Alexspin Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 (edytowane) Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad tym czym różnią się linki z włókien Spectra od Dynnema. Nie chodzi mi o skład chemiczny, a o użytkowość linek. Jakie są realne różnice w wytrzymałości i sztywności? Jakie są różnice w podatności na splątania?Może pytanie infantylne i spodziewam się hejtu, ale może ktoś wyjaśni mi te różnice - jeśli w ogóle są i mają znaczenie dla użytkowości linki.Szczególnie zależy mi na zastosowaniu ich w multiplikatorze bo zakopałem się w castingu po czubek głowy, ale również w stałoszpulowcach, bo przy nich pozostała moja Pani. Edytowane 6 Lipca 2019 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 A Ty jeździsz na ryby czy zima zawitała w twoje tereny. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 6 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Upały nie sprzyjały mojemu serduchu naszpikowanemu siedmioma sprężynkami w tętnicach wieńcowych, więc musiałem czerwiec odpuścić (poza dwoma krótkimi, godzinnymi wypadami), a dziś i jutro, choć pogoda sprzyja, mam niestety pracujący weekend... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/18264-plecionka-ale-która/?p=1165800@http://jerkbait.pl/topic/18264-plecionka-ale-kt%C3%B3ra/page-7 Poprawiłem w tytule na Dyneema Edytowane 6 Lipca 2019 przez Jano 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 6 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Dzięki #Jano za korektorkę i linki, znam ten temat, ale nie rozwiązuje on moich dylematów zawartych w głównej części pytania:(...) Nie chodzi mi o skład chemiczny, a o użytkowość linek. Jakie są realne różnice w wytrzymałości i sztywności? Jakie są różnice w podatności na splątania? (...)Może ktoś ma praktyczne porównanie w użytkowaniu plecionek Dynema i Spektra, oczywiście w tym samym przedziale cenowym i o podobnych parametrach, teoretycznie i marketingowo wyimaginowanych przez dystrybutorów?Jeśli nie, to trudno, pozostanę w nieświadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 To jest chyba zagadnienie podobne do tego: Czym się różnią koszule wyprodukowane z bawełny z Kazachstanu od tych wyprodukowanych z bawełny z Egiptu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 6 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Rozumiem. Już 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 (edytowane) Nie przejmuj się. Wszak powszechnie wiadomo, że wszelkie buty sportowe to adidasy ... nawet jeśli to Nike, Puma itd (tak samo z bluzą "polarową" ) Edytowane 6 Lipca 2019 przez BOB 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Nie przejmuj się. Wszak powszechnie wiadomo, że wszelkie buty sportowe to adidasy ... nawet jeśli to Nike, Puma itd (tak samo z bluzą "polarową" )I dżipami terenowymi 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 ...zapomniałem o elektroluksie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 ...zapomniałem o elektroluksie I Xero(x), nawet jak obok stoi canon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Czyżby jednak wyszło na moje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 ...nie mogło być inaczej. Oczywista oczywistość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 (edytowane) Serio? Edytowane 6 Lipca 2019 przez Andan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Czyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Spectra vs dynema. Sadzilem do tej pory ze to oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Ja również. Reszt to gra półsłówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 To jak z Intelem i AMD. Alex Obydwie są dobre. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Oba włókna są podobne, jednak równie ważne jest która grupa jakościowa została użyta. Sama Spectra występuje w kilku klasach jakościowych, które nieco się różnią właściwościami mechanicznymi. Niestety producenci już nie chwalą się którego gatunku używają. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi