golenia Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 W viento fajny jest twithin'bar. Czasami przydaje się jak druga ręka jest zajęta. Mam i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 Wrzucisz foto jak toto nawija? Właśnie twitchin bar się przyda, jak trzeba ruszyć gumą, a ma się rękę zajętą obsługą panoptixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Panowie odgrzeje temat co polecacie do verta przynęty w zakresie 20+ plus 50-80 g ołowiu X zoga taka gx 8 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Ja mam do podobnego zestawu podpięty Abu Garcia premier . Generalnie chyba każdy będzie dobry. Ostatnio ktoś tu pisał o ciekawej funkcji - blokadzie spustu zwalniania szpulki - wciskasz i linka swobodnie jest wypuszczana - może kiedyś to sprawdzę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Dzięki Tomku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Panowie odgrzeje temat co polecacie do verta przynęty w zakresie 20+ plus 50-80 g ołowiuX zoga taka gx 8 kgKrzysiu tak naprawdę to nie ma większego znaczenia co tam założysz . Miałemem tatulę 100 i 200 było curado 201 teraz są zilliony , Każdy spełniał swoje zadanie .Popatrz na wagę również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 No właśnie kijek zapas mocy ma ale też nie chce go przeciążać wrzucę tatule 200 i powinno byc ok .Dzięki serdeczne .Zresztą dotrze kijek przymierze bo akurat takiej używam do zestawu z W4 vertical do 40g i jest ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 No właśnie kijek zapas mocy ma ale też nie chce go przeciążać wrzucę tatule 200 i powinno byc ok .Dzięki serdeczne .Zresztą dotrze kijek przymierze bo akurat takiej używam do zestawu z W4 vertical do 40g i jest ok .Do jakich przynęt używasz takiej gramatury w vercie? Pod Okonia ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Tomek, np. przy rzucaniu w kierunku ryby używam przynęt na główkach 10-15g żeby przynęta naturalnie zachowywała się w wodzie gdy mija rybę (nie spadała jej 'na głowę' jak kamień).Łowienie z systemami live, to nie tylko główki 50-60-70g ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 No właśnie kijek zapas mocy Ni wuja, nie rozumiem, co oznacza "zapas mocy". Że tak jak w autach, to w wędziskach jest jakieś "nitro"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Tomku nie łowie okoni vertykalnie bo to jedyna ryba którą uwielbiam łowić z ręki na Wszelaki sposób ale jak to mówią człowiek uczy się na błędach a więc chcąc na szybko skompletować sprzęt pod verta sandaczowego zakupiłem ów w4 do 40 g więc nakupiłem główek do zbrojenia od 20 do 50 g i kombinowałem i zauważyłem że czasem ryby lepiej reagowały na przynęty z mniejszym obciążeniem , więc po prostu zostawiam ten zestaw by móc bardziej finezyjnie zapracować przynęta przy mniejszym obciążeniu jednocześnie szukając czegoś co przy pelagicznych rybach pozwoli mi założyć te 70-80 g i nie klęknie podczas prezentacji przynęty stąd zakup taka gx 8 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2024 A widzisz bo kupiłem na ten sezon Shimano Yasei Zander Vertical Jig 1,90m 14-28g . I się zastanawiałem czy się mi przyda jednak . Miałem plan na okonie właśnie . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2024 (edytowane) Wiesz raz miałem taką sytuację że namierzyłem piękne drzewo na głębokości 5 m i dopiero jak zszedłem z gramaturą do 20g ryby zaczęły żreć a wcześniej podawałem 35,40,50wiec może akurat kijek będzie miał szansę połowić.Ja osobiście raczej zostawiam sobie ten delikatniejszy zestaw zawsze lepiej mieć niż nie mieć a co do okoni to próbowałem ale to albo wyższa szkoła jazdy która jeszcze przede mną albo po prostu nie chcą żreć na verta a że jak napisałem okonie z łapy to czysta frajda więc mocno się tym nie zrażam . Edytowane 14 Kwietnia 2024 przez Krzysiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Wiesz raz miałem taką sytuację że namierzyłem piękne drzewo na głębokości 5 m i dopiero jak zszedłem z gramaturą do 20g ryby zaczęły żreć a wcześniej podawałem 35,40,50wiec może akurat kijek będzie miał szansę połowić.Ja osobiście raczej zostawiam sobie ten delikatniejszy zestaw zawsze lepiej mieć niż nie mieć a co do okoni to próbowałem ale to albo wyższa szkoła jazdy która jeszcze przede mną albo po prostu nie chcą żreć na verta a że jak napisałem okonie z łapy to czysta frajda więc mocno się tym nie zrażam .No ja w vercie też mam problem ze skuszeniem okoni do brania . Wyjścia i zainteresowanie jest - skusić do brania - bardzo ciężko pewnie zostawię sobie go - może wykorzystam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Pablok Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2024 Witam chciałbym odświeżyć temat i poprosić o porady przy wyborze wędki i multiplikatora do verta. Przynęty do 80 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi