Skocz do zawartości
  • 0

Nowy Garmin Echomap Ultra

psulek

Pytanie

Jako że ten model nie ma swojego tematu, a zanabyłem - wrzucam kilka screenów z pływania. Przetwornik na razie GT30, bo nie chce mi się wywlekać łajby. W każdym razie wiem, gdzie w tym sezonie się mocniej przyłożę. Zrzuty robione na Wiśle, woda 3-4m.

post-46318-0-35525200-1562890304_thumb.jpg

post-46318-0-95927300-1562890311_thumb.jpg

post-46318-0-82810600-1562890320_thumb.jpg

Lepsza rozdziałka tu

https://photos.app.goo.gl/HRPNHSKFhsPy7WiF9

Edytowane przez psulek
  • Like 4

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Panowie posiadający Livescope.

Czy macie opcje dodać do widoku Live/Side/sonar na jednym ekranie ?

Widzę ze niektórzy maja taka opcje. A ja szukałem w dodawaniu widoku i za cholerę nie mam opcji tego dodać razem.

Bez problemu można dodać pod warunkiem, że masz wpięty kabel przetwornika livescop do echosondy.

Edytowane przez Incza

• 0

Może masz do odsprzedania jedna :)

jedną popsułem ucząc się to naklejać ;) tzn. mam, ale wymaga pewnie jakiejś renowacji - umycia... ;)

Polecam zastosowanie taśmy malarskiej, czyli przyłożenie folii w odpowiednie miejsce, przykleić taśmą folię do ekranu -  z jednej strony tworząc jakby zawias, odkleić podkład i taśma trzymając nam markę położy idealnie folię na ekranie

Którą kupiłeś bo są różne, antyrefleksyjne i clear?

Przykro mi ale nie pamiętam a jakoś nie mogę odkopać maila z zamówieniem...

... ale jakbym miał wybierać jeszcze raz to wybrałbym antyrefleksyjny...

Edytowane przez amalker

• 0

Witajcie, nie mogę aktywować procedury zrzutu ekranowego w ultra 102sv . W instrukcji mam:

Ustawienia》System》Wyświetlanie》Wykonaj zrzut ekranowy》Włącz i w Wyświetlaniu Nie mam takiej opcji - karta pamięci jest w gnieździe... jest jakiś błąd w tłumaczeniu?

• 0

Skoro jest w społeczności, to możesz pobrać- o ile masz ekran dodany do swojego AC, masz sformatowaną kartę AC i skomunikujesz smartfon z ekranem torem WiFi. Co do przesunięcia- nie wiem jaki jest stan realny, jaka to woda? podaj nazwę, to sprawdzę u siebie, bo mam pakiet navionics garmin.

To jezioro nyskie. Gdzie w ustawieniach jest opcja wyboru mapy?

Grzebałem w tych danych w marcu, są normalne , mapę wędkarska znajdziesz do wyboru w menu map

Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka

mnju

Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka

• 0

Czesc, posiadam przetwornik GT54UHD.

Dzis bylem na rybach i mialem dziwne odczyty, i nie wiem czy jezioro az tak mocno kwitnie czy mam uszkodzony przetwornik.

Zauwazylem kilka niefajnych rys na przetworniku spowodowanych przeciaganiem pontonu po ziemi, zalaczam fotke.

Czy tego typu rysy moga wplywac na odczyty?

Pozdrawiam.

post-75619-0-57203400-1694613508_thumb.png

• 0

Czesc, posiadam przetwornik GT54UHD.

Dzis bylem na rybach i mialem dziwne odczyty, i nie wiem czy jezioro az tak mocno kwitnie czy mam uszkodzony przetwornik.

Zauwazylem kilka niefajnych rys na przetworniku spowodowanych przeciaganiem pontonu po ziemi, zalaczam fotke.

Czy tego typu rysy moga wplywac na odczyty?

Pozdrawiam.

Jak dla mnie nie powinno mieć to wpływu .

Próbowałeś zmniejszyć wzmocnienie w ustawieniach ?

• 0

Panowie dzieki za info, asap wybiore sie na wode i sprawdze.

Generalnie odczyty dna byly dokladne jak zawsze, ale odczyty ryb i lawic ryb byly dziwne...dziwne tj takie zbite masy nizeli łuki lub grupa łuków jeden nad drugim w przypadku ławic okonii...

Sprawdze jeszcze raz dokladnie i dam tutaj znac.

P.S-tak, ogolnie musialem plywac na wzmocnieniu max 30%, bo powyzej totalna sieka podczas prezentowania widoku wody (dno jest ok).

Edytowane przez wook-wlkp