Skocz do zawartości

Katalog rozmiarów łożysk do multiplikatorów

-PYTOON-

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Postanowiłem założyć ten wątek, żeby zebrać w całość informacje na temat rozmiarów łożysk w multiplikatorach, na wzór katalogu łożysk w kołowrotkach spinningowych.

W zasadzie zacznę od pytań jakich rozmiarów są łożyska podpierające worm shaft (posuw wodzika) w modelach:

-TD Zillion 100sha

-Daiwa Morethan 8.1

-Daiwa T3

-Daiwa  Zillion HLC 1514

-Scorpion XT 1000 ?

Jakich producentów łożyska polecacie? Natknąłem się na łożyska w hedgehog studio ale nie podają ich wymiarów - również ceny dość wysokie, bo za dwa łożyska trzeba zapłacić około 24$.

Z góry dziękuję za pomoc w temacie!

• Like 1

Coś w ten deseń poniżej zdaje się:

https://www.hedgehog-studio.co.jp/product-list/7

Pod tytułem wątku podpisuję się obydwiema nogami  :D  Sam miałem zakładać, ale jeszcze nie zebrałem tzw. danych.

Edytowane przez Sławek Nikt

to oczywiście podaj link :P

https://www.hedgehog-studio.co.jp/product-list/98

Do wyboru do koloru.

Pytanie drugie po co chcesz wstawiać łożyska za 80 zl w podparcie worma w tych multiplikatorach? Co chcesz osiągnąć?

Z tego co kojarzę scorpion xt fabrycznie nie ma łożyska/łożysk w tym miejscu. Wodzik odłaczany podczas rzutu.

Sławek na stronie są podane rozmiary łożysk dla szpul. Pod worm shaft nie ma A to jest kluczowa sprawa.

Podparcie worma łożyskami pozwala na płynniejszą pracę multiplikatora, szczególnie pod obciążeniem. Wysokie modele w większości są wyposażone w tym miejscu w łożyska.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Sławek na stronie są podane rozmiary łożysk dla szpul. Pod worm shaft nie ma A to jest kluczowa sprawa.

Podparcie worma łożyskami pozwala na płynniejszą pracę multiplikatora, szczególnie pod obciążeniem. Wysokie modele w większości są wyposażone w tym miejscu w łożyska

-TD Zillion 100sha - 5x8x2,5

-Daiwa Morethan 8.1 - 4x7x2,5

-Daiwa T3 5x8x2,5

-Daiwa Zillion HLC 1514 4x7x2.5

-Scorpion XT 1000 ?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Jak widzę dałeś radę :) Jak znam życie linki pomogły  :D 

• 1 rok później...