Skocz do zawartości

Klej do sterów

wujek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy macie jakieś doświadczenia z klejem epoksydowym dragon do wklejania sterów z poliwęglanu? W ubiegłym roku używałem kropelki ale osłabiał tworzywo i stery pękały. Teraz kupiłem dragona, ponoć się sprawdza.

Pozdrawiam Wujek

Czegos tu nie rozumiem :unsure: jesli kupiles dragona to chyba wiesz czy jest dobry czy nie :unsure:

Klej do poliwęglanu powiadasz. Trudne pytanie, bo i trudny do klejenia materiał. Wiem, że niektórzy producenci woblerów używają kleju firmy Loctite, drudzy firmy Henkel, inni natomiast kleju Technicoll. I jednym i drugim te stery czasami wypadają.

Pewnie jest coś specjalnego do połączenia drewno/pianka/PC, ja nie znam.

Czy macie jakieś doświadczenia z klejem epoksydowym dragon do wklejania sterów z poliwęglanu? W ubiegłym roku używałem kropelki ale osłabiał tworzywo i stery pękały. Teraz kupiłem dragona, ponoć się sprawdza.

Pozdrawiam Wujek

Czegos tu nie rozumiem :unsure: jesli kupiles dragona to chyba wiesz czy jest dobry czy nie :unsure:

Kupiłem ale jeszcze nie wkleiłem a że nie mam doświadczenia z tym klejem pytam czy ktoś miał więc nie rozumiem Twoich wątpliwości :D .

Dzięki wszystkim za podpowiedź :D .

Pozdrawiam Wujek :D

Klej UHU PLUS 300kg jest pakowany 2x15ml oraz w puszkach 2 x 1 kg. Większych opakowań nigdy nie kupowałem, ale podobno są.

Kej po zestaleniu jest transparentny i nie posiada zółtego odcienia.

A poza tym ma bardzo ważną cechę bo jest lekko elastyczny.

Uwaga nie kupuj UHU w niebieskim pudełku.

czyli tego:

http://www.model-fan.com.pl/index.php?d=produkt&id=164

Nie nadaje się do tych celów i jest o wiele słabszy.

jedyną jego zaletą jest, że bardzo szybko wiąze.