Guzu Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Witam Natchniety pomyslem przez Kolege @gorgola, postanowilem podzielic sie z naszymi Forumowiczami kompletnym materialem instruktarzowym, o tym jak przeprowadzic szybki i bezproblemowy serwis lozyska oporowego w Shimano Stella SW 2001. Metodologia pracy i sposob w jaki to sie odbywa wynikaja tylko i wylacznie z moich doswiadczen. Nikt mnie tego nie uczyl, u nikogo nie podgladalem. Wypracowalem sobie taka metode...i mi sie sprawdza. Kolowrotek przed przegladem lozyska oporowego. Tyle w temacie. Mam nadzieje ze zamieszczony material sie komus przyda. Nie polecam robic tego na wyscigi. Zamieszczam ten post by pokazac, ze mozna to przy pomocy prostych narzedzi zrobic i sprawdzic. Gdy stanie sie tak, ze lozysko oporowe przepusci w warunkach na lowisku... Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Można,dało sie????pewnie że można,i ja sam taki właśnie serwis poczyniłem,bo miałem dosc wysyłania znowu do serwisantówpo całej Polsce,kasa za wysyłke w dwie strony(wiadomo za darmo nikt tez raczej nie zrobi)a to tylko jedno i niemałe łożysko oporowe,wiec trzeba i samemu,i teraz jak to oglądam,to więcej zajeło robienie zdjęć i opis jak serwis tej oporówki,dzieki @guzu za foty i komentarz do nich,i jeszcze ogromne podziękowania dla@JOZI,(jakże cenny serwis telefoniczny ) ps:@guzu,tak patrze na zdjecia tej twojej stelli z opisu,to moja jest,normalnie jak nówka ......a twoja widać ze na pólce nie leży ale ma co robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 dzięki,widać nie trudna robota,to nie odrzutowiec zachęcam wszystkich do grzebania w kręćkach gorgol na półce się stelli nie trzyma może spaść lepiej w pościel zawinąć i pod tapczan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 dzięki,widać nie trudna robota,to nie odrzutowiec zachęcam wszystkich do grzebania w kręćkach gorgol na półce się stelli nie trzyma może spaść lepiej w pościel zawinąć i pod tapczan Najlepiej w pokrowcu neoprenowym, pudełku kartonowym i w segmencie pokojowym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 dzięki,widać nie trudna robota,to nie odrzutowiec zachęcam wszystkich do grzebania w kręćkach gorgol na półce się stelli nie trzyma może spaść lepiej w pościel zawinąć i pod tapczan Najlepiej w pokrowcu neoprenowym, pudełku kartonowym i w segmencie pokojowym . ......w domu towarowym,schronie przeciw atomowym a żeś Józiu rymem zasunął.Spoko moja tez ma co robic,tylko porównałem swoja i guza,i moja nie taka wcale straszna,wiec jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witoldn Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Ze swoich obserwacji dodam, że czasem problem nie leży w zaklejeniu smarem, a w sprężynce / sprężynkach dociskających wałeczki. Delikatne ich rozciągnięcie też może pomóc. Podkreślam słowo delikatne by nie przerobić kołowrotka na młockarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi