-PYTOON- Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Cześć,Postanowiłem założyć ten wątek, żeby zebrać w całość informacje na temat rozmiarów łożysk w multiplikatorach, na wzór katalogu łożysk w kołowrotkach spinningowych. W zasadzie zacznę od pytań jakich rozmiarów są łożyska podpierające worm shaft (posuw wodzika) w modelach: -TD Zillion 100sha-Daiwa Morethan 8.1-Daiwa T3-Daiwa Zillion HLC 1514-Scorpion XT 1000 ? Jakich producentów łożyska polecacie? Natknąłem się na łożyska w hedgehog studio ale nie podają ich wymiarów - również ceny dość wysokie, bo za dwa łożyska trzeba zapłacić około 24$. Z góry dziękuję za pomoc w temacie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimi Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Oczywiście, że na stronie hedgehog podają rozmiar ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 to oczywiście podaj link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 (edytowane) Coś w ten deseń poniżej zdaje się:https://www.hedgehog-studio.co.jp/product-list/7 Pod tytułem wątku podpisuję się obydwiema nogami Sam miałem zakładać, ale jeszcze nie zebrałem tzw. danych. Edytowane 20 Lipca 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Morethan PE SV - https://www.hedgehog-studio.co.jp/product/434 - np. tu są podane wymiary: 5x11x4 i 3x10x4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 to oczywiście podaj link https://www.hedgehog-studio.co.jp/product-list/98 Do wyboru do koloru. Pytanie drugie po co chcesz wstawiać łożyska za 80 zl w podparcie worma w tych multiplikatorach? Co chcesz osiągnąć? Z tego co kojarzę scorpion xt fabrycznie nie ma łożyska/łożysk w tym miejscu. Wodzik odłaczany podczas rzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 20 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Sławek na stronie są podane rozmiary łożysk dla szpul. Pod worm shaft nie ma A to jest kluczowa sprawa. Podparcie worma łożyskami pozwala na płynniejszą pracę multiplikatora, szczególnie pod obciążeniem. Wysokie modele w większości są wyposażone w tym miejscu w łożyska. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 20 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 -TD Zillion 100sha - 5x8x2,5-Daiwa Morethan 8.1 - 4x7x2,5-Daiwa T3 5x8x2,5-Daiwa Zillion HLC 1514 4x7x2.5-Scorpion XT 1000 ? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Sławek na stronie są podane rozmiary łożysk dla szpul. Pod worm shaft nie ma A to jest kluczowa sprawa. Podparcie worma łożyskami pozwala na płynniejszą pracę multiplikatora, szczególnie pod obciążeniem. Wysokie modele w większości są wyposażone w tym miejscu w łożyska -TD Zillion 100sha - 5x8x2,5-Daiwa Morethan 8.1 - 4x7x2,5-Daiwa T3 5x8x2,5-Daiwa Zillion HLC 1514 4x7x2.5-Scorpion XT 1000 ? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Jak widzę dałeś radę Jak znam życie linki pomogły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 21 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Linki nie, youtube pomógł. To są łożyska na których jest wsparty worm. Gdyby chodziło o szpule to linki są super! Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimi Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 https://www.hedgehog-studio.co.jp/phone/product-list/675?page=1 Tutaj są łożyska na worma i knoby ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Czyli w okolicznościach wymiany łożysk szpuli zilliona 100hl właściwy rozmiar to 5x11x4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 ... w punkt, Danielu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 ... w punkt, Danielu...Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 ... taki sam rozmiar jest w Liberto Pixy,na oryginalnej szpulce. W lekkiej z Ray" s Studio trzpień ma mniejszą średnicę...wpływ bazowego producenta ? Lekkie lożysko to 3x11x4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#Cub Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Ktoś potwierdzi, że w polik steeza ct idzie 3x10x4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 ... może @HaDe podpowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi