tpe Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Wreszcie wolne, odespałem kilka zarwanych na bassach nocek i po południu pojechałem na LW. Kilka anemicznych brań i tylko jeden bass. Dwa tygodnie temu łowił ze mną kilka razy znajomy z Dublina, Dave. Dał mi namiary na ciekawe miejsce, podobne do tego, w którym łowi soje bassiory David. Miejsówka bardzo ciekawa. Już na samym początku solidne branie na 16 cm Sluga Savegera, ale ryba po kilku sekundach spada. Zmieniam przynętę na Lunker City z hakiem offset i 10g ciężarkiem. Po chwili mam sporą makrelę, potem, a jakże BASSika i na koniec rdzawca. Kończę łowienie po 22 obserwując polującego jakieś 100 m od brzegu delfina. Mam nadzieję, że to był delfin, bo chyba był dużo większy niż delfiny, które do tej pory widziałem i smoliście czarny...I łow w takich okolicznościach przyrody z kajaka... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 ładne bassy!podoba mi się Twa broda!pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 ładne bassy!podoba mi się Twa broda!pozdrówka Twa jest tez niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Rybka idealnie komponuje się z łowcą Tomek niezłe maskowanie.Ale spoważniałeś z tą brodą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 A mowilem do Dave ,zeby siedzial cicho . Zart oczywiscie. Piekne bassy i super foty- oddaja caly klimat tego lowienia. Ja juz tesknie za Irlandia. Wczoraj siedzialem sobie nad Zatoka Gdanska, a w pasie okolo sto metrow od brzegu rybitwy cos atakowaly-zupelnie jak w Irl-zeby miec tu kajak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Fooken hell : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Kuba trzeba mieć konto żeby to zobaczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 a to szkodaPan na kajaku z rekinem... Bo ja wiem? metrdwadzieścia? http://www.facebook.com/irish.kayakangling/photosMoże tu bedzie widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 witam!Hat Trick 108, 112 i 112. wszystko na pływającego jacka salmo.kij st croix SCV 7' 20lb, revo stx i linka sufix 20lb. ryby pieklenie grube i mocnarne. poza tym jakaś 90tka i dwa nie wyjęte. fajno było! Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Piękne rybyJak jesteś ogolony to aż ciężko poznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Super ryby gratulacje. Bez brody nie poznałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 ...i ja tam byłem, zero złowiłem, tylko zdjęcia Peresadzie robiłem. Jeszcze raz gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 No Peresadziak, może i ja się ogolę? Piękne pajki Rochu nie przejmuj się, przynajmniej zrobiłeś koledze super foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Jak jesteś ogolony to aż ciężko poznać LOL - no dokadnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Jakie piękne ryby i zdjęcia. Pierwsze zdjęcie @tpe szczególnie mnie urzekło. Co chwilę do niego wracam.Gratuluję Wam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 spokojnie chłopaki broda rośnie z powrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakoo Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Dzis byly male testy nowego UL kijka, na szczescie znalazl sie kropkowaniec do sprawdzenia pracy nowego nabytku. Okuma black rock 1-10gShimano technium 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Ładne ryby drakooo!!! @peresada temat brody przesłonił szczupaki. Bardzo ładne trzy metrówy. Zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgolił brodę i szczupaki przestały się go bać .Peresada piękny hat trick ustrzeliłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Żeby nie było, że bassiory łowi się tylko na wschodzie Czasami udaje się też na południowym-zachodzie Takiej pogody jaka nawiedziła mój kraniec Irlandii 31 lipca nie pamiętają najstarsi Irole. Nap....deszczem i wiatrem cały dzień i noc. Dziś miałem wolne, więc sprawdziłem jak wygląda sytuacja wokół półwyspu. A nie wyglądała zbyt ciekawie, potężne fale, a w estuariach i zatokach woda bardzo brudna. Tak brudnej wody w morzu jak jestem tu siódmy rok, jeszcze nie widziałem... Na ryby wybrałem się dopiero o 21 na najlepsze przy niskiej wodzie estuarium (LW miała być o 23:08). Woda w estuarium była bardzo brudna, stojąc w niej po kolana nie widziałem dna...Poza tym mocno ciągnęła (różnica między minimum a maksimum aż 3,4m - o tyle zmienia się obecnie poziom oceanu w ciągu 6 godzin !!!) Pierwsze branie miałem w może trzecim rzucie, delikatne przytrzymanie sluga, a potem potężny wir w miejscu, w którym wyjąłem gumę z wody. Po następnych kilkunastu rzutach, branie. Ryba na dzień dobry zabiera dobrze ponad 40 m plecionki. Walka trwa dobrych 10 minut. Bassa wyślizguję na płaski brzeg i ruszam z nim w stronę spacerujących turystów. Niemiecka para bardzo chętnie robi mi kilka zdjęć, po czym szybko wracam z bassem do wody. Ryba odpływa w dobrej kondycji, co rejestruję na filmie.Żeby nie było, że go zjadłem <_< Następne brania mam około godziny 1 w nocy, łowię jeszcze 4 bassy, po 2 wzmaga się wiatr, więc kończę ten pełen emocji wypad. Kij HM62 Pike, TP SW4000PG, Varivas 16 lb i Savagear Slug 14 cm na główce 7g. P.S. Jutro też mam wolne Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Pięknie Tomek pięknie .Piękny basiorek, pogratulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Jeszcze raz gratuluję ryby Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zawodowstwokilku znajomych ludków za głowy sie łapie jak słyszy o tych rybach - wtedy odsyłam ich do Twojego bloga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Kapitalny bass TomekGratki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Piękny bassior , te slugi to chyba skuteczniejsze są od yo-zuri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi