Skocz do zawartości

Woblery Abu Hi-Lo 15 cm/40 g. - warto nimi zamieszać wodę?

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio po niecałe 2 dychy za sztukę kupiłem nowe pływające woblery Abu hi-lo 15 cm/40g z regulowanym metalowym sterem.

Ma ktoś doświadczenia z tym du?źym modelem ABU?

Czy przy odpowiednim ustawieniem steru mo?źna ich u?źywać na 0,5 m. wodzie? A ile zejdą w d?łł na maksa?

Prace jest delikatna czy raczej jest mocno wyczuwalny na wędce?

Ciekawy jest spos?łb zamocowania kotwiczek. Nie ma k?łłek łącznikowych . Kotwice są mocowane bezpośrednio do uchwyt?łw przykręconych do woblera. Zamierzam wymienić kotwicę brzuszną bo wydaje mi się za mała w stosunku do średnicy przynęty.

I te kotwice w oryginalnym mocowaniu sa takie mało ruchliwe. K?łłka łącznikowe powinny to poprawić.

.

Cześć, to bardzo dobre woblery, i dobrze je kupiłeś (tanio). Przy ustawieniu steru max w poziomie powinny schodzić bez problemu na ok 6-8m, przy sterze ustawionym max w pionie powinny chodzić do 0,5m. Mam trochę takich na sprzeda?ź, z tym, ?źe mniejszych. B)

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=28129&am p;start=0&

Pozdrawiam

Jeszcze nie tak dawno , no tak ze dwadziescia lat temu(mo?źe ciut wiecej :mellow:)były to kilery na mazurskich jeziorkach i pewnie nie tylko.

Była to rzecz upragniona i prawie nie osiagalna dla zwykłego śmiertelnika :mellow:

Teraz ich swietność troszke zbladła, mimo to mo?źe warto sprubować?

Jeszcze nie tak dawno , no tak ze dwadziescia lat temu(mo?źe ciut wiecej :mellow:)były to kilery na mazurskich jeziorkach i pewnie nie tylko.

Była to rzecz upragniona i prawie nie osiagalna dla zwykłego śmiertelnika :mellow:

Teraz ich swietność troszke zbladła, mimo to mo?źe warto sprubować?

Dokładnie, a ?źe ich świetność zbladła to tylko kwestia dostępności nowszych i tańszych przynent. Gł?łwnie gum itd. B)

Dostałem kiedyś szt. 2 od dobrego kolegi. U?źywałem, byłem zadowolony. Łowne bestie. Z kotwiczkami radziłbym nie kombinować, są OK.

Dobrze prawi kolega @Roch, z kotwiczkami nie kombinuj. Łowię na te wobki ju?ź ze 30 lat i nigdy nie było problem?łw z kotwicami, tym bardziej, ?źe są to wzmacniane mustady. B)

Dzięki Panowie za odzew. Jak ktoś chce to prosze o priva to powiem gdzie mo?źna je kupić (nie u mnie). Ja kupiłem je przy okazji ściągania innego sprzętu to wyszło mi 20 zł.Z transportem dedykowanym wyjdzie dro?źej.

A jak praca?Mocno zamiatają?

Tylną kotwicę zostawię, ale brzuszną zmienię.Za mało wystaje poza obręb przynęty.A kotwice jak na przynetę w tej cenie rzeczywiście bardzo dobre.

Dzięki Panowie za odzew. Jak ktoś chce to prosze o priva to powiem gdzie mo?źna je kupić (nie u mnie). Ja kupiłem je przy okazji ściągania innego sprzętu to wyszło mi 20 zł.Z transportem dedykowanym wyjdzie dro?źej.

A jak praca?Mocno zamiatają?

Jeśli chodzi o pracę to tak pomiędzy Rapalą Oryginal a Salmo Minnow, natomiast najciekawszą pracę mają łamańce z mojego linku.

Mialem kiedys , chyba w 90-tych , ale nawet nie pamietam co sie z nim stalo , pewnie niezle zamieszal .... :mellow:

Wszystko się zgadza, tylko trzeba pamiętać, ?źe praca zmienia się zale?źnie od ustawienia steru. Taka praca jak na filmiku jest przy ustawieniach na płytką pracę. Prz ;) y ustawieniu steru do głębokiej pracy, wobek a?ź tak nie zamiata, chodzi drobniej.

;) B)

Widzę ?źe w Polsce te?ź mo?źna dostać w przyzwoitych pieniądzach:

http://www.szczupak.pl/produkt,1498

Ciekawa przynęta.Bardzo uniwersalna. Testowałem wczoraj. Rzeczywiście mo?źna poprowadzić od 10 cm do 4-5 metr?łw.

A tutaj jeszcze taniej:

http://www.fishclub.pl/woblery-c-744_746.html

Widzę ?źe w Polsce te?ź mo?źna dostać w przyzwoitych pieniądzach:

http://www.szczupak.pl/produkt,1498

Ciekawa przynęta.Bardzo uniwersalna. Testowałem wczoraj. Rzeczywiście mo?źna poprowadzić od 10 cm do 4-5 metr?łw.

A tutaj jeszcze taniej:

http://www.fishclub.pl/woblery-c-744_746.html

Fajnie, ?źe mo?źna je dostać. Ale byłbym ostro?źny, bo w tej chwili to masa podr?łbek krą?źy na rynku. Nie twierdzę, ?źe tak jest w tym wypadku, ale ostro?źność nie zawadzi. B)

• 8 lat później...