lukomat Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Temat zupelnie mi obcy, ale niedlugo moze przyjdzie mi sie z nim zmierzyc (planuje taki zestaw zabrac ze soba jako ostatnia deska ratunku, gdyby mucha okazala sie malo skuteczne na najwieksze pacyficzne lososie, czyli kingi). Dlugosc 270cm (dwu czesciowy) lub 300cm (trzy czesciowy), ciezar wyrzutu do 120gr, akcja medium-fast. Moze byc pod stala szpule lub multika, nie stanowi. Poniewaz po powrocie do domu wedka powedruje prosto do szafy i nie wyjdzie z niej przez rok, wiec raczej rozgladam sie za czyms nie drogim. Bede wdzieczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Hej, cw 120g to trochę przesada, coś takiego byłoby na pewno ok; http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=24262&am p;am p;start=0& tylko długość nie pasuje bo to 3,05 i w dwu kawałkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Nasz Tomek vel @Zorro uszczuplał zasoby o coś w tr?łjskładzie i dość mocarnego r?łwnie?ź. Mo?źe ma jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Jak 3m to wolalbym trojsklad. Oczywiscie c.w. jest umowny, ale 60gr to sporo za malo, bo metr powyzej przynety bedzie ciezarek, 50-80gr w zaleznosci od uciagu. I tu jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 To powiem tak, cw do 60g na tym moim patyku jest r?łwnie?ź umowny Śmigałem tym kijkiem pilkerami ok 120g i spoko. Czy te cię?źarki, o kt?łrych wspomniałeś to przy spinningowaniu czy trolowaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Spinning. Pewnie po dniu machania takim stugramowym zestawem lapy odpadaja. Mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie i mucha zalatwi sprawe. Dzieki Januszu za propozycje, ale jak 3m to 3-sklad, ze wzgledu na ograniczenie dlugosci tuby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Nie wiem, czy mi wypada linkować i czy nie łamię regulaminu, bo kijek jest m?łj, ale mo?źe coś takiego będzie dla Ciebie odpowiednie: http://allegro.pl/shimano-beast-master-ax-300xh-3-cz-3m-50-1 00g-i2216866179.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 O, mniej wiecej o cos takiego mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 nie ma co kombinować, zr?łb kij na blanku Lamiglasa G-1000 l?źejszy to Kenai Force do 90g lub mocniejszy to Kenai Killer do 120g oba 9' w dwuskładach. Ja mam tego l?źejszego ,- bardzo udana konstrukcja dobrze zbalansowana przy dolniku do stopki kołowrotka 44cm bez docia?źenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Domyslam sie, ze to swietny kij, tylko wydac 1.5 tysiaka za wedke, ktorej moge nie wyciagnac pozniej z pokrowaca, to troche bez sensu. Jak juz wczesniej pisalem chce wybrac w miare cos taniego i skorzystac z kija tylko w ostatecznosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 W takim przypadku bym daleko nie szukał tylko coś w ten deseń http://allegro.pl/dragon-infinity-na-dorsza-75-180g-super-gr atis-i2215667773.html http://allegro.pl/shimano-beastmaster-ax-boat-270ml-10-120g- nowy-i2170724733.htmlNie jestem pewien czy dobrze pamiętam model ale chyba ten http://allegro.pl/wedka-mikado-sensual-pilk-2-70m-190g-kurie r-0zl-i2211319429.htmlkijek jeden z koleg?łw dość często adaptuje do cię?źkiej szczupakowej roboty nad Odrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 No chyba, ?źe : http://allegro.pl/dragon-millenium-hd-catfish-spinn-3-00m-gr atisy-i2180185374.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek_1990 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Ja szczerze polecam Dragon Multi Tip Boat Thytan 2.553 szczyt?łwki w komplecie.1 - 60-150g2 - 100-200g3 - 150-250U?źywam tego kija na dorsze, byłem ju?ź kilka razy i nigdy mnie nie zawi?łdł, wujek tym kijem wyciągnął 10kg łososia i r?łwnie?ź czasami mu po?źyczam. Do tego plusem jest to, ?źe są 3 wymienne szczyt?łwki i wędka słu?źy mi do połowu sum?łw oraz karpi.Kołowrotek jaki posiadam to shimano exage 600fb.Szczerze m?łwiąc trochę cię?źki ale solidny, coś za coś. Kij naprawdę bardzo solidny w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 http://www.zebco.pl/strona/p/product/id/339.htmlSłyszałem, ?źe te DF-y to znakomite, mocne wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 sory lukomat,- nie doczytałem, ?źe to być tani zakup... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 sory lukomat,- nie doczytałem, ?źe to być tani zakup... Arek, Ty ju?ź w tej niemcowni języka polskiego zapominasz, co to ma być; ?źe to być tani zakup... co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Kija nie polecę bo się nie znam, ale uwaga dla nieuwa?źnie czytających podpowiadaczy.Kij ma być trzyczęściowy! Lukomat będzie z nim podr?ł?źował wiec jest ograniczony dł. transportową! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 moze czasm z konstrukcja zdania zajde po niemiecku :blush:za co przepraszam, ale czytac jeszcze potrafie kij 2,7 mogl byc 2 czesciowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Dziekuje za sugestie. W sumie nie docenilem Allegro. Jest z czego wybierac i ceny przystepne, wiec jesli kij wyladuje w szafie to zalu specjalnego z tego powodu nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi