Skocz do zawartości
  • 0

Łódź na duże jezioro, Rugię

Bobby0404

Pytanie

Witam

Zaczynam się rozglàdać za łodzià na duże jezioro typu Śniardwy oraz okazyjne wypady na zat. Puckà i Rugię. Długość myślę powyżej 5,5 m, z konsolà. Silnik pow. 100KM. Z polskich producentów nie bardzo coś widzę poza Skyllà, ale chciałbym coś bardziej cywilizowanego, żeby z rodzinà czasami popływać. Patrzyłem w necie na łodzie typu Panga, ale nie mam doświadczenia i namiarów kogoś użytkujàcego takie łodzie. Łódź ma nie bać się fali i ma umożliwiać wygodne spinningowanie.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Przed rodzinnymi producentami łodzi aluminiowych jeszcze wiele lat nauki i praktyki żeby mogli dorównać sprzętom z norwegi Finlandii Szwecji . Z aluminiowych lepszych łodzi jest min  Buster, Finmaster,Suvi ,Yamarin ,Faster ,Anytec, Silver i jeszcze kilka innych .

Skylla 505 to marna opcja na za falowane akweny z uwagi na dno itp a 630 to sprzęt roboczy bardziej .

• 0

Przed rodzinnymi producentami łodzi aluminiowych jeszcze wiele lat nauki i praktyki żeby mogli dorównać sprzętom z norwegi Finlandii Szwecji . Z aluminiowych lepszych łodzi jest min  Buster, Finmaster,Suvi ,Yamarin ,Faster ,Anytec, Silver i jeszcze kilka innych .

Skylla 505 to marna opcja na za falowane akweny z uwagi na dno itp a 630 to sprzęt roboczy bardziej .

To raczej społeczeństwo musi się wzbogacić. Wyprodukować łódź na zafalowanie akweny to rnie jest problem producentów. W PL to jest jeszcze rynek mega niszowy. Za jakiś czas się zmieni, tak jak kilka lat temu okolicie 3,5m to był świat i ludzie, tak teraz dużo osób chce 4.5.

• 0

Społeczeństwo wybiera to co im się wklepie ...

Co to za tekst?

Jeśli masz na myśli to że ludzie biorą to co im się podsunie to raczej nie w tym przypadku.Uważam że jeśli ktoś planuje wydac na łódż wędkarską(czyli sprzęt de facto zabawowo-hobbystyczny)kwotę powiedzmy 100k.to nie weżmie byle czego,podsuniętego li tylko przez marketing.To nie trampki za 5 dych z allegro.

• Like 3

• 0

Witam.

W przyszłym roku chcę kupić łódź z silnikiem pod duże akweny: Rugię, szkiery, nasza strefa przybrzeżna do 55 tys.

Myślałem wstępnie o Foxie 470 lub 500. Czy nie lepiej się sprawdza w tych warunkach kabinówka?

Jaki jest czas oczekiwania na taką łódź? Ile wcześniej trzeba ją zamówić?

Ktoś ma jakieś "pewniaki" do komfortowego łowienia?

Tomo

• 0

Idąc w trudne warunki musisz być pewien tego czym płyniesz, w tym budżecie będzie bardzo trudno o coś sensownego. Masz szansę na dość przechodzoną jednostkę z silnikiem 2-suw 60-90hp z lat 90' który będzie Ci regularnie przypominał o kosztach paliwa. Trzeba również pamiętać o odpowiednich uprawnieniach do jazdy z takim zestawem.

Rozejrzyj się tutaj:

https://www.blocket.se/goteborg/batar/motorbat?cg=1060&c=1061&blm=3&c=1061&ca=15&sp=1&w=1&o=3

• 0

witam kolegów tak na opence jest się mokrym choćby nie wiem co mieszkam nad samom zatokom i łowię głównie na zatoce i w morzu przerobiłem parę jednostek otwartych i kabin to są 2 zupełnie inne rzeczy bo jeździć z kabiną ktura waży ponad tonę albo prawie i za każdym razem hodować i wyciągać no to za fajnie nie jest otwarta jest wygodniejsza i napewno lepsza do spiningu tylko że jak zacznie padać no to trudno jak to się muwi nie ma złej pogody są tylko źle ubrani ludzie o jeszcze co to znaczy pływać w złej pogodzie łudz do 5 metrów przy 3-4 kończy się łowienie .

• 0

witam kolegów tak na opence jest się mokrym choćby nie wiem co mieszkam nad samom zatokom i łowię głównie na zatoce i w morzu przerobiłem parę jednostek otwartych i kabin to są 2 zupełnie inne rzeczy bo jeździć z kabiną ktura waży ponad tonę albo prawie i za każdym razem hodować i wyciągać no to za fajnie nie jest otwarta jest wygodniejsza i napewno lepsza do spiningu tylko że jak zacznie padać no to trudno jak to się muwi nie ma złej pogody są tylko źle ubrani ludzie o jeszcze co to znaczy pływać w złej pogodzie łudz do 5 metrów przy 3-4 kończy się łowienie .

Litości! Łódź, mówi, a poza tym mieszkasz nad samą zatoką. O interpunkcji nawet nie będę wspominać.

Edytowane przez azhek
  • Like 3

• 0

Troche odejde od tematu. Czytanie Twoich postów to absolutnie wstrząsające zajęcie.

• Like 4