domeldoom Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 (edytowane) Hej na foto porównanie wielości szczęk starożytnego megalodona i współczesnego żarłacza białego: jakie: hak/przynęta, moc kija, młynek?Mucha z pływadełka - kto by się odważył? pzdrtomek Edytowane 27 Czerwca 2019 przez domeldoom 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Oglądałem na YouTube, że megalodon żyje ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Oglądałem na YouTube, że megalodon żyje ! Nie ma opcji , oglądałem jak ginie z rąk Stathama. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Gwoli ścisłości,na pewno Megalodon był duuużo większy od współczesnego żarłacza ale... jak duży jest ten model zawieszony na suficie?Wydaje się nie aż tak duży wcale.Bez tej informacji naprawdę trudno o porównanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Oglądałem na YouTube, że megalodon żyje ! Elvis też 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 (edytowane) Elvis też Ten aligator z Policjantow z Miami ? Ma sie rozumiec ! Edytowane 27 Czerwca 2019 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Megalodon to pikuś, co by było jak by w tuńczykowym jiggingu siadł Godzilla????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Megalodon to pikuś, co by było jak by w tuńczykowym jiggingu siadł Godzilla? Albo Ghidorah \m/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 (edytowane) Co wy tam młodzi,wiecie o ciekawostkach biologicznych ! Za czasów bywszego ustroju to dopiero były cikawostki np; Czlonek z ramienia albo jeszcze ciekawsza: Członek z ramienia wysunięty na czoło Edytowane 27 Czerwca 2019 przez Marcin Rafalski 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Co do tych ciekawostek biologicznych...Wszyscy wiemy, że dawno, jeszcze w zamierzchłych czasach pogańskich, żył sobie, w jaskini pod Wzgórzem Wawelskim srogi potwór,gustujący w dziewicach, tzn. pożerający je, dostarczane pod przymusem przez okolicznych kmieci. Nosił nazwę Smok Wawelski.To oczywiście wersja dla dzieci, i to niewyedukowanych seksualnie przez panie znające się na dobrym i złym dotyku, i pragnącepodzielić się swoją wiedzą, najlepiej w szkole. Spróbujmy jednak nadać naszym rozważaniom trochę sensu, zwłaszcza, że dla użytkowników tego forum myślenie nie jest procesembolesnym i przykrym, tak przynajmniej sądzę apriorycznie...Moja wersja jest następująca:Istotnie, żył sobie Smok. Nie był to jednak gad, który dał dęba z menażerii, lecz bardzo zły. brzydki, dziki człowiek, który rzeczone dziewicewymuszał od obywateli. Bo bądźmy szczerzy: na co jaszczurowi dziewica? Gdy chodzi o napchanie kałduna?Natomiast dla szpetnego, może nieco ograniczonego umysłowo zboka, taka dziewica to zaiste skarb! Ma wiele zastosowań, a na koniecdoznania kulinarne też nie są bez znaczenia - może była drożyzna? Albo nieurodzaj?Tak, wiem, brzmi to wszystko bardzo brutalnie, ale świat widział nie takie rzeczy; znacznie gorsze, o których, wybaczcie, zamilczę...Ergo: Smok to nie krokodyl, lecz człowiek, zapewne mężczyzna, choć to nie takie pewne, w ten sposób realizujący swoje upodobania,może wymuszone pod wpływem nikczemnej urody. Z góry składam przeprosiny wrażliwym Kolegom i, oczywiście, pozdrawiam.Sierżant. PS.W okolicach Krakowa jest sporo jaskiń. Może i one były zamieszkane przez podobne potwory, choć historia milczy.Jakąś miłą Panią chętnie zaproszę na wycieczkę po tychże i zapewniam, że z mojej strony nie grozi im nic złego, wręcz przeciwnie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 (edytowane) Co do historii świata, to prawdziwa prawda , że w 357 urodziny Draculi, zdmuchnęły go Minionki.PS.O Bonaparte nawet nie wspomnę.https://youtu.be/5zvoSelTOxw Edytowane 27 Czerwca 2019 przez SID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 A dzisiaj Ryszardzie tylko smog i kiepska Podwawelska. A dziewice jeszcze jakieś macie w Krakowie, czy to też już taka bardziej legenda. Ten żarłacz ze zdjęcia to zaledwie żarłaczyk. Świetlówki w lampie obok wyglądają na normalne. Daniel - jeśli wierzyć YT, to syreny w morzach też jeszcze żyją. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Dziewice w Krakowie...???????????? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 A dzisiaj Ryszardzie tylko smog i kiepska Podwawelska. A dziewice jeszcze jakieś macie w Krakowie, czy to też już taka bardziej legenda. Ten żarłacz ze zdjęcia to zaledwie żarłaczyk. Świetlówki w lampie obok wyglądają na normalne. Daniel - jeśli wierzyć YT, to syreny w morzach też jeszcze żyją. Ale syreny bosto? Czy normalne ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Syrenę ponoć widziano ostatnio w Cuxhafen. Prasa się rozpisywała..Czym się tu podniecać..Syrena... Ani to wydu...yć ani upiec.. Tylko problemy...???????????? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Oj tam Tomek zaraz podniecać. Ale przynajmniej zawsze to umyte, czyste i jak nie patrzeć - pół ryby. Ty się Daniel nie śmiej z Bosto. Sporo potrafiła nawet w terenie. A dzisiaj to może Land cruiser, może Merc GLE, może to, może tamto? Tylko ludziska wybrzydzają i nie mogą się zdecydować co lepsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Pół ryby....???? A ta druga połowa nie ciekawsza? Ciekawostkę biologiczną to ja dzisiaj spotkałem. Megalodon to przy tym mały pikuś.Czwarta rano. Skradam się do kleniowiska. Jeszcze ze dwa metry i bankowo jakiegoś trafię bo widzę aktywność na powierzchni. Nagle....kur... słyszę jakieś pluski zza zakrętu. No nie wierzę. Nie wierzę!!!! Dmuchany różowy kajak, a w środku niewiasta. Dojrzała - a miejscami już nawet przejrzała. Za cholerę nie ma pojęcia o wiosłowaniu. Obija się o krzaki, drzewa, opaski. Kręci się w tym pływadle jak kupa w przeręblu, klenie pryskają na boki, ptaki milkną, ja się wyrażam najbardziej po polsku - wszystko co żyje w głębokim szoku. Czwarta rano!!!! Babka mnie zauważa, szczerzy się - no szerzej niż megalodon. Oooo, hallo - einen schonen tag - miłego dnia!!! Odpowiadam tak jak widziałem ostatnio u kumpla na wycieraczce https://www.shirtee.com/pl/polska-119/ Cały kleniowy plan w pizdu.... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Tomek, Claudie Schiffer nie wstają tak rano, żeby sobie po rzece popływać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Ktoś ją nad ranem najwyraźniej "spławił"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Pewnie facet rano otworzył oczy i stwierdził, że tylko do płoszenia kleni się nadaje. Z przyrodniczych ciekawostek z bardzo dawnych czasów. Chyba 79 lub 80 rok? Płynę sobie kajaczkiem górną Plociczną, gdzieś w okolicy ujścia Cieszynki. Totalna dzicz, na brzegach krzaczory, do najbliższej wiochy pewnie z naście kilosów. Mijam jakiś zakręt i szok. Na prawym brzegu stoi kobitka tak z pięćdziesiąt. Na głowie kapelusik, ubrana w kamizelkę i wodery, w ręku muchówka-klejonka. Jak mi się głupio zrobiło, bo sam miałem złożonego spina w kajaku, no i rzeczka przecież wąska i nic specjalnego nie da się wywinąć. Nic, dzień dobry, przepraszam, wiosło w górę i daję się ponieść prądowi. Gdyby to była locha z małymi, to w takim miejscu nic dziwnego. Pewnie niecałe sto metrów dalej druga łowi. Do dziś zastanawiam się kim były i skąd się wzięły na tych dzikich polach czterdzieści lat temu dwie elegancko ubrane kobitki z muchówkami w ręku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Sławka Oppelna (SOB) trzeba sie spytać, 100 lat temu i na muchę tylko on mogł (prócz nich) w Polsce łowić //;-)P.S. Janusz a łososie widziałeś? To było ost naturalne tarlisko naszych salmo.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Nie Krzysiek. To miejsce jest wysoko w górze, niżej trzy jeziora (Sitno, Płociczno, Ostrowiec). Wchodziły do dolnego odcinka, poniżej j. Ostrowiec. Chyba ostatniego z Drawy widział mój kolega. Bodaj w 1976 roku. Maluch 26 kg wpadł w odłówkę. Później słyszało się o skłusowanych. Ale trudne do zweryfikowania, wiadomo. Koło 1985 byliśmy na dolnym odcinku Płocicznej na zaproszenie miejscowego nadleśniczego, jakiś marzec, może kwiecień i my oczywiście za pstrągiem. Trochę się dziwili, że przyjechaliśmy wiosną, bo "jesienią można nieźle połowić łososie" . Chyba jednak to były już tylko trocie. Może uda się z łososiami i znowu będą wchodzić do Drawy. Oby. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Jasiu chyba to odmulanie w 1982 i 1983 zbiornika Elektrowni Kamienna na Drawie załatwiło ostatnie tarliska polskich łosi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darogryf Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 (edytowane) A może to były Ciocie Eluski ???? Edytowane 30 Czerwca 2019 przez darogryf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zapewne remont elektrowni też swoje zrobił. Ale prawdziwych powodów było więcej. Przyszedł moment, że stado drawskiego łososia było już tak małe, że wystarczył drobiazg i było po ptokach. Jeśli już to chyba babcie Eluśki. Ale czy jakieś kobitki wtedy u nas łowiły na muchę? Ja nie słyszałem.Pewnie to były jakaś Helga i Gudrun. Jak nie patrzeć, to tylko spotkanie wtedy i tam z zielonym ludzikiem bardziej by mnie zszokowało.No i przepraszam, to oczywiście nie było w okolicy ujścia Cieszynki, ale Runicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi