Flyman Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Kolego Rózgaś! Zdjęcie profilowe mówi samo za siebie. Proszę nie obrażaj innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 A propos trolingu na Wiśle okręgu mazowieckiego.Polecam ostatnie kilka minut filmuhttps://youtu.be/V5j6iE0Tr5E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlapSeRybe Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 A tak w ogóle to trzeba mieć zryty łeb żeby takie rzeczy nagrywać i wstawiać100% poparcia. Należy się kierować zdrowym rozsądkiem. Jedna ryba ponad limit dobowy albo kilka centymetrów za mało lub zabrać tarlaka z przyłowu, kilka wędek więcej, zakazana metoda połowu. Komu się to nie przydażyło? Normalna sprawa, świat się od tego nie zawalił. Tak sobie myślę, że cały ten RAPR w ogóle nie jest potrzebny. Zamiast egzaminu na karte wędkarska, egzamin że zdrowego rozsądku. Koniecznie zlikwidować straż wędkarska i zakazać kontroli bo wędkarze będą się zdrowym rozsądkiem kierować. Nie będzie podpiepszania, nagrywania i każdy będzie łowić tak jak mu zdrowy rozsądek nakazuje. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyman Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 100% poparcia. Należy się kierować zdrowym rozsądkiem. Jedna ryba ponad limit dobowy albo kilka centymetrów za mało lub zabrać tarlaka z przyłowu, kilka wędek więcej, zakazana metoda połowu. Komu się to nie przydażyło? Normalna sprawa, świat się od tego nie zawalił. Tak sobie myślę, że cały ten RAPR w ogóle nie jest potrzebny. Zamiast egzaminu na karte wędkarska, egzamin że zdrowego rozsądku. Koniecznie zlikwidować straż wędkarska i zakazać kontroli bo wędkarze będą się zdrowym rozsądkiem kierować. Nie będzie podpiepszania, nagrywania i każdy będzie łowić tak jak mu zdrowy rozsądek nakazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 A tak w ogóle to trzeba mieć zryty łeb żeby takie rzeczy nagrywać i wstawiaćJak przeglądałem po weekendzie wątek Wisły Warszawskiej to mi jakoś zbrakło paru postów... i znalazłem je tutaj grzecznie czytałem i jedynie powyższy mnie skusił do komentarz... W ogóle to zryty łeb się ma jak znając regulamin stowarzyszania nad dany rok opłaca się składni w tymże stowarzyszeniu a potem się ów regulaminu nie przestrzega i tyle. Żadnego relatywizmu tu nie może być, ani przez okulary czasopism wędkarskich ani przez przynależność lub pracę dla branży wędkarskiej lub bycie przewodnikiem itp itd. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarski365.pl Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 (edytowane) jak Nam tak zależy na wodach i rybach to mam propozycję, w rok lub dwa przed wyborami wybrać sobie okręg, przeczytać lokalną ordynację wyborczą i przepisy o zakładaniu kół. Jak się zbierze np 2000 osób to można założyć nawet 100 kół wędkarskich (po 20 osób ) minimum to 15 osób. 100 kół daje 100 delegatów na zjazd okręgowy, gdzie liczba kół w całym OM pewnie nie przekracza 200 kół tyle że delegatów duże koła mają więcej niż jednego, Nie ma szans aby przy tylu głosach ze 2-3 osoby nie weszły do ZO OM PZW. I juz można po pierwsze patrzyć na ręce i działać. w Mniejszych okręgach jest to nawet łatwiejsze. I wszystko zgodnie z prawem tego stowarzyszenia.Potrzeba 2-4 lata, grona chętnych, których stać na opłacenie składek w danym okręgu przez ten czas. Inny sposób to rozdysponować te 2000 osób po 100 kołach ale pójść na zebrania w tych kołach (na zebrania czasem chodzi tylko 20 osób z kół które maja nawet po 1000 członków) i zostać wybranym do władz i jako delegaci w tych 100 kołach i działać i zmieniać. Chcieć, mieć plan i robić Edytowane 29 Lipca 2019 przez wedkarski365 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Co wy tam opowiadać, ja słyszałem że to nie był żaden trolling tylko "wywóz żywca". Ha ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 No i niestety film zdjęty. Ciekawe dlaczego.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 (edytowane) Nie wiem czy można w ten sposób udostępniać wizerunek. Może przestraszył się rozprawy sądowej bo umieszczający film nie jest organem rozstrzygajacym o winie, a zrobił to pisząc że są klusownikami. Myślę że w ogóle jest trudno udowodnić winę w tym przypadku. Wystarczy zrzucić silnik na luz i już lowimy w dryfie, albo papierochem przypalic plecionke i mieliśmy zaczep który puścił itd. Edytowane 29 Lipca 2019 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 ... A tak w ogóle to była dorożka, a ona nie jest zakazana.... Morał z bajki taki - nie chodź w kasku na jagody. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 ... A tak w ogóle to była dorożka, a ona nie jest zakazana.... Morał z bajki taki - nie chodź w kasku na jagody. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaO żesz, nie pomyślałem o tym, masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 (edytowane) Wina na filmie jest ewidentna. Publikację można by próbować podciągnąć pod działanie w uzasadnionym interesie publicznym, bo tak rozumiem intencję autora filmu. Pytanie również czy panowie byli na rybach prywatnie czy zawodowo? Łódz chyba nie jest ich prywatną własnością, bo pojawia się w innych produkcjach taże z warszawskiej Wisły? Edytowane 29 Lipca 2019 przez pointman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Lepiej do "Sawadza" napisać, że kanibala więcej nie kupimy, to i jednostka pływająca zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Panowie - o co cały ten raban? Czyż przodujący, wędkarski świat nie może mieć swoich własnych wersji durczoków!!? Ależ może mieć i ma.. I obrońców też .. a wszelki relatywizm jest całkiem w porzo - co tu wybrzmiewa mw tak, jak to etyczny klasyk Halber w esemesie stwierdził - Precz z siepactwem. Chwała nam i naszym kolegom, ch..e precz.. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Lepiej do "Sawadza" napisać, że kanibala więcej nie kupimy, to i jednostka pływająca zniknie Sam jestem ciekaw jakie byłoby oficjalne stanowisko "firmy z paszczą" gdyby podlinkować im film na profilu fb. Na zachodzie, w innych branżach, były takie sytuacje i firmy reagowały zgodnie z oczekiwaniem społecznym. Tylko co w przypadku gdy społeczeństwo całą sytuacje kwituje klasycznym "oj tam, oj tam"? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Wina na filmie jest ewidentna. Publikację można by próbować podciągnąć pod działanie w uzasadnionym interesie publicznym, bo tak rozumiem intencję autora filmu. Pytanie również czy panowie byli na rybach prywatnie czy zawodowo? Łódz chyba nie jest ich prywatną własnością, bo pojawia się w innych produkcjach taże z warszawskiej Wisły?Wina jest ewidentna jak zasądzi sąd. W tym przypadku nagrywający zachował się jak sędzia Dredd, nagrał, wydał wyrok i ukarał . Chyba istniej coś takiego jak domnienianie winy? Jak już tak podpieramy się prawem to róbmy to do końca. Trzeba było złożyć zawiadomienie na policje, a nie umieszać filmiki na youtubie, a w przypadku tego filmu wątpie żeby udowodnili im winę. Tak naprawdę mogli sobie ciągać za pontonem czteropak z browarami bo mieli taki kaprys. Czyli wyszło że ktoś zrobił gównoburzę,a teraz podwinął ogon, taki wielki społecznik. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Sam jestem ciekaw jakie byłoby oficjalne stanowisko "firmy z paszczą" gdyby podlinkować im film na profilu fb. Na zachodzie, w innych branżach, były takie sytuacje i firmy reagowały zgodnie z oczekiwaniem społecznym. Tylko co w przypadku gdy społeczeństwo całą sytuacje kwituje klasycznym "oj tam, oj tam"?A skąd Ty wiesz co by zrobili na zachodzie, możesz podać konkretne przypadki bo sam jestem ciekaw. Czy piszesz żeby pisać jak z ewidentną winą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 A może koledzy kłusującego przewodnika zamiast nieudolnie go bronić przekażą mu że szkodzi środowisku wędkarskiemu? Łamiąc prawo odwraca uwagę od problemów jakie są na wodach PZW. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Wina jest ewidentna jak zasądzi sąd. W tym przypadku nagrywający zachował się jak sędzia Dredd, nagrał, wydał wyrok i ukarał . Chyba istniej coś takiego jak domnienianie winy? Jak już tak podpieramy się prawem to róbmy to do końca. Trzeba było złożyć zawiadomienie na policje, a nie umieszać filmiki na youtubie, a w przypadku tego filmu wątpie żeby udowodnili im winę. Tak naprawdę mogli sobie ciągać za pontonem czteropak z browarami bo mieli taki kaprys. Czyli wyszło że ktoś zrobił gównoburzę,a teraz podwinął ogon, taki wielki społecznik.Cytując klasyka "i bardzo k....a dobrze" chłop zrobił. Celebryci z łódki Savage Gear mają teraz pewnie z Was grubą zbitę jak próbujecie ich tłumaczyć na miliard sposobów, a sami siedzą cichutko, choć pewnie z lekkim gruzem w gaciach co się stanie jak temat dojdzie do Saważa. Tacy są odważni i uczciwi - to w temacie tego kto tak naprawdę podwija ogon bo nie widziałem, żeby się ustosunkowali do nagrania, nawet że ciągnęli przecież za łodzią sugerowany czteropak Harnasia hehehe. Za to chyba już w WŚ wyszedł artykuł o łowieniu sumów... na spinning #SavageGear #SavageGearPolska 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 I jak ma być dobrze.Goście sobie łamią regulamin ,a tu wielka krucjata pod tytułem"pod twoją obronę uciekamy sie..."Psy szczekają a karawana jedzie dalej.Ot taka nasza "Polska mentalność".Nie zrobili nic złego, przecież wypuszczają itd itp. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 (edytowane) A kto tu kogo broni, kazdy wie że trollingowali tylko pisze ze nikt im tego nie jest w stanie udowodnić. Nie napisałem że nic złego nie zrobili, proponuję czytać ze zrozumieniem, a nie uprawiać forumowe pieniactwo, pobożne życzenia z savage raczej się nie ziszczą. Tak strasznie tu z prawem wyjeżdżaliscie a tu się okazało że nagrywajacy je złamał, w innym przypadku by tego nie usunął. Czyli chciał dobrze a wyszło bezmyślnie. I racja, poszczekacie, a karawana będzie jechała dalej, tylko emocje opadna, tak jak było z pleciona i Rugia, tyle że tamci to jeszcze bydła narobili. Edytowane 30 Lipca 2019 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 (edytowane) Zauważyłem jeszcze jedno, najwięcej krzyczą ci których niespecjalnie kojarzę z łowieniem ryb, więc proponuję iść na ryby i zająć głowę bardziej pożytecznymi wędkarsko sprawami. Właśnie wróciłem po dwóch dniach maratonu i potwierdzam co pisał Dawid że biorą . Bardzo trafne zdanie. Ja uważam że wszystko jest dla ludzi , ale z głową. Zakaz trollingu na Wiśle? Pierwsze słyszę Edytowane 30 Lipca 2019 przez Tu nie ma ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 @Flame sorry ale nie ogarniam takiego podejścia. Jedno i drugie to łamanie przepisów. W inny sposób ale jednak, takie są i trzeba się z nimi pogodzić. A jak się nie podoba to róbmy wszystko aby je zmienić, ale póki co: Dura lex sed lex....A ja nie ogarniam używania chwytaka do prezentacji ryby to więcej robi szkody niż ich trolling Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Kurde my się tu kłócimy, dyskutujemy, winni, niewinni, a PZW, jak to czyta to się tylko cieszy, bo mają temat zastępczy w postaci dwóch kolesi, którzy odciągają uwagę od problemu PZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Kasa leci. Woda płynie.Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.Źle zrobił że nagrał chłopców jak łamią regulamin ? Trochę dziwne czasy nastały...Jak kto któryś wieszcz napisał" zły to ptak co własne gniazdo kala..."Taka nasza mentalność.To nie moja ręka ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi