hlehle Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Bywam sarkastyczną i ironiczną świnią, ale walczę z tym.Jeśli poczułeś się urażony to wybacz mój brak taktu. Obiecuję poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Co do pazdziernikowych sumów to dziś na zakończenie sezonu zaliczyłem jedno branie z wody prawie 7 metrowej czyli nie płytko. Jeden typwy dla suma strzał i około 2 minutowy hol. Ryba bardzo silna bez "zimowej" powolności z typowego głębokiego dla suma miejsca. Zacięta była prawidłowo bo pozostawiła ślady na gumie i niestety wygięty hak. Widać, że kilka dni przymrozków popudziło nieco apetyt przed zimą. Teraz trzeba będzie sie leczyć jakąś Hiszpanią aż do 1go lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Tak sie sklada, ze moj kolega hoduje sumy od wielu lat. Z jego obserwacji wynika, ze przy takiej temp wody sum praktycznie nie zeruje, a od 3 stopni w dol zapada w calkowity letarg.Oj i tu się nie zgodzę, w ubiegłym roku na zakończenie sezonu sandaczowego 31 grudnia na Wiśle zamiast sandaczy złowiłem z kolegą 2 sumy. Na miejscówce było około 2,5-3 m wody, a temperatura wody miala wtedy 2 stopnie. Oba zapięte prawidłowo, mało tego jeden tak zeżarł gumę że szczypcami ciężko było wyczepić i to mój nie pierwszy taki przypadek. Środek grudnia i guma w pysku u sumka to normalka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Oj i tu się nie zgodzę, w ubiegłym roku na zakończenie sezonu sandaczowego 31 grudnia na Wiśle zamiast sandaczy złowiłem z kolegą 2 sumy. Na miejscówce było około 2,5-3 m wody, a temperatura wody miala wtedy 2 stopnie. Oba zapięte prawidłowo, mało tego jeden tak zeżarł gumę że szczypcami ciężko było wyczepić i to mój nie pierwszy taki przypadek. Środek grudnia i guma w pysku u sumka to normalka Pozdrawiam Potwierdzam spostrzeżenia, i nie zgadzam się z tezą że w zimnych okresach sum nie pobiera całkowicie pokarmu. Z własnych doświadczeń wiem że bywają takie dni w szczególności bezpośrednio po dłuższych przymrozkach i nadejściu znacznego ocieplenia + przybór wody ,że te paskudy budzą się i dość intensywnie żerują. Okresy te są bardzo krótkie ,ale jednak są. Kilka razy miałem takie przygody że zamiast sandaczy zaliczałem jednego dnia czasami kila brań sumowych i nie były to brania ogonowe . Mało tego nie były to miejsca głębokie lecz około 1,5-2 metrowe, czyli ewidentnie wyłaziły z dziur na małe co nieco . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 (edytowane) Edytowane 31 Października 2012 przez hlehle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 (Z dzisiejszego zarybienia) Taka nadzieja na przyszłość dla tych co potrafią je złowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek25 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Oby tylko nie trafiły do reklamówki!P.S. Mam nadzieje że to Wisełka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 No oczywiście ,że Wisełka . No oby z miętusami się co po niektórym nie myliły hehehhe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Ryba na zakonczenie sumowego sezonu 2012 w moim wykonaniu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Guzu TY to zawsze musisz się "wychylić" z szeregu .Gratulacje wąsala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Jozi, To sum sie do woblera w trollingu wychylil Branie bylo w pol wody . Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Ładny ;] Gruby troszku Kałdun mu zwisa ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 ale knur Gratulacjie Guzu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Daniel nie spi !Wie kiedy wyskoczyc nad wode zeby cos sfotografowac !Graty za pieknego knura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Gratulacje Daniel U nas pozostaje juz tylko pomażyć o takim smoku Zima na całego no i okres ochronny Brrrrrrrrr..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 fajna sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Ale czad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ehhooo Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 nie chce wszczynać dochodzenia ale rybka nie trzyma regulaminowego minimum... a jak fotka została zrobiona niedawno to jeszcze okres ochronny.... a tak na poważnie super fotka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Tylko czy to jest Silurus glanis czy pokurcz ikrożerca sprowadzony ze Stanów bo mi wygląda na tego drugiego. Jeśli to ten drugi to nie ma w nim nic pięknego.wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 (edytowane) to chyba karłowaty Edytowane 19 Grudnia 2012 przez damian22777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Uklejowe na pewno jak przywali w białego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Damian edytował więc poprzedni post nieaktualny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 (edytowane) Wujek, na początku spojrzałem tylko na wielkość ryby, dopiero po przeczytaniu Twojego postu lepiej się przyjrzałem doszedłem do wniosku, że to raczej karłowaty masz dobre oko, ja na początku się nie przyglądałem na jednym z moich łowisk jest tego plaga a że sporo łowię na spławik to te ryby potrafią doprowadzić do szału nie rzadko zrywając przypon (o.o8- 0.10) przy próbie wypięcia (zazwyczaj haczyki w żołądku) Brania są praktycznie kilka sekund po rzucie Edytowane 19 Grudnia 2012 przez damian22777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi