Skocz do zawartości

Multiplikator do verticala

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Ja mam do podobnego zestawu podpięty Abu Garcia premier . Generalnie chyba każdy będzie dobry. Ostatnio ktoś tu pisał o ciekawej funkcji - blokadzie spustu zwalniania szpulki - wciskasz i linka swobodnie jest wypuszczana - może kiedyś to sprawdzę ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

Panowie odgrzeje temat co polecacie do verta przynęty w zakresie 20+ plus 50-80 g ołowiu

X zoga taka gx 8 kg

Krzysiu tak naprawdę to nie ma większego znaczenia co tam założysz . Miałemem tatulę 100 i 200 było curado 201 teraz są zilliony , Każdy spełniał swoje zadanie .Popatrz na wagę również ;)

No właśnie kijek zapas mocy ma ale też nie chce go przeciążać wrzucę tatule 200 i powinno byc ok .

Dzięki serdeczne .

Zresztą dotrze kijek przymierze bo akurat takiej używam do zestawu z W4 vertical do 40g i jest ok .

Do jakich przynęt używasz takiej gramatury w vercie? Pod Okonia ?

Tomku nie łowie okoni vertykalnie bo to jedyna ryba którą uwielbiam łowić z ręki na Wszelaki sposób ale jak to mówią człowiek uczy się na błędach a więc chcąc na szybko skompletować sprzęt pod verta sandaczowego zakupiłem ów w4 do 40 g więc nakupiłem główek do zbrojenia od 20 do 50 g i kombinowałem i zauważyłem że czasem ryby lepiej reagowały na przynęty z mniejszym obciążeniem , więc po prostu zostawiam ten zestaw by móc bardziej finezyjnie zapracować przynęta przy mniejszym obciążeniu jednocześnie szukając czegoś co przy pelagicznych rybach pozwoli mi założyć te 70-80 g i nie klęknie podczas prezentacji przynęty stąd zakup taka gx 8 kg

Wiesz raz miałem taką sytuację że namierzyłem piękne drzewo na głębokości 5 m i dopiero jak zszedłem z gramaturą do 20g ryby zaczęły żreć a wcześniej podawałem 35,40,50wiec może akurat kijek będzie miał szansę połowić.

Ja osobiście raczej zostawiam sobie ten delikatniejszy zestaw zawsze lepiej mieć niż nie mieć a co do okoni to próbowałem ale to albo wyższa szkoła jazdy która jeszcze przede mną albo po prostu nie chcą żreć na verta a że jak napisałem okonie z łapy to czysta frajda więc mocno się tym nie zrażam .

Edytowane przez Krzysiu

Wiesz raz miałem taką sytuację że namierzyłem piękne drzewo na głębokości 5 m i dopiero jak zszedłem z gramaturą do 20g ryby zaczęły żreć a wcześniej podawałem 35,40,50wiec może akurat kijek będzie miał szansę połowić.

Ja osobiście raczej zostawiam sobie ten delikatniejszy zestaw zawsze lepiej mieć niż nie mieć a co do okoni to próbowałem ale to albo wyższa szkoła jazdy która jeszcze przede mną albo po prostu nie chcą żreć na verta a że jak napisałem okonie z łapy to czysta frajda więc mocno się tym nie zrażam .

No ja w vercie też mam problem ze skuszeniem okoni do brania . Wyjścia i zainteresowanie jest - skusić do brania - bardzo ciężko :) pewnie zostawię sobie go - może wykorzystam

• 8 miesięcy temu...