz! dopiero pojawiłem na tym forum i nie miałem jeszcze okazji wypisywac o swojej karieSZe przesz SZ a jezeli piszesz cos o Guzu i o tym ze nie wie o wedkowaniu to najwyrazniej nie miałeś okazji z nim wędkowac to po pierwsze, po drugie to ja dzieki min: Guzu Bigos Monk wiem jak wygląda bestia powyżej 2 metrow i to nie jedna..O sumach mowię!! prosze pierwszy raz o to zebys 3 razy zastanowił się nad tym jakie bzdety wypisujesz..zanim ja dla zabawy zacznę je weryfikować.i tak na marginesie Po wyjezdzie z teamem Guzu..wiem jakiego leszcza lub karasia trzeba podać Drapieznikowi pod mordkę bo sam drapieżnikiem z natury jestem i czasem coś na ząb lubię wżucić,Ogarnij się chłopie zanim reszta forumowiczów z ubawem bedzie czytała posty o tym ze jakiś Drapieżnik zjadł zamiast soczystego karasia Psiarę ..Sorry ze tak nietuzinkowo zaczynam ale to bylo pierwsze na co wpadlem, a jak ktos Bzdzi o moich znajomych to tak jakby grzebał w moim ogródku !

lewyspec jeszcze nie raz bedziemy się gimnastykować Team Wieruszow na kielczatych w Szwecji bylo fajno 2 lata temu.. Oczywiscie Ebro mnie pozamiatalo ale nie ma to jak kilku starych znajomych spotka sie na egzotycznym wypadzie z żołądkową gorzką w tle..oraz Czarny żołty i czerwony dla tych co kumają.. Pozdro Ukasz

Ten jest najcenniejszy złowiony 13-ego w Piątek Najwyrazniej Nie jest taki pechowy :D Ponad 40 minutowa walka i 225 cm ktore nie byłem w stanie unieść..Betoniara Shimano TLD 2 i Dragon Milenium 2.3m z sznurem 30 kg wraz ze mną ledwo ogarneły temat..po holu nie bylem w stanie przez 10 min uzyć telefonu ręce ploneły :D @Bigos mi go wypilotowal...sam 3 dni pózniej wytargał Fortepian 240 :D

.

post-5204-1348917055,743_thumb.jpg

post-5204-1348917055,9968_thumb.jpg

Gratulacje Bigos :D

Patrze na zdjecia i az mam ciarki.

Tym bardziej że zbroiłem tego Łami-Lamiglasa dla Guza i w zamysle ta wedka miała byc pod szczupaki.

Blank IC 78 H. 6'6”. 1-skład. 15-30lbs 3/4-3 oz dolnik 0.635 szczytówka 7.5 wiec nie byle co... a jednak postawiony do pionu :mellow:

W SUMIE to i sobie tez troche gratuluje :D

Wygladala ta wedka niby solidnie. Pekla w momencie kiedy nic wielkiego sie nie dzialo. Ni z gruszki , ni z piertuszki...Wczesniej dostala po garach dobrze i wytrzymala. Moze dlatego pozniej strzelilo. Nie wiem. Wiem, ze mialo prawo - plecionka 65 lbs, haki nie do zabicia- wedka 30lbs...Byla najslabszym ogniwem. Z honorem w kazdym razie polegla, a nie na dzwiach od bagaznika, albo drzewie :D :D Bez skojarzen z brzoza...

Czapki z głów Panowie. Zdjęcia piękne. Ja niestety muszę chyba zmienić łowisko bo Caspe nie dopisuje ostatnio. W piętek 13go zaliczyłem tylko dwa maluchy z czego jeden z brzegu. Wiał taki wiatr że zbuntowała mi sie ekipa na łodzi i musieliśmy się zadowolić skałami. Pływanie zreszta nie byłoby rozsądne. Właśnie przy okazji, czy zmieniło sie coś z przepisami dotyczącymi łowienia na żywca? Pełno tego wszędzie.

.

post-325-1348917059,8336_thumb.jpg

Wialo ostro w piatek 13ego.

A potem jeszcze bardziej.

Mielismy to szczescie ze naszym lowiskiem byla waska (relatywnie) rzeka z wiatrem od brzegu. Dawalo sie trollingowac. Spiningowac bylo ciezko...

Niezly brzegowiec swoja droga - gratuluje :D

Jak chodzi o zywce to nie widze przeszkod jak to mawial slepy kon przed wielka Pardubicka

Jest zakaz wegorza i przywlekania zywcow z innych akwenow - o tym wiem. Ale na zywca stoja regularnie i masowo dopoki temperatura wody nie osiagnie poziomu by pelet byl killerem :angry:

W końcu i mi udało się otworzyć sezon sumowy :mellow: według rozmiarówki @Guza trafił mi się sum :mellow:

Na 30 funtowym kiju od @Peresady (dzięki) nie powalczył sobie.

Stać go było tylko na kilkukrotne mnie okręcenie. Kręcił się przy stadzie cefali a wtedy najlepiej sprawdza mi się 12-centymetrowy lunatic.

.

Cel na ten rok - przekroczyć dwa metry <_<

post-3899-1348917090,5743_thumb.jpg