Skocz do zawartości

Serwis lozyska oporowego Shimano Stella SW 2001

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Natchniety pomyslem przez Kolege @gorgola, postanowilem podzielic sie z naszymi Forumowiczami kompletnym materialem instruktarzowym, o tym jak przeprowadzic szybki i bezproblemowy serwis lozyska oporowego w Shimano Stella SW 2001.

Metodologia pracy i sposob w jaki to sie odbywa wynikaja tylko i wylacznie z moich doswiadczen. Nikt mnie tego nie uczyl, u nikogo nie podgladalem. Wypracowalem sobie taka metode...i mi sie sprawdza.

Kolowrotek przed przegladem lozyska oporowego.

Tyle w temacie. Mam nadzieje ze zamieszczony material sie komus przyda.

Nie polecam robic tego na wyscigi.

Zamieszczam ten post by pokazac, ze mozna to przy pomocy prostych narzedzi zrobic i sprawdzic. Gdy stanie sie tak, ze lozysko oporowe przepusci w warunkach na lowisku...

Pozdrawiam

Guzu

post-16-1348916809,6917_thumb.jpg

post-16-1348916809,7823_thumb.jpg

post-16-1348916809,9021_thumb.jpg

post-16-1348916810,1344_thumb.jpg

post-16-1348916810,6358_thumb.jpg

post-16-1348916811,5682_thumb.jpg

post-16-1348916811,8412_thumb.jpg

post-16-1348916812,2299_thumb.jpg

post-16-1348916812,5813_thumb.jpg

post-16-1348916812,6845_thumb.jpg

Można,dało sie????pewnie że można,i ja sam taki właśnie serwis poczyniłem,bo miałem dosc wysyłania znowu do serwisantówpo całej Polsce,kasa za wysyłke w dwie strony(wiadomo za darmo nikt tez raczej nie zrobi)a to tylko jedno i niemałe łożysko oporowe,wiec trzeba i samemu,i teraz jak to oglądam,to więcej zajeło robienie zdjęć i opis jak serwis tej oporówki,dzieki @guzu za foty i komentarz do nich,i jeszcze ogromne podziękowania dla@JOZI,(jakże cenny serwis telefoniczny :mellow: )

ps:@guzu,tak patrze na zdjecia tej twojej stelli z opisu,to moja jest,normalnie jak nówka B) ;) ......a twoja widać ze na pólce nie leży ale ma co robic.

dzięki,widać nie trudna robota,to nie odrzutowiec :lol:

zachęcam wszystkich do grzebania w kręćkach

gorgol na półce się stelli nie trzyma może spaść :mellow: lepiej w pościel zawinąć i pod tapczan

Najlepiej w pokrowcu neoprenowym, pudełku kartonowym i w segmencie pokojowym :D.

dzięki,widać nie trudna robota,to nie odrzutowiec :lol:

zachęcam wszystkich do grzebania w kręćkach

gorgol na półce się stelli nie trzyma może spaść :mellow: lepiej w pościel zawinąć i pod tapczan

Najlepiej w pokrowcu neoprenowym, pudełku kartonowym i w segmencie pokojowym :D.

......

w domu towarowym,schronie przeciw atomowym :lol: a żeś Józiu rymem zasunął.

Spoko moja tez ma co robic,tylko porównałem swoja i guza,i moja nie taka wcale straszna,wiec jest dobrze :mellow: