David Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Fajny raport Tomek- ryba jeszcze lepsza. Gratulacje z zyciowki. chyba rozpoznaje miejsce . Ja sie wczoraj wybieralem, ale kombinacja plywu i wiatru zrolowala fale 2 metrowe- w sam raz na surfing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Fajny raport Tomek- ryba jeszcze lepsza. Gratulacje z zyciowki. chyba rozpoznaje miejsce . Ja sie wczoraj wybieralem, ale kombinacja plywu i wiatru zrolowala fale 2 metrowe- w sam raz na surfing. Dzięki David, już wróciłeś? A mogłeś połowić bassów..., wolałeś jednak jakieś śmierdzące makrele i rdzawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 .A mnie sie udalo zlowic czarnucha. Fota z przed tygodnia. Ryba mniejsza niz Tomka , bo skromne 67cm, ale dziwacznie ubarwiona-jeszcze takiej nie mialem. Wyjeta z bardzo spokojnej zatoki- jedynego miejsca , gdzie warunki umozliwialy lowienie tego dnia. Dno bylo tam przekladane piaskiem i kelpami- stad chyba ten kolor ryby. Ale nastepna, z tego miejsca miala juz kolor klasyczny-srebrny. Tym razem zlowiona podpowierzchniowo na jakistam wobler Strike Pro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakoo Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 ładny bassik, gratulacje. Wybiram sie do kerry na weekend, mam nadzieje ze znajde troche czasu by kija pomoczyc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Wrocilem we wtorek, teraz praca, ale szykujemy sie na poniedzialkowy wypad.A jak bylismy w twoich stronach Tomek , to wiesz sam, zadecydowaly , ze tak powiem wzgledy estetyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Ja planuję niedzielę, jeśli tylko pogoda pozwoliUderzam z kajaka, jest pomysł na bassowe miejsce na wschodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 jak bedziesz sluchal Tpe, a nie podziwial widoki, to pewnie zlowisz bassa-ja nie sluchalem ładny bassik, gratulacje. Wybiram sie do kerry na weekend, mam nadzieje ze znajde troche czasu by kija pomoczyc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 u mnie niedziela odpada-caly dzien praca-magicseaweed.com mowi, ze jeszcze niedziela na wschodzie bedzie troche rolowac-fala od 2 do 3 stop-ale jak nie masz choroby morskiej to dasz radeJa planuję niedzielę, jeśli tylko pogoda pozwoliUderzam z kajaka, jest pomysł na bassowe miejsce na wschodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Robi sie w tym watku jakas ,,bass dywersja'', wiec czas Was chlopaki troche rozpedzic Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Oczywiscie zlowilem ich wiecej Pozdro,Bigos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 ladnies pokropil Bigos- na wschodzie takie duze nie rosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 No ładnie Marcin, to miejscowe rzeczne, czy już wchodzą z jezior? Salmony nie biorą? Pewnie w przyszłym tygodniu wyskoczę nad jakąś rzeczkę, tylko woda musi opaść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 No ładnie Marcin, to miejscowe rzeczne, czy już wchodzą z jezior? Salmony nie biorą? Pewnie w przyszłym tygodniu wyskoczę nad jakąś rzeczkę, tylko woda musi opaść... Strasznie duzo pytan, a przeciez wiesz ze mam kiepska pamiec do miejsc i faktow zwiazanych z wedkarstwem Rzeczne ryby. Lososie sa, bo lato mokre. Ale jakos tak beznamietnie juz do nich podchodze. Nawet mi sie nie chce czasem zdjecia zrobic...Pstragi ladniejsze i kazdy inny Czasu malo, nie mam kiedy ich porzadnie spacyfikowac... Co do wielkosci ryb na wschodzie to...Zdziwilbys sie co masz pod domem...Sprawdzilem, zeby nie bylo W kazdej duzej rzece w tym kraju plywaja wielkie pstragi. W jednych rzekach pojedyncze, w innych licznijesze. Miejscowi nie maja pojecia jak je lowic i czasem ktos przypadkiem jakiegos wyjmie. Wtedy jest wielkie halo, a ja mam ubaw... Duzy pstrag nie jest durny, nawet jesli nie jest pod presja - i cale jego szczescie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Musisz Tpe następnym razem przy wizycie mocnej amnezji doznac ataku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Musisz Tpe następnym razem przy wizycie mocnej amnezji doznac ataku Publiczna amnezja to najlepsze co mozemy rybom podarowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
register Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Musisz Tpe następnym razem przy wizycie mocnej amnezji doznac ataku Publiczna amnezja to najlepsze co mozemy rybom podarowac święta prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 witam!ja ostatnie wieczory walczę z nową dla mnie metodą, tj. łososie na muchę - nowy kij, nowa technika, nawet szczęście frajera zadziałało i trzy na muchę udało się złowić. fotki raczej nie bardzo, ryby też nie specjalnie okazałe wiec nie będe wstawiał dziś natomiast, poziom wody nie pozwolił łowić na muchę wiec przeprosiłem się z castingiem. złowiłem w sumie 2 pstrągi ok 40cm i tego tu łośka. w sumie nie ma czym się chwalić, ale wstawiam głownie ze względu na zestaw castingowy - żeby duch w narodzie nie zginął pozdrówka Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Ładny Salmon Krzychu, muszę w końcu jakiegoś złowić, bo w sumie mam już czym P.S. Do wszystkich śledczych - trawa w Ire ostatnimi czasy jest naprawdę mokra <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 A ja znowu powąchałem jedynie krowie placki i podelektowałem się deszczem. Coś mam z timingiem nie tak, za każdym razem jak jadę to martwota na wodzie. I to nie tylko u mnie. Wczoraj nad wodą była sław parada taka, że z wrażenia siusiak mi się do 3 cm skurczył, ale chyba nie było bata i ryby spały w najlepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 No tak ryby śpią większą część tego sezonu. Uważam że spowodowane jest to wyjątkowo zimnym latem. Napisałem o tym w nowym poście w swoim blogu. Zapraszam do przeczytania i komentowania, tu lub tam. http://wedkarskieprzygody.blogspot.com/2012/07/nedzny-sezon. html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Akurat myślę ze taka pogoda pod salmonidy plus szczupaki jest całkiem niezła, od wielu osób słyszy się ze ten sezon jest spektakularny.A kolejna sprawa to Red Tide, który mocno przetrzebił zachodnie wybrzeże, w wielu miejscach od czerwca łowienie zaczyna się dopiero teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Co do red tide: http://www.marine.ie/home/aboutus/newsroom/pressreleases/Upd ateonNorthWestAlgalBloom.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Wczoraj trochę walczyłem z kajakaJedyny efekt godny wzmianki to ciekawa rybka:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Ładny wargacz tęczak. Samiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Po czym się je rozróżnia? samice sa mniej prążkowano-ciapkowane? To te o bokach całych czerwonawych? Czy też podobnie jak u ballanów - sa same samice a po osiągnięciu jakiegoś tam rozmiaru przechodzą przemianę i staja się samcami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Samica jest pomarańczowa z czarnym paskiem i białymi kropkami na płetwie grzbietowej. Samce mają różne wzorki i łatwo zmieniają ubarwienie - jak to wargacze. Tak, samica może zmienić płeć jak w okolicy jest nie dość samców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi