Skocz do zawartości

Krótka jerkówka 180-190cm do 100-140g., dwuskład, krótki dolnik, waga max. 150g.

godski

Rekomendowane odpowiedzi

No i klasyczne 1,5kg oraz 3 kg. Jak widać 80cm pike`i można brać na klatę :-)d3f115525d0d2cd135186a6c21086285.jpg048f93798731c825d88b7f17738386c9.jpg

Podsumowując na sucho wydaje się, że 150g można efektywnie szarpać, bez znacznego poddawania się wędki.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez radeqs
  • Like 2

Andrzeju, przyszła mi do głowy Daiva Silvercreek 195 cm do 150 gr. Dwuskład. Tuba w komplecie. Próbowałem ciskać Alienem 40 cm. Bez problemu. Wyważa się z Plutonem. Jeśli chcesz, zważę i pomierzę.

215 gramów. Odpada.

A co do wyważenie kijka do ciężkich przynęt to nie wierzę w takie cuda. Na sucho może tak ale jak założysz przynętę 50 czy 100 gramów to przy takiej dźwigni to za cholerę nawet czołg podwieszając nie wyważysz.

Edytowane przez godski

• 3 tygodnie później...

Poszukuje kijka jak w temacie do przewożenia rowerem bez zbędnych problemów. Oczywiście cast

Sztywna ale sprężysta pała 1,75 do 1,90 m z krótkim dolnikiem ogarniająca 75 gramów bez problemow czyli z zapasem.

Ma to jeździć w stanie gotowym do boju czyli z multikiem więc wieloskłady odpadają.

Długość transportowa max 80- 90 cm 

Takie rzeczy tylko w erze ?

Szukasz jeszcze takiego kija? Odezwij się na priv

• 4 tygodnie później...

Savage Gear Skinny Water 198cm Big Lure&Jerk 130g waga 149g

Dzięki, kupiony do testów. Jak będzie wystarczająco sztywny i sprężysty to ciachnę go z góry i dołu i założę lżejsze przelotki a jak nie to odeślę.

No i doopa blada  :wacko: . W katalogu 148 gramów a w realu 188. Odsyłam i 30 zł w plecy jestem.