tpe Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Dzięki Panowie, wczoraj pękła druga setka w tym sezonie Ładnie Tomas. Mówiłem ze te gumy na karolinie muszą dobrze działać.No i ta cena. W stanach paczka to ok 6usd. Kup sobie jeszcze na ebay ciężarki typu bullet. Mosiężne nie dość ze tanie jak barszcz to jeszcze ekologiczne Pozdrowka Weź mi to zalinkuj, w UK bullety są po 5-6 funtów za 5 szt. Dlatego zużywam stare zapasy ołowiu po sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 W cabelasie jest taniość zupełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zalinkuje. Tych tanich z cabelas nie polecam. Sa z jakiegoś dziwnego stopy. Lekkie bardzo w stosunku do wielkości. Nie wiem jak te droższe. Te z ebay sa idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Dzięki Panowie, wczoraj pękła druga setka w tym sezonie Tomek jak tak dalej pojdzie bedziesz chyba jedyny na wyspie co lowi regularnie, a Kerry to ostatnie miejsce w Irl, gdzie bassy wystepuja w takich ilosciach. Na potwierdzenie podam, ze gosciu ktory zawodowo para sie przewodnitcwem na bassa na pd-wsch, ma swoj biznes od kilkunastu lat, wyrozniany nagrodami za promowanie turystyki itd... zawiesil swoja dzialalnosc tydzien temu- wymiekl jak przez 4 dni-4 klijentow zlowilo 4 bassy.Tomek szacun dla cie Napisales, ze bassy sa grube-ja zauwazylem to samo po moich ostatnich rybach. Zadne okazy, ale maksymalnie napchane. Taka sama sytuacja byla w 2010-a potem przyszla zima stulecia. Czyzby powtorka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Jim wymiękł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Ech, te fląderki wyglądają naprawdę zacnie. Jest szansa z piaszczystej plaży na nie zapolować?Nam sie nigdy nie udalo zlowic jej celowo w morzu, a probowalismy kilka razy. Moi i Tomka znajomi cos tam ulowili, ale tez nie z plazy tylko z portu- http://www.lurefish-ireland.com/2012/06/flounder-on-lures.ht mlproblemem jest chyba ,ze w morzu jest ciezko je znalezc w duzych skupiskach, ktore dawalyby jakas powtarzalnosc. Jak masz polowac na jedna plaska w morzu, przez pol dnia, z roznym skutkiem-to kazdy by wymiekl. U mnie w rzece jest inaczej-sa miejsca , ze wydaje sie ,ze dno sie porusza tyle ich jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Jim wymiękł?tak wlasnie on-wzial sobie urlop w pelni sezonu bassowego- wykonczyly go psychicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Tu brałem ciężarki http://item.mobileweb.ebay.com/viewitem?itemId=320948349552& amp;index=0&nav=SEARCH&nid=19332097817Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Niedrogo i niedaleko http://www.agmdiscountfishing.co.uk/terminal-tackle-weights- c-56_105.html pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Krzysiek, Mateush dzięki! Na razie zrobiłem zakupy w AGM. Kupiłem ciężarki i trochę gum, ceny faktycznie bardzo dobre. Sezon 2012 jest dla mnie jakościowo więcej niż udany. Jak do tej pory złowiłem trochę mniej bassów niż w tym samym czasie rok temu. Ale to przez fatalną wiosnę...W kwietniu i pierwszej połowie maja ryby były w łowisku, ale totalnie ignorowały przynęty. Warto pamiętać, że przez te dwa m-ce wiało ciągle z północy i ze wschodu i było bardzo zimno. Poza tym bassy w tym roku praktycznie nie biorą hard lures. Gdyby nie Sandeel'e Savageara i Slug'i Lunker City, pewnie też bym narzekał jak Jim. Poza tym bassy praktycznie znikły z jednych miejsc, a pojawiły się tam, gdzie w poprzednich latach prawie ich nie było. Zerują też o rożnych wariackich porach. Ostatnio łowiliśmy je z Bigosem o 3 nad ranem. Ale generalnie pory żerowania powiązane są pływami. Kiedyś pływy nie miały znaczenia, żerowały na HW jak i na LW, teraz najlepiej łowić je dokładnie pomiędzy pływami. Grubasy łowię z piasku, te czarne ze skałek są przeraźliwie chude...Dziwne, bo wszędzie żarcia w tym roku jest sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Skąd masz newsy że Jim na urlopie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Skąd masz newsy że Jim na urlopie?na urlopie- ( doslownym- odsylam do jego strony ) i takim wyczytanym miedzy wierszami- tego nie ma na jego stronie- odwolanie klijentow itd. A teraz z innej beczki- czy ktos mial stycznosc z dorada ( gilthead bream) w Irlandii, z brzegu? wiem ,ze jest , ze sie lowi na spinning i ze jest trudno- a jak sie zlowi to mgla tajemnicy... jakies sluchy- nie chodzi o miejsca , bardziej o przynete , sposob, pory dnia i przyplywu etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Skąd masz newsy że Jim na urlopie?na urlopie- ( doslownym- odsylam do jego strony ) i takim wyczytanym miedzy wierszami- tego nie ma na jego stronie- odwolanie klijentow itd. A teraz z innej beczki- czy ktos mial stycznosc z dorada ( gilthead bream) w Irlandii, z brzegu? wiem ,ze jest , ze sie lowi na spinning i ze jest trudno- a jak sie zlowi to mgla tajemnicy... jakies sluchy- nie chodzi o miejsca , bardziej o przynete , sposob, pory dnia i przyplywu etc. Jak David wiesz gdzie, to i sposób się znajdzie Słyszałem, że pojawia się w południowo-zachodnim krańcu wyspy. Fajna ryba, wygląda na bardzo silną. Z podobnych oryginałów złowiłem kilka lat temu kilka triggerfish'y, próbowałem na spinna, ale tylko wąchały...Kreweta na spławikówce okazała się strzałem w 10. P.S. Wieje od dobrych kilkunastu dni z południa, a bassów coraz mniej, chociaż żarcie obija się po nogach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Koledzy , może uda mi się w tym roku złowić pierwszego bassika , może nie W każdym bądź razie wciągnęło mnie na maxa . W przyszłym roku mam plan zawitać w ire w okolice wexford i mam pytanie . Czy moglibyście polecić jakieś dobre i czyste B&B dla parki i dobre miejscówki na bassa , ale te raczej łatwe technicznie żebym karku nie złamał łażąc po stromiznach Zasady połowu znam , jest okres ochronny od połowy maja do połowy czerwca , wymiary bassa też znam czyli ryba- woda , nie wiem tylko czy są jakieś fee za wędkowanie w ire morzu . W zasadzie to mnóstwo informacji typu b&b , mapki southeast , i inne przydatne do połowienia bassów mam , znalazłem na necie ale chciałbym dowiedzieć się bardziej z autopsji , w szczególności od wędkujących w tamtych okolicach . Jak możecie to na priva piszcie , żeby nie zaśmiecać wątku , many thanks ps. no i jełro trzeba mieć , ma się rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Ja tam się za bardzo nie znam, ale jak chcesz złowić bassa to lepiej zaglądnij do Dingle. Wschodnie wybrzeże ostatnimi czasy to loteria, a u mnie raczej zawsze coś się złowi. Poza tym mam zaprzyjaźnione super B&B z pubem i dobrym żarciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Ja tam się za bardzo nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Ja tam się za bardzo nie znam Kubuś, chodziło mi o wschodnie wybrzeże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Wczoraj był ostatni dzień przed załamaniem pogody...Dwa bassy w estuarium na LW. Potem odwiedziłem miejscówkę dobrą na dużej wodzie. I szok, ryby brały dobrze na małej wodzie, wraz z przypływem brania słabły...Złowiłem kilkanaście rdzawców i wargacza. Bassy tym razem nie pokazały się. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Foto okładkowe prawie-że Fajne rybki, naprawdę je polubiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 zarabiste foto- macie takie same usmiechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakoo Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 hehe prawie bliźniak Tomek za jakis tydzien jestem juz na stale w kerry, moze wpadniesz na male bassowanie na mojej miejscowce i na grilla ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 hehe prawie bliźniak Tomek za jakis tydzien jestem juz na stale w kerry, moze wpadniesz na male bassowanie na mojej miejscowce i na grilla ? Będzie ciężko...Pracuję 6 dni w tygodniu..., a 14.09 lecę do Polski. Wracam w październiku. Ale może w końcu wybiorę się na łosie do Waterville, a to po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakoo Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 dajznac jak wrocisz w pazdzierniku, moze skoczymy razem na te loski... gdzie lowisz w waterville ? iny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Dzisiaj wczesnym popołudniem udało się wyrwać nad wodę. Wypad zaliczam do bardzo udanych. Wytargałem dwie sztuki o łącznej długości 2,5 m. Pierwszego udało się wyjąć podbierakiem, drugiego musiałem podebrać ręką. Pierwszego wypuściłem, drugiego wziąłem do domu. Miejscówka to blat 1,5 - 2 m. Przynęta: sweeper 14 RGS. Sprzęt: siedmiostopowy BPS Bionic Blade BNC70MHT-2 o mocy 10-20 funtów i c.w. 3/8 - 1 1/2 uncji; młynek Abu Revo SX, na młynku trzydziestofuntowa Sufix832 z przyponem Dragon Titanium 40 cm, 14 kg. Fotki później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Pięknie Rochu, a ja dzisiaj w domu kiszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi