Skocz do zawartości

Sumy 2012

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Poziom,moze nie kazdemu odpowiadac :ph34r: lecz czasami poprostu trzeba powiedziec co i jak jest konkretnie...i nazwac rzecz po imieniu.......ale wiem napewno że, takich sytuacji.....i zachowań podobnych jak w tym co ja opisałem miał nie jeden,z uzytkowników forum.

Panowie w jakim języku do was napisać żebyście zrozumieli,że to jest wątek o sumach a nie prywatnych animozjach?

Sprawy prywatne załatwiać na privach, dyskusje na temat swoich bolączek w odpowiednio innych wątkach.

Zanderix

Przeciez rozmowa dotyczyła sumow ,panie mod nie za ostro ,kazdy ma prawo do wypowiedzi rowniez na temat wypuszczania sumow, co w tym złego?

Nie do końca rozumiem, że na portalu promującym c&r tnie się 90% rozmów o wypuszczaniu ryb, tnie się też wymiany poglądów, co z tego, że czasami bywa nieco ostrzej w dyskusji. Forum służy wymianie poglądów, dyskusjom o tym co widzimy nad wodą itd. Dopóki nie wyzywamy się od różnych, nie widzę powodów do tak ostrych cięć. Cel tego portalu nie do końca jest jasny, poza wbijaniem nas w mundurek jakiejś...poprawności, nie wiem, łagodności? Zamiatanie pod dywan niewiele daje...

Edytowane przez Napalm

Powiem szczerze, że nawet liczyłem na kolejny film o sumach w roli głównej z Matusiakiem. Osobiście byłem pod wrażeniem, że w Polsce można łowić regularnie takie duże kijany. A jak się połączy to z pasją to takich wrażeń nikt nie może zapomnieć do końca życia. W tym przypadku to nawet sama obecność na łodzi to coś niesamwitego. Ten film to coś pięknego i dla mnie wystarczy sama wiedza jaką w tym odcinku przekazuje Piotr. Tam nie tylko chodzi o łapanie, ale także wypuszczanie.

Bedzie nastepny w przyszłym sezonie ale o łowieniu z brzegu sumow na spining ,bo w tym sezonie wiecej łowiłem z brzegu niz z łajby ,dlatego pokaze jak łowic nie posiadajac łajby emocje niesamowite ,ale pewnie znajda sie tacy co powiedza ze z trola łowione :D

Edytowane przez matusiak

Bedzie nastepny w przyszłym sezonie ale o łowieniu z brzegu sumow na spining ,bo w tym sezonie wiecej łowiłem z brzegu niz z łajby ,dlatego pokaze jak łowic nie posiadajac łajby emocje niesamowite ,ale pewnie znajda sie tacy co powiedza ze z trola łowione :D

Ja widziałem jak chodziłeś z kijem 4m wzdłuż opasek pod prąd i trollowałeś z buta.

Cos w tym jest modzie @ Zanderix,ale wiem czy zauważasz że, coraz wiekszej liczbie ludzi na forum,zaczyna troszke,przeszkadzać,zielone pismo praktycznie non stop wiem ze może cie to interesowac tyle co zeszłoroczny snieg ale co w tym wątku było nie moralne,nie etyczne,obrazliwe mówienie gorzkiej Polskiej prawdy....jezeli cos jest nie tak w tym watku to poproszę o "wydzielenie z watku sumowego" tak jak to było dotychczas i po problemie"tu nikt nikomu nie ubliża,nikt nikogo sie nie obraza......a nawet napisałem,ze pieknie było ogladac,na forum film Piotra nad woda na kórej myslełem ja jak i mi kilkudziesieciu jak i nie kilkuset znajomych ze "tam niema ryb" .......lecz nastepnie zauwazam tylko,co takie własnie filmy,i udostepnianie ich wnoszą,do codziennego wedkarstwa........nic niekomu nie będę pisał na priv...bo po to sa w sumie"wolne media"i wolnosć wypowiedzi :D

Gawiedź pragnie więcej luzu - voila i słowo ciałem sie stało - wątek sumowy dostaje dyspensę od "niedobroty" Zanderixa :) - NO PROBLEM - zostawiam pole do popisu - czas pokaże - ja zasiadam w kącie i "ściachapękł" poobserwuję.

Ale żeby nie było za różowo - może któryś wstawi jakiegoś suma co go ostatnio pojmał i uwiecznił na foto.

PZDR

Zanderix

Buk przemówił...

Jakoś ta "gawiedź" zachowuje więcej klasy. Kiedyś Zanderix trzymałeś pion, humor, luz...

No to teraz mi pocisnołeś nie ma co :) że niby jak? - tetryk stary ze mnie i ino geriavit miast gorzoły, echhh ;)

- coś ostatnio "kiedyś" robi sporą furorę :)

- zaś czystki robione były nie przeciwko tym co wypuszczają tylko dla nich - no ale kto pojmie starca B)

PZDR

Zanderix

P.S.

Fakt o piony przy piątku trudno - ale póki co .... :D

Witam Wszystkich Gratuluje pięknych ryb @matusiak dla Ciebie specjalne graty bo ryby nie z trola.Trolling sumowy to metoda dla ludzi leniwych i osób które nie wiedza gdzie szukac ryb,a poza tym bardzo brutalna jesli chodzi o najechane ryby.Moim zdaniem powinien byc zakazany na rzekach.

• Like 1

Marcel co się kolesiem przejmujesz kolejny teoretyk który nigdy suma nie złowił .

Ja miałem w tym roku taką lekcję pokory przy łowieniu sumów z trola że za taki wpis powinienem mu liścia sprzedać z czystej zasady . :blink: :angry: Nie łowiłeś nie pisz ,połowisz napisz .

Jakieś 4 lata temu trolingowałem w miejscach gdzie wcześniej łapałem sumy inną metodą.Ilosc najechań była bardzo duża,byc moze w miejscach gdzie jest mało ryb nie spotykacie sie z tym.Co do teoretyzowania to w tym roku mam na tapecie ok setki sumków pow.130 cm wszystko na robale.

film Piotra nad woda na kórej myslełem ja jak i mi kilkudziesieciu jak i nie kilkuset znajomych ze "tam niema ryb"

fuck co za mentalność człowieka...

Ten komentarz mówi wszystko. Nie rozumiem tylko jak można mieć w takiej sytuacji pretensje? Jeszcze bym zrozumiał jakby ktoś zgodnie z zasadą "złów i wypuść" łapał w tamtych rejonach sumy i teraz miał do Piotra pretensje.

@Dareksum dawno takich bzdur nie czytalem. Masz prawo do wlasnego zdania wiec luzik.

Co prawda wole lowic z reki i zyciowki suma wlasnie w ten sposob poprawiam, ale uwazam ze rzeczny trolling wymaga duzej wiedzy i sporej finezji.

Jak w kazdej metodzie mozna lowic pieknie lub pokracznie.

Jesli chodzi o najezdzanie ryb to jeszcze w trollingu mi sie nie zdarzylo a z reki ... niestety zdarza sie.

fuck co za mentalność człowieka...

Ten komentarz mówi wszystko. Nie rozumiem tylko jak można mieć w takiej sytuacji pretensje? Jeszcze bym zrozumiał jakby ktoś zgodnie z zasadą "złów i wypuść" łapał w tamtych rejonach sumy i teraz miał do Piotra pretensje.

Ale niema co "fakać"i nikt tu nie mówi o pretensjach........tylko opisałem jaka w tamtym rejonie wisły była presja....żadna....bo poprostu tak szło poczta pantoflową.....ze ten odcinek "jest bezrybny"od lat zasypywany piachem..i ludzie dali spokój.....a po nakreceniu i udostepnieniu filmu....zrobiło sie hura....i z tego co sie orientuje to tylko 1 ryba padła na spinning.reszta grunt...a meritum sprawy jest takie...pokazał gdzie i co pływa....dzikusy sie zwiedziały...i nic złowionego nie wróciło do wody.więć czasem nie warto mówic gdzie i na co.

Bo teksty ze niby jest coraz bardziej propagowane C&R i stosowane przez wedkarzy.....to raczej nie w tym pokoleniu....

No nie do końca jest to jak piszesz ja łapie troche inaczej.Własnie troling jest taką metodą ze można piwo wypić i gazetę poczytać a rynne znalesc kazdy umie ale w niej rybe juz nie a nie każda rynna rybą stoi.

Kolego napisz proszę jak to zrobić(w trolu) ,bo ja nie mialem wolnej łapki (w jednej rumpel,w drugiej kij) żeby choć batonika przekąsić...

może masz trzy ręce? albo pływałeś z lokajem?

Co do metody na robale to rzeczywiście jak ma się zarzucone 16-20 zastawów to ciężko bronka wypić,czy Nasz Dziennik poczytać,bo zawsze na którymś kiju dzwonek dzwoni i trzeba się nalatać po kamieniach....

Edytowane przez WOBI