SzymusS Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Witajcie, Aktualnie jestem na etapie poszukiwań wersji travel do moich obecnych wędek, z powodu częstych wyjazdów i niestety najczęściej braku możliwości zabraniu jednoczęściowych kijków. 1) Pierwszym travelkiem jakiego poszukuje jest odpowiednik Major Craft ARC-69MH. Po poszukiwaniach w sieci znalazłem taki kijek: Major Craft DC-644M (http://www.tackletour.com/reviewmcraftdc644m.html)Mam pytanie: czy ktoś na terenie w-wy lub okolic posiada ten kijek i byłaby możliwość spotkania się na chwilę celem jego obmacania i wykonania paru rzutów ? Ewentualnie czy polecacie zwrócenie uwagi na również jakiś inny model (np do 1oz, 20lb)? 2) Drugim travelkiem którego poszukuję to trochę cięższy kaliber, w postaci odpowiednika major craft ARC-69DWF, lub nawet czegoś lekko cięższego (np. do 2,5 lub 3oz). Jeśli macie przy okazji jakieś pomysły, będę wdzięczny Ten kijek nie jest jednak taki pilny, jak ten pierwszy punkt Ogólnie:- zależy mi na bardzo uniwersalnych kijkach. Tymi obecnymi obsługuje szereg przynęt (słabszy głównie gumki i woblery, czasami małe jerki, cięższy: jerki, cięższe gumy, sporadycznie woblery i duże blachy) i są one dla mnie do tego celu w zupełności wystarczające, gdyż nie lubię zabierać nad wodę za dużej ilości sprzętu - mam tez upodobanie w produkcjach JP, jednak jeśli inni producenci mają również coś ciekawego do zaproponowania, z chęcią zapoznam się z nimi- fajne gdyby to były kijki lekkie i w miarę czułe (spotkałem się z travelem castingowym zrobionym na zamówienie w PL, który niestety okazał się bardzo ciężki i z brakiem czucia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 zobacz w regale st.croix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Dzięki, zapomniałem o st.croix W sumie to nie wiem dlaczego, gdyż kiedyś już miałem casta st.croix, a obecnie moja żona używa spina st.croix oraz w domowej szafie leży również travelek spin tego producenta Cena widzę że jest bardzo zbliżona do mojego pierwszego typuCzy ktoś w w-wie posiada jakiegoś tidemaster travel casting, np. TIC70MF3 ? Lub może napisać coś więcej na temat tych kijków (zakres obsługiwanych przynęt, czułość, jakość wykonania) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Za te pieniądze to bym się nie zastanawiał tylko brał Major Crafta a potem zrobił parę fotek i opisał na forum ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 No to chyba nie mam wyboru Aczkolwiek jeszcze muszę sprawdzić opcję przekazaną mi przez platynowłosy'ego odnośnie zrobienia czegoś na zamówienie w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Po wielu konsultacjach dowiedziałem się, że DC-644M nie jest już dostępny. Major Craft twierdzi, że nie ma już na niego magazynu i nie będzie ten model już produkowany.Jego następnikiem będzie 4 częściowy CKC-664M, też travel castingowy, aczkolwiek z pewnymi różnicami. Wydaje się to być całkiem interesująca wędka, zwłaszcza dla osób, które nie mogą lub dla których nie jest wygodnym zabranie ze sobą jednoczęściowego kijka. Zamówiłem już CKC-664M, jak dotrze, potestuję go i opiszę na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi