Skocz do zawartości
  • 0

Nowy Garmin Echomap Ultra

psulek

Pytanie

Jako że ten model nie ma swojego tematu, a zanabyłem - wrzucam kilka screenów z pływania. Przetwornik na razie GT30, bo nie chce mi się wywlekać łajby. W każdym razie wiem, gdzie w tym sezonie się mocniej przyłożę. Zrzuty robione na Wiśle, woda 3-4m.

post-46318-0-35525200-1562890304_thumb.jpg

post-46318-0-95927300-1562890311_thumb.jpg

post-46318-0-82810600-1562890320_thumb.jpg

Lepsza rozdziałka tu

https://photos.app.goo.gl/HRPNHSKFhsPy7WiF9

Edytowane przez psulek
  • Like 4

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Cześć, nabyłem ploter Garmin Echomap Ultra 102sv z przetwornikiem GT54 (przetwornik będzie zamontowany na pawęży pontonu).

Chciałbym zamontować drugi przetwornik na froncie pontonu, w celu monitorowania głebokości wody np w odległości 5-15m przed pontonem.

Czy da się to zrealizować?

Da się zamontować dwa przetworniki, ale pod warunkiem że jedne będzie panoptix, a drugi "zwykły". Przetestowany ultra 102sv i gt 56

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

• 0

Da się zamontować dwa przetworniki, ale pod warunkiem że jedne będzie panoptix, a drugi "zwykły". Przetestowany ultra 102sv i gt 56

Rafał, akurat Ultra obsłuży i dwa livescope/PS-y - ma dwa złącza network do tego a nawet przecież ona obsługuje bezpośrednio i bezmodułowo protezę, czyli LVS-12

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Rafał, akurat Ultra obsłuży i dwa livescope/PS-y - ma dwa złącza network do tego a nawet przecież ona obsługuje bezpośrednio i bezmodułowo protezę, czyli LVS-12

jestem ciekaw czy poprzez drugie złącze network można podłączyć dodatkowy wyświetlacz", np inną echosondę z wyjściem network by mieć na jednej np. panoptix, a na drugiej boczny. Jest to chyba funkcja helm

• 0

Cześć, czy Scotty 241+367 dadzą rade porządnie utrzymać Garmin Echomap Ultra 102? (montaż na przedniej ławce pontonu).

Wiem, że 367 jest dla echo 7-9', ale wersja big tj 173 nie działa już z 241, trudno osiągalna i okolice 500 zł ...co wydaje się troche przesadne - no chyba że jest tego warte?

Będę wdzięczny za sugestie.

Pozdrawiam.

• Like 1

• 0

Cześć, czy Scotty 241+367 dadzą rade porządnie utrzymać Garmin Echomap Ultra 102? (montaż na przedniej ławce pontonu).

Wiem, że 367 jest dla echo 7-9', ale wersja big tj 173 nie działa już z 241, trudno osiągalna i okolice 500 zł ...co wydaje się troche przesadne - no chyba że jest tego warte?

Będę wdzięczny za sugestie.

Pozdrawiam.

Nie wiem jak Scott, ja używam boriki do 102sv i w ślizgu przy prędkości około 40km daje radę (oczywiście czujnik wyciągnięty z wody [emoji41])post-64358-1670510841,5159_thumb.jpg

Edytowane przez Mateos_74

• 0

Możesz rozważyć kupno samego ekranu np:

https://happyangler.com/product/garmin-echomap-ultra-102sv-without-transducer-69380068/?nosto=frontpage-nosto-3

Sporo osób zmienia GT54 na GT56 i jesteś wstanie kupić za 650 zł nowy GT54 z drugiej ręki....

Nie bardzo rozumiem jaki to ma sens skoro w tym samym sklepie można kupić od razu z przetwornikiem 89 Euro drożej

• 0

Możesz rozważyć kupno samego ekranu np:

https://happyangler.com/product/garmin-echomap-ultra-102sv-without-transducer-69380068/?nosto=frontpage-nosto-3

Sporo osób zmienia GT54 na GT56 i jesteś wstanie kupić za 650 zł nowy GT54 z drugiej ręki....

Podaj linka do oferty GT54 za 650 zł.