godski Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Ostatnio po niecałe 2 dychy za sztukę kupiłem nowe pływające woblery Abu hi-lo 15 cm/40g z regulowanym metalowym sterem. Ma ktoś doświadczenia z tym du?źym modelem ABU? Czy przy odpowiednim ustawieniem steru mo?źna ich u?źywać na 0,5 m. wodzie? A ile zejdą w d?łł na maksa? Prace jest delikatna czy raczej jest mocno wyczuwalny na wędce? Ciekawy jest spos?łb zamocowania kotwiczek. Nie ma k?łłek łącznikowych . Kotwice są mocowane bezpośrednio do uchwyt?łw przykręconych do woblera. Zamierzam wymienić kotwicę brzuszną bo wydaje mi się za mała w stosunku do średnicy przynęty.I te kotwice w oryginalnym mocowaniu sa takie mało ruchliwe. K?łłka łącznikowe powinny to poprawić. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Cześć, to bardzo dobre woblery, i dobrze je kupiłeś (tanio). Przy ustawieniu steru max w poziomie powinny schodzić bez problemu na ok 6-8m, przy sterze ustawionym max w pionie powinny chodzić do 0,5m. Mam trochę takich na sprzeda?ź, z tym, ?źe mniejszych. http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=28129&am p;start=0&Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Jeszcze nie tak dawno , no tak ze dwadziescia lat temu(mo?źe ciut wiecej )były to kilery na mazurskich jeziorkach i pewnie nie tylko. Była to rzecz upragniona i prawie nie osiagalna dla zwykłego śmiertelnika Teraz ich swietność troszke zbladła, mimo to mo?źe warto sprubować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Jeszcze nie tak dawno , no tak ze dwadziescia lat temu(mo?źe ciut wiecej )były to kilery na mazurskich jeziorkach i pewnie nie tylko. Była to rzecz upragniona i prawie nie osiagalna dla zwykłego śmiertelnika Teraz ich swietność troszke zbladła, mimo to mo?źe warto sprubować? Dokładnie, a ?źe ich świetność zbladła to tylko kwestia dostępności nowszych i tańszych przynent. Gł?łwnie gum itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Dostałem kiedyś szt. 2 od dobrego kolegi. U?źywałem, byłem zadowolony. Łowne bestie. Z kotwiczkami radziłbym nie kombinować, są OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Dostałem kiedyś szt. 2 od dobrego kolegi. U?źywałem, byłem zadowolony. Łowne bestie. Z kotwiczkami radziłbym nie kombinować, są OK. Dobrze prawi kolega @Roch, z kotwiczkami nie kombinuj. Łowię na te wobki ju?ź ze 30 lat i nigdy nie było problem?łw z kotwicami, tym bardziej, ?źe są to wzmacniane mustady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Dzięki Panowie za odzew. Jak ktoś chce to prosze o priva to powiem gdzie mo?źna je kupić (nie u mnie). Ja kupiłem je przy okazji ściągania innego sprzętu to wyszło mi 20 zł.Z transportem dedykowanym wyjdzie dro?źej. A jak praca?Mocno zamiatają? Tylną kotwicę zostawię, ale brzuszną zmienię.Za mało wystaje poza obręb przynęty.A kotwice jak na przynetę w tej cenie rzeczywiście bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Dzięki Panowie za odzew. Jak ktoś chce to prosze o priva to powiem gdzie mo?źna je kupić (nie u mnie). Ja kupiłem je przy okazji ściągania innego sprzętu to wyszło mi 20 zł.Z transportem dedykowanym wyjdzie dro?źej. A jak praca?Mocno zamiatają? Jeśli chodzi o pracę to tak pomiędzy Rapalą Oryginal a Salmo Minnow, natomiast najciekawszą pracę mają łamańce z mojego linku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Fajne przynęty. Mnie rozśmieszają - serio. Praca jest taka dziwna i wariacka, ?źe rozśmiesza. Ale łowią. Na łamańca flagowca złowiłem w zeszłym roku... sandacza. Głupie te ryby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Mialem kiedys , chyba w 90-tych , ale nawet nie pamietam co sie z nim stalo , pewnie niezle zamieszal .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Mo?źe szczupaki po?źarły. Dzięki za film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Mialem kiedys , chyba w 90-tych , ale nawet nie pamietam co sie z nim stalo , pewnie niezle zamieszal .... Wszystko się zgadza, tylko trzeba pamiętać, ?źe praca zmienia się zale?źnie od ustawienia steru. Taka praca jak na filmiku jest przy ustawieniach na płytką pracę. Prz y ustawieniu steru do głębokiej pracy, wobek a?ź tak nie zamiata, chodzi drobniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Mi to w graj. Ja tylko płytką uwa?źam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Widzę ?źe w Polsce te?ź mo?źna dostać w przyzwoitych pieniądzach: http://www.szczupak.pl/produkt,1498 Ciekawa przynęta.Bardzo uniwersalna. Testowałem wczoraj. Rzeczywiście mo?źna poprowadzić od 10 cm do 4-5 metr?łw. A tutaj jeszcze taniej: http://www.fishclub.pl/woblery-c-744_746.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Widzę ?źe w Polsce te?ź mo?źna dostać w przyzwoitych pieniądzach: http://www.szczupak.pl/produkt,1498 Ciekawa przynęta.Bardzo uniwersalna. Testowałem wczoraj. Rzeczywiście mo?źna poprowadzić od 10 cm do 4-5 metr?łw. A tutaj jeszcze taniej: http://www.fishclub.pl/woblery-c-744_746.html Fajnie, ?źe mo?źna je dostać. Ale byłbym ostro?źny, bo w tej chwili to masa podr?łbek krą?źy na rynku. Nie twierdzę, ?źe tak jest w tym wypadku, ale ostro?źność nie zawadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Sorry za odkopanie tematu .Zaesze marzylem aby miec tego klasyka w swoim pudelku .I zastanawia mnie czy wersje 15 lub 20cm da sie ustawic tak aby dchodzila na max 50cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi