Skocz do zawartości
  • 0

Nowy Garmin Echomap Ultra

psulek

Pytanie

Jako że ten model nie ma swojego tematu, a zanabyłem - wrzucam kilka screenów z pływania. Przetwornik na razie GT30, bo nie chce mi się wywlekać łajby. W każdym razie wiem, gdzie w tym sezonie się mocniej przyłożę. Zrzuty robione na Wiśle, woda 3-4m.

post-46318-0-35525200-1562890304_thumb.jpg

post-46318-0-95927300-1562890311_thumb.jpg

post-46318-0-82810600-1562890320_thumb.jpg

Lepsza rozdziałka tu

https://photos.app.goo.gl/HRPNHSKFhsPy7WiF9

Edytowane przez psulek
  • Like 4

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pisałem w wątku o livescope że mam problem ze śnieżeniem ekranów .

Wstawię tutaj żeby było dla potomnych ….

Zaproponowany przez Maćka na jego blogu sposób poradzenia sobie z tym problemem poprzez dwa źródła zasilania plus filtry plus uziemienie do metalowej sztycy rozwiązało ten problem :)

Maćku jesteś wielki ????????????

• 0

ok, ale nie w takim stopniu wydolny i nie metalowy- jak w gpsmapach

Maciek, radiator jest metalowy. Wierz mi. Plastikowy radiator jest przecież bez sensu. Czuć nawet po wadze, Ultra jest nieproporcjonalnie cięższa niż zwykły Echomap. Nie bez powodu to echo obsługiwało LVS12 jak GPSMAP.

• 0

Maciek, radiator jest metalowy. Wierz mi. Plastikowy radiator jest przecież bez sensu. Czuć nawet po wadze, Ultra jest nieproporcjonalnie cięższa niż zwykły Echomap. Nie bez powodu to echo obsługiwało LVS12 jak GPSMAP.

Wierzę Paweł, miałem zwykłego uhd małego i teraz gpsmap,  z ultrami to krótko się poznawałem- gościnnie. Dzięki za naprostowanie, 84xx robi z 12tką- mój już nie . Overall , czasami brakuje panelu z przyciskami fizycznymi u mnie na gpsmap 923xsv, wiem że można dokupić, ale w ultrze jest to jedna z jej większych zalet

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1

• 0

Koledzy pomocy. Jestem na rybach i mam taki odczyt na echu. Co mam źle ustawione.

attachicon.gif IMG20230531201155.jpg

To nie twoja wina, mapa bazowa jest mocno niedokładna, narysuj swoje izobaty uruchamiajac zapis quickdraw albo pobierając mapkę ze społeczności- o ile istnieje

• 0

Skoro jest  w społeczności, to możesz pobrać- o ile masz ekran dodany do swojego AC, masz sformatowaną kartę AC i skomunikujesz smartfon z ekranem torem WiFi. Co do przesunięcia- nie wiem jaki jest stan realny, jaka to woda? podaj nazwę, to sprawdzę u siebie, bo mam pakiet navionics garmin. 

• 0

Prze

Są normalne, tzn.?

Normalne w sensie koordynatów GPS.  po przeróbce do programu batymetrycznego- siedzą w obrysie zbiornika na bazie geoportalu.  To, że widzisz je przesunięte względem mapy bazowej - nie jest rzeczą szczególnie istotną, no chyba, że stoisz na suchym brzegu a mapa pokazuje kilka metrów głębokości.