Skocz do zawartości

Tica Fario 9' 7-17g

kubaS 1

Rekomendowane odpowiedzi

Kijek fajny ale nie pod klenia

cw. to nie maksymalne raczej a w jakim najlepiej pracuje

moc kijka to chyba 17 lb

Sandacz mo?źe szczupak na lekko

Miałem taki kijek sprzedałem zostawiłem sobie Tica Fario 10-28 20 lb

8,6 długość (do?źywocie)

czułość kijka 7-17 nie jest najlepsza ,a i nie załaduje się przy małych przynętach, dosyć szybki

co dziwne mocniejszy kijek czułość bardzo dobra

w tej cenie jeden z lepszych kijk?łw

mam kijka kijk?łw w tym pracowniane i o Tice mam bardzo dobre zdanie

pozd.

mo?źe wielmo?źny Pan zorro się wypowie bo miał takiego tylko do 21 g ?

Nawet ma nadal, tylko 2,90... Miał, to być produkt zastępczy za Zodiaka ale to nie to... Niby ugina się pod rybką ładnie, dosyć głęboko ale jak przyzwoicie nie zatniesz zwierzaka to rybki czasem spadają... :unsure: Jak dla mnie jest zdecydowanie za szybki ten patyk...

21 g 2,90 Zupełnie inny kijek z bardziej spolegliwą szczyt?łwką

Kijek musi pasować łowiącemu i nikomu więcej

Jeśli miałeś go w ręku i Tobie pasuje :D

Kleniowy on na pewno nie jest ale ryby o tym nie wiedzą

małą przynętą za daleko nie rzucisz i tyle

pozdr

Zerknij na to :

http://allegro.pl/shimano-technium-df-2-70-3-15g-prawie-jak- nowa-i2223792025.html

Je?źeli jest w takim stanie jak napisał sprzedawca to moim zdaniem warto się zastanowić. Mam wersję mocniejszą i sprawuje się super na kleniach.

Ja jakos nie przepadam za shimano, jak dla mnie sa za bardzo spolegliwe i tyle .

A ja chyba wszystkim na przekor zrobie i go kupie.Lube dobrze zaciac i szybkie patyki tym bardziej. :mellow:

No i niech Ci dobrze słu?źy.

Nie wiem czemu nie Konger, bo ja ostatnio nabyłem, jako tymczasowy, kijek kongera od forumowego kolegi, stał u niego za szafą i okazało się, ze to inny model ni?ź obaj myśleliśmy :lol: i na kt?łry miałem ochotę a okazał się tym o czym myślałem. Pięknie się nim łowi małymi przynętami. A z opisu nie jest typowym klenio-jaziowcem.

Ja kleniki lowie kijkiem do 18gr kreciol siemano 3000 i nie narzekam.pluje fajnie mikro wobkami nawet czuly chociaz przy takich malenstwach o drobnej pracy czasem ciezko jednak kazde musniecie o trawke pod woda czuc.Kolega pisze o Wisle a tam czasem trzeba brac pod uwage moc tej rzeki i co w niej zyje chociaz nie po to kupuje sie kijek.Moim zdaniem kijek pod klenia do 17gr bedzie ok roznica w dlugosc rzutu bedzie spora ale nie az tyle zeby dyskwalifikowala kiijek, zawsze mozna spuscic z pradem a do tego mozna tez pobiegac za bolkiem i z brzanka sobie poradzi.Jesli kolega kupi typowy kijek pod klenika to super tylko ze bedzie on tylko na klenia gdy kupi cos mocniejszego to bedzie mial taki bardziej uniwersal ktory nie do konca pozbawi go przyjemnosci z polowu kleni.Najwazniejsze jest lowienie ryb a nie kupowanie sprzetu.Zreszta ilu userow tyle opini.Bierz to co chcesz nabierzesz doswiadczenia i nie bedziesz musial pytac.Jak nie podejdzie to sprzedasz takie zycie.

Samo cw nie wszytsko mowi o kijku.Jak mowilem ja lowie do 18gr kolega lowi kongerem do 10 3.05m powiem tak jego kijek jest przyjemny dobre czucie malych pestek fajnie sie nim macha ale nie widze roznicy w moim, a jesli mialbym isc nad Wisle to z pewnoscia wybralbym moj.Jego konger to fajny przyjemny kijaszek ale z jakims wiekszym przylowem moglby aczkolwiek niekoniecznie miec problemy ktorych moj by raczej nie mial.Bierz to co ci podpowiada gust jesli nie chcesz na nim polegac bierz to co ci podpowiadaja bardziej doswiadczeni forumowicze i masz problem z glowy.Kij za ciebie ryby nie zlowi jak sie wezniesz za lapanie to zapomniesz czym lowisz jak ci lowienie nie bedzie sprawailo przyjemnosci to zmienisz sprzet bo tak naprawde to nikt ci nie powie co TOBIE bedzie pasowalo to kwestia bardzo indywidualna