Skocz do zawartości
  • 0

Nowy Garmin Echomap Ultra

psulek

Pytanie

Jako że ten model nie ma swojego tematu, a zanabyłem - wrzucam kilka screenów z pływania. Przetwornik na razie GT30, bo nie chce mi się wywlekać łajby. W każdym razie wiem, gdzie w tym sezonie się mocniej przyłożę. Zrzuty robione na Wiśle, woda 3-4m.

post-46318-0-35525200-1562890304_thumb.jpg

post-46318-0-95927300-1562890311_thumb.jpg

post-46318-0-82810600-1562890320_thumb.jpg

Lepsza rozdziałka tu

https://photos.app.goo.gl/HRPNHSKFhsPy7WiF9

Edytowane przez psulek
  • Like 4

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Menu to kwestia przyzwyczajenia. To jak przy zmianie telefonu - pierwszy dzień trochę nieswojo, a później już leci. Mnie bardziej wkurzają przyciski w zagłębieniach ramki w Ti2. Ogólnie echo bardzo fajne, responsywność ekranu super, zarówno suchego jak i mokrego. Soft działa bardzo płynnie. Jedynie zrzut ekranu trochę trwają.

Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Pawel, masz może jakieś zrzutu z klasycznego sonaru? To jest moim zdaniem najsłabsza strona poprzedniego modelu - przynajmniej z GT40

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Przy sonarze od kompletu zdecydowanie lepszy obraz, nawet na echomap 92 plus.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

• 0

Pawel, masz może jakieś zrzutu z klasycznego sonaru? To jest moim zdaniem najsłabsza strona poprzedniego modelu - przynajmniej z GT40

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Z przetwornikiem od zestawu zdecydowanie lepiej, nawet na 92 plus. Mam filmik to mogę Ci wysłać

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

• 0

Siarq, to jest robione na zwykłym GT30. Testowane na Wiśle, dosyć silny nurt, co zresztą widać po śmieciu w toni. Ale fakt, obraz z Garmina nie jest tak gładki jak u innych. Mi wystarczy, że widzę małe muldki na piachu pływając po blatach. A z odległości kilkudziesięciu centymetrów na ekranie 10" ziarnistości po prostu nie widać. Co innego na monitorze.

Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka

• 0

Cena katalogowa 9800 za 10" z GT54 i 13700 za 12" z GT54. Echo wspiera LVS12 z oraz LVS32 z black boxem. Natomiast który lepszy to ciężkie pytanie - Garmin ma sporo przetworników z Side Vu, nawet wersje morskie na 260Khz, gdzie zasięg jest po 150-200m na stronę - np GT41/51. Ja jeszcze powalczę trochę z tematem na GT30, zobaczę ile dam radę z niego wycisnąć, chociaż warunki do testów są kijowe. Na razie szkoda mi czasu.

Edytowane przez psulek

• 0

domnie dzis dotarl ten zestaw ultra10 + lvs32, chwile sie pobawilem w trybie demo

Z pierwszych pozytwnych wrazen to:

- wypianany uchwyt garmina musze przyznac, ze swietna sprawa

- sprzet chodzi plynnie , przeskoki miedzy oknami itd. - ok

-black box  kawal zelastwa , w porownaniu do 3d z lowrance jest duzo ciezszy ,

-obrazowanie live , chodz nie jest jakos super wyrazne , to robi wrazenie.

Obrazowanie sonaru bocznego , to z loga trybu demo jest slabe,a nawet bardzo slabe. duza ziarniastosc obrazu , brak szczegulowosci . W porownaniu do lowrance/simrad/hm loga demo ,to musza jeszcze sporo poprawic...

jak zainstaluje i poplywam to zdam relacje coz to warte jest :)

Edytowane przez siarq
  • Like 4