Skocz do zawartości

Sumy 2012

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Tak sie jakos zlozylo, ze w tym roku jakos mnie te wieksze ryby omijaly. A jak juz sie spotykalem z jakas, to tak na chwile i bez happy endu.

Do czasu :D

Od piatku (27 IV) mialem okazje goscic @Tomaszka na moich rewirach sumowych.

W sobote (28 IV) spotkala mnie mila przygoda...

Na starcie (2 przejazd) zlapalem smyka i jak to mam w zwyczaju mialem juz na oku ten skuteczny tego dnia wobler. Zaproponowalem go @Tomaszkowi, ktory po kilku przejazdach z nim na koncu zestawu odlozyl go do pudelka.

A zatem Salmo Whitefish 13 JDR w kolorze blu makreli byl znow wolny i do wziecia. Lubie te jointedy. Na ten model mialem juz w tym roku przygode z konkretna RYBA, ktora mnie zostawila z rodziawiona paszcza, gdy mimo prob hamowania full dragiem poszla sobie w zaczepy...

Zatem whitefish wrocil na moj zestaw. Jedziemy... Po przejechaniu sporego odcinka w rynnie starego koryta postanawiam zahaczyc o kancik. Glebokosc na kancie to 2,9 m. Jointed na moim zestawie idzie 2,8 m pod wierzchem, wiec bez korekty czy podnoszenia wedziska. Wjezdzam na rant i BUM. Branie...

...

A potem okazalo sie ze to moje, jak dotad, zyciowe osiagniecie w kategorii SUM.

Okolo 10 minut holu na Bul Kathos Colossus Blade (zbudowana przez Zbyszka @yglo). Zestaw uzupelnial Avet MXL, na nim plecionka 65 lb (tuffline). Przypon z kevlaru (64 kg).

Przyneta: rzeczony juz Salmo Whitefish 13 JDR w kolorze blu makreli.

232 cm mierzyl ow sum, ryba nie zostala zwazona.

Z holu, przytulania sie w lodzi i wspolnej kapieli powstal okolo 3 minutowy film ktory zainteresowani moga zobaczyc pod ponizszym linkiem (dzieki za wyrozumialosc, to moj pierwszy montaz i edycja) :

http://www.youtube.com/watch?v=ME3WDADF3hM&feature=youtu .be

Tu jeszcze raz podziekowania dla @Tomaszka - towarzysza na lodzi a jednoczesnie kamerzysty i pomocnika przy podbieraniu.

Pozdrawiam

Guzu

.

post-16-1348917092,7187_thumb.jpg

Gratki Daniel.

tutaj moj najwiekszy z turnusu zimowego

https://lh3.googleusercontent.com/-ZxgSDqO2eDA/T5hWy08hi8I/AAAAAAAAAfk/yOjiv3tYu0k/s680/P1000566.JPG

niestety poszlem na ilosc a nie jakosc ;P

Dzieki jeszcze raz wszystkim za udany wyjazd a pogode nastepnym razem wyrzucimy z Bigosem z toreb (bo w kwietniu chyba zapomnielismy)jeszcze przed odprawa na lotnisku...

Ps plecionka moze nie 0,12 ale z LIDL'a

Wygląda na to, że Team Salmo Adventures nieźle podkręcił wątek sumowy w roku pańskim 2012... :mellow:

Dobry rybol Guzu! Róbmy atak na 2, 5 metra. Nie ma się co szczypać :lol:

B)

Jak sa takie zamierzenia i cele to zamawiam plecionke 0,12 z netu

:mellow:

Na 0,12 mm to sam sobie będziesz łowił. Ja nie mam tyle czasu na holowanie ryb :D