Skocz do zawartości

Trolling, kłusownictwo - wątek wydzielony z tematu o podwarszawskiej Wisle

urasenty

Rekomendowane odpowiedzi

Nie tyle bronię rybaków, co czystości zasad, logiki i elementarnej uczciwości.. Skoro społeczeństwo lubi i chce jeść ryby, to ktoś je musi złowić i dostarczyć na rynek. Niekoniecznie kłusownik albo wędkarski świat..co widzę.. 

Pomiędzy tym co sobie kto myśli i jak se dedukuje, a w efekcie czyni, nie należy stawiać znaku równości - choć to ponoć modne i zbawienne - ani zamazywać granic.  Obciach pozostaje obciachem, tak jak obłuda obrońców obciachu, obłudą.. :)

• Like 4

Ryby wypuszczam więc nie muszę znac wymiarów, reszta co wymieniłes wynika z dobrego wychowawania, każdy powinien to wyssac z mlekiem mamusi. Rapry nie muszą mi pisać żebym nie śmiecil, ojciec mnie tego nauczył.

Dobrze znać wymiary ochronne nawet jeżeli sami wszystko wypuszczamy ponieważ np. gdy zauważymy, że ten dziadek "od bambusów" kitra do tornistra sumka to będziemy wiedzieli czy mamy go szarpać za kapotę i straszyć milicją czy jednak odpuścić bo rybka miarę trzyma ;)

I mówi to reprezentant Team Jerkbait...

Próżne nadzieje na zmianę mentalności u młodszych, gdy przykład jest taki jaki jest.

Mogę się zrzec tej funkcji jak to kogoś razi, ale nie ty będziesz o tym decydował :). Myślę że mimo wszystko przez te lata byłem osoba która wspomagala etyczne podejście do wędkarstwa, ale nie będę bezkrytycznie wszystkiego przyjmował. O młodzież się nie martw, mają swój rozum.

Wymiarów mimo wszystko sie nie nauczę bo łowię głównie z łodzi, generalnie unikam innych wędkarzy, a w plecak nikomu nie będę zaglądał bo to nie moja rola. Jest służba ktora ma PRAWNE narzędzia żeby to robić.

Chciałbym również przypomnieć że wątek nie dotyczy mojej osoby a zaczyna się tak robić.

Zaraz będzie że jak kogoś znowu nagraja to przez wujka że nie zlinczowal publicznie przewodników :).

Edytowane przez wujek
  • Like 1

A dla mnie osobiście twoje zdanie nic nie znaczy. Z tego co widzę jesteś z Bielska więc lapiesz pewnie jelce na muchę i zabierasz głos w wątku mazowieckim nie mając pojęcia o czym piszesz :).

Rozumiem, że jak ktoś opisze patologie np. w Okręgu Słupsk czy Koszalin, to członkowie innych okręgów mają siedzieć cicho bo to nie ich rejon... Gruuubo...
  • Like 6

No i wyszła słoma z butów

A dla mnie osobiście twoje zdanie nic nie znaczy. Z tego co widzę jesteś z Bielska więc lapiesz pewnie jelce na muchę i zabierasz głos w wątku mazowieckim nie mając pojęcia o czym piszesz :).

W tej sytuacji, pozostały ci najprymitywniejsze ataki- ad personam.

Zero refleksji.

Tak się składa, że urodziłem się w Warszawie i tam żyłem ponad 40 lat.

Wody mazowieckie znam jak własną kieszeń.

Natomiast ty o Bielsku i tutejszych wodach masz widzę zero (kolejny raz) pojęcia.

Kończę swoją tu obecność, bo marnuję czas.

• Like 3

No i wyszła słoma z butów

W tej sytuacji, pozostały ci najprymitywniejsze ataki- ad personam.

Zero refleksji.

Tak się składa, że urodziłem się w Warszawie i tam żyłem ponad 40 lat.

Wody mazowieckie znam jak własną kieszeń.

Natomiast ty o Bielsku i tutejszych wodach masz widzę zero (kolejny raz) pojęcia.

Kończę swoją tu obecność, bo marnuję czas.

Trzeba było głupio nie zaczynać mnie atakować to byś teraz nie musiał z siebie robić obrazonej primadonny :) . O wodach bielskich nie mam pojęcia i nigdy nie pisałem. Wiem że jakiś no kill na Skawie jest to może będziesz miał szansę wymiarowego pstrąga złowić na nimfe, a kwestia trollingu to sobie głowy nie zamuj. Edytowane przez wujek

Panowie spokój.

Po cholere sie obrażacie, dyskutujcie na temat poglądów, a nie przepychanki.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Kolegi Donpabla to ja za bardzo nie kojarzę, ale to nie ja się przy...liłem do niego tylko on do mnie. Nawet apelowalem o to że to nie ja tam plywalem na tym filmiku i żeby zluzowal, ale nie dociera. Jak ktoś ciśnienia nie wytrzymuje poraz kolejny zalecam wypad na ryby, lepszy od maści na ból dupy. Edytowane przez wujek

Podsumowując te 14 stron dyskusji...

1. Dwóch wędkarzy łowiło niezgodnie z obowiązującymi na danej wodzie przepisami, czyli kłusowało.

2. To nie jednorazowy wybryk (wcześniejsze posty na jb w temacie mazowieckiego trola).

3. Traf chciał, że doszła medialność oraz profesja (kłusowanie dla pieniędzy, chyba, że nie mają takiej usługi i pływają w trollu tylko sami).

4. Dyskusje w mediach udowodniły, że zarówno kwestia wprowadzenia zakazu, jak i podejścia do przestrzegania obowiązującego prawa dla wielu wędkarzy nie jest oczywista.
5. Przy okazji pojawiło się trollowanie.

Jaki z tego morał? Jesteśmy kłótliwi i  podzieleni nie tylko w ogóle, ale nawet w niezwykle wąskim gronie orędowników i praktyków C&R.
Co z tego wynika? Jako zbiorowość, nie możemy nic, dosłownie nic. Coś jak Polonia, a powinno być jak diaspora Żydowska...

Wróćmy nad wodę....

• Like 17

Korol, sytuacja jaka zaistniała jest codziennie prezentowana w mediach.

Pójście nad wodę jest ucieczką od problemu.

Trzeba się jednoczyć, a nie odpuszczać inaczej nie zrobimy nic.

Nagranie ma też drugie dno, niestety.

Ale wiesz co Korol... masz rację trzeba iść na wodę... 12h tyry wystarczy

• Like 2

Nie tyle bronię rybaków, co czystości zasad, logiki i elementarnej uczciwości.. Skoro społeczeństwo lubi i chce jeść ryby, to ktoś je musi złowić i dostarczyć na rynek. Niekoniecznie kłusownik albo wędkarski świat..co widzę.. 

Pomiędzy tym co sobie kto myśli i jak se dedukuje, a w efekcie czyni, nie należy stawiać znaku równości - choć to ponoć modne i zbawienne - ani zamazywać granic.  Obciach pozostaje obciachem, tak jak obłuda obrońców obciachu, obłudą.. :)

Cóż powiedzieć na tak skonstruowaną logikę ? -_-

Trzeba tylko powtórzyć za Panią Elizą   "Kocham Pana , Panie S...."  :D

Edytowane przez Pisarz.......ewski Piotr
  • Like 1

Robert bierze coś?

Pozdrów Gżybka. Wiem, że mnie klnie.

Ustaw czułość nas auto, najlepiej sobie poradzi

Ad 1 Od minięcia pełni przestały brać! to nienormalne!!!

Ad 2 Weź i złap Gżybka! więc będzie Cię kolnął w dalszym ciągu  :P  :D

Ad 3 Na auto? to może jeszcze identyfikację ryb???!!! ;)  :)  :)  :)

To nie żule, chlory, dziady, bidoki ani dzieciarnia - to świecznik, nasza poniekąd elita - publicznie się kompromitowała.. Nic się stało, ludzie, no nic się nie stało.. na plus poszło - plusy dodatnie, plusy ujemne.. :)

• Like 6