wujek Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Czy macie jakieś doświadczenia z klejem epoksydowym dragon do wklejania sterów z poliwęglanu? W ubiegłym roku używałem kropelki ale osłabiał tworzywo i stery pękały. Teraz kupiłem dragona, ponoć się sprawdza.Pozdrawiam Wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Każdy klej epoksydowy sprawdza się do sterów ja urzywałem już kilku włącznie z dragonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Czy macie jakieś doświadczenia z klejem epoksydowym dragon do wklejania sterów z poliwęglanu? W ubiegłym roku używałem kropelki ale osłabiał tworzywo i stery pękały. Teraz kupiłem dragona, ponoć się sprawdza.Pozdrawiam Wujek Czegos tu nie rozumiem jesli kupiles dragona to chyba wiesz czy jest dobry czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeman Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Klej do poliwęglanu powiadasz. Trudne pytanie, bo i trudny do klejenia materiał. Wiem, że niektórzy producenci woblerów używają kleju firmy Loctite, drudzy firmy Henkel, inni natomiast kleju Technicoll. I jednym i drugim te stery czasami wypadają.Pewnie jest coś specjalnego do połączenia drewno/pianka/PC, ja nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Slyszalem ze dobry jest technikol do plastikow, rozpuszcza troche plasik by ten mogl sie mocniej przykleic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) ... Edytowane 21 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Czy macie jakieś doświadczenia z klejem epoksydowym dragon do wklejania sterów z poliwęglanu? W ubiegłym roku używałem kropelki ale osłabiał tworzywo i stery pękały. Teraz kupiłem dragona, ponoć się sprawdza.Pozdrawiam Wujek Czegos tu nie rozumiem jesli kupiles dragona to chyba wiesz czy jest dobry czy nie Kupiłem ale jeszcze nie wkleiłem a że nie mam doświadczenia z tym klejem pytam czy ktoś miał więc nie rozumiem Twoich wątpliwości .Dzięki wszystkim za podpowiedź . Pozdrawiam Wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Polecam ten klejhttp://www.model-fan.com.pl/index.php?d=produkt&id=163PLUS 300 - epoxy Firmu UHU.Używam go od wielu lat do klejenia różnych rzeczy w tym sterów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 dobry dwuskladnikowy epoxy zalatwia sprawe, koledzy maja racje, sa tez male tricki wzmacniajace kostrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Ja robie malutkie dziurki w poliweglanie co rowniez wzmacnia konstrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Dragon jest OK. Jak każdy epoksydowy klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Ja robie malutkie dziurki w poliweglanie co rowniez wzmacnia konstrukcje ta sa wlasnie te male tricki ja tez przewiecam ster dwa razy na wylot, w ten sposob ster siedzi bombowo i nie wypada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Polecam ten klejhttp://www.model-fan.com.pl/index.php?d=produkt&id=163PLUS 300 - epoxy Firmu UHU.Używam go od wielu lat do klejenia różnych rzeczy w tym sterów. Jaka jest pojemność tego kleju w ml ? Czy ten klej po wyschnięciu jest przezroczysty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Klej UHU PLUS 300kg jest pakowany 2x15ml oraz w puszkach 2 x 1 kg. Większych opakowań nigdy nie kupowałem, ale podobno są.Kej po zestaleniu jest transparentny i nie posiada zółtego odcienia.A poza tym ma bardzo ważną cechę bo jest lekko elastyczny. Uwaga nie kupuj UHU w niebieskim pudełku.czyli tego:http://www.model-fan.com.pl/index.php?d=produkt&id=164Nie nadaje się do tych celów i jest o wiele słabszy.jedyną jego zaletą jest, że bardzo szybko wiąze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi