Skocz do zawartości

Sumy 2012

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

200 i 209

Ten drugi miał posturę ryby 230-250, ale ogon miał jakiś nieforemny i krótki :)

gratulacje!!! sumki z dwójką z przodu to miazga, dawaj fotkę tego największego

sezon zakończony to zrobię podsumowanie i ja, ryb stosunkowo nie wiele ale najważniejsze nowa życiówka wyjęta :D

post-48577-0-04025900-1350407725_thumb.jpg

gratulacje!!! sumki z dwójką z przodu to miazga, dawaj fotkę tego największego

sezon zakończony to zrobię podsumowanie i ja, ryb stosunkowo nie wiele ale najważniejsze nowa życiówka wyjęta :D

Fajny paszczak. Ile miał?

Gratulacje!

ps. @ehhooo jedną dwumetrówkę, złowiłem na wobka od Ciebie :)

Edytowane przez hlehle

Fajny paszczak. Ile miał?

Gratulacje!

ps. @ehhooo jedną dwumetrówkę, złowiłem na wobka od Ciebie :)

to super, że złapałeś na jednego z moich, pisałem Ci że łowne sa jak oryginały ;)

mój, no coż trochę skromnie w porównaniu z tymi 2m+, mały jestem to ryby wydają się duże 180+

@kubaS1 gratki dla Taty

Mimo, że dyskusja została okrojona o wątek na temat zdjęć ubitego suma, to chciałbym na chwilkę powrócić do tego tematu i podziękować @Patryk1125 za odważną reakcję. Dzięki!

Również dziękuję z małym "ale" - proszę pamiętać o zgłaszaniu Administratorom, nie prowadzić pyskówek i tworzyć bałaganu na forum.

P.S. modernizacji uległ regulamin umieszczania zdjęć, być może to w jakimś stopniu wpłynie na mniejszą "prosektorownię" w dziale ;)

Moze nie ciezko ale taka jest mentalnosc ludzi.......jak teraz łowi młody(cos tak do 20stego roku zycia)to w wiekszosci przypadków zaszczepił go ojciec .a tego z kolei dziadek.........a kolejne to pokazywanie i opisywanie miejscówek,w których sie złapie,dużą rybe...jestem za tym aby zachowac to na forach dla siebie...a nawet fotki okroic do minimum......Ty tez @Matusiaku swoje zrobiłes z tym filmem o sumach w okolicach Tarnobrzega.....łowie na tych wodach bez mała......jakies 17lat.....i od kilku lat ,zes w ciagu tyg doswiadczył moze kilka osób pod mostem...a teraz nagle zrobił sie taki bum na ta miejscówke....jakies 2 tyg po ukazaniu sie twojego filmu było 18 osób na całej opasce......na nocce.....i chłopy złowiły suma na grunt równo 180cm.porobili zdjecia i puscili.....to nagle było co --urwa robisz baranie dawaj jak nie chcesz....po --uja tu przyjechał sportowiec ---bany.......potem padł 47kg...niestety w łeb.........12kg.....w łeb..........i jeden sandał...84cm......tez beret......a od dłuższego czasu tam łowiły tylko stere dziady miejscowe...........a wiem to wszystko,,bo szwagier tam mieszka.tylko prosze nie spinaj sie..ale czasem w dobre imie i ocalenie ryb lepiej nic nie mówic

A wracajac do dziadka ,ojca ,syna......kazdy ryby do domu przynosił.to i młodego tak wychowali.......i to idzie w społeczeństwie......pytania na zasadzie to po co chodzisz na ryby jak ich nie jesz??????..........wiekszosc zawodów wedkarskich odbywa sie _nie na zywej rybie_i jest ok.....złowia chłopy kilka okoni-kleni tak po 20cm....zanim doniesie do wagi :( a potem pytania.chce ktos???jak nikt to w krzaki..byłem świadkiem kilku takich zawodów......

Wracajac,do sumów i filmu...15 sierpnia.sum...17kg beret........i przełom sierpnia i wrzesnia...sum 60kg i 44kg w miejscowosci Z_ _ _ ki...... z mostem ruskim kolejowym,i obydwa w łeb....(popytaj chłopa z bocianówki to ci co nieco powie)ale w sumie fajnie ze pokazałes ze mozna łowic.......niezaleznie od wody...lecz poprostu musimy być jak w powiedzeniu że >wędkarze śa mistrzami tajemnić<